Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Jesteście tego samego herbu? ;)

administ

renia

Cytat: Blackend w 2017-05-31, 21:37:03
Jesteście tego samego herbu? ;)

Ja z nizin a nie z Brzezin... 8) :lol:

Blackend

A to spoko.  :lol:

Jarek

administ

:shock:
http://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/20-rzeczy-które-trzeba-wiedzieć-o-cholesterolu/ss-BBBLbpK?ocid=spartanntp - właśnie się "dowiedziałem", że cholesterol to rodzaj tłuszczu, a nie sterol - jak sama nazwa wskazuje!  :lol:
A reszta tych zamieszczonych tam głupot - super - jeśli podziała odstraszająco na podatnych...  8)
Nawet nie chce mi się tego "materiału" komentować.  :?

renia

I to w takich "poważnych niemieckich" mediach takie durnoty piszą? :shock: 8)

Radomiak

:shock: :shock:
No co...krótko,  zwięźle i na temat.
Też chciałbym tak umieć. :?

administ

:lol:
Tłuszcz jakby co to ester glicerolu i kwasów tłuszczowych, no chyba, że nie śledzę postępu "nauki" i teraz tłuszcze i sterole to już to samo w ramach lipidów... ;)
Można dla przykładu nazwać szympansa człowiekiem dlatego, że razem należą do naczelnych, ale ...  :shock:  :lol:

Radomiak

Jak zwał, tak zwał, i tak niesie śmierć... 8) :wink:

administ

I to jest sedno sprawy!  :lol:
I tak trzymać...  8)

renia

Cytat: Radomiak w 2017-06-02, 13:15:41
:shock: :shock:
No co...krótko,  zwięźle i na temat.
Też chciałbym tak umieć. :?

Na temat to może i jest... :roll: :lol:

"Jak w przypadku innych tłustych posiłków, czerwone mięso zwiększa poziom złego cholesterolu we krwi. Według badań opublikowanych w American Journal of Clinical Nutrition nie dotyczy to jednak chudego mięsa. Wyłącznie tłuste mięso stanowi problem. Zaleca się jedzenie substytutów mięsa, np. tofu, soczewicy, roślin strączkowych i orzechów, jako że są to produkty o niskiej zawartości cholesterolu."

administ

I takie zalecenia należy propagować szeroko, a do tego żadnego nabiału, bo nabiał to straszna śmierć dla przykładu z "zaflegmienia" - co można nawet naukowo udowodnić na podstawie szerokich badań nie tylko "amerykańskich naukowców".  8)

Radomiak

No bo nauka to potęgi klucz...
Ale dobrze mieć wytrych  :wink:

administ

Jarek

Ja nawet go nikomu nie pokazuje, i nawet nie proponuje żeby sobie dorobić takie cacko  :lol:

Radomiak

Cytat: Jarek w 2017-06-02, 14:20:55
Ja nawet go nikomu nie pokazuje, i nawet nie proponuje żeby sobie dorobić takie cacko  :lol:
No i słusznie i naukowo...bo w końcu za golonkę będą śpiewać jak za kawior astrachański :? :wink:

Jarek

Racja.
Ale ogólnie to mam dbać o zdrowie, a nie ciągle o nim gadać. Jak starczy rolka papieru toaletowego na miesiąc, to wszystko jest w normie. :lol:

Radomiak

Uuuu,to ja "lepszy" jestem. No ale ja krzemu nie uzupełniam, to może dlatego. :roll: :wink: