Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

A jakże oto on - chiński składak w polsce. 100 lat za zdobyczami PRL. 8)

Jarek

Jarek

Jarek

Podziela rynek na dwa sektory, tak jak Polskę w pokryciach dachowych , blacha fakista - dachówka :lol: 

renia

I jak w polityce... :lol: ;-)

Blackend

Cytat: RafałS w 2022-11-18, 17:22:11
A jakże oto on - chiński składak w polsce. 100 lat za zdobyczami PRL. 8)

Dokładnie, tylnymi drzwiami wpuszczą chińczyka z polsko brzmiącą nazwą i odtrąbią sukces.  :lol:

RafałS

Jeszcze to wachlowanie - polskie, polski, polskiego...

admin

:lol:
A bo polska jezyk trudna jezyk... ;)

Jarek

Zyon

Nojakto?  :shock: przeciez kowid wykonczyl stara ciotke grype, przez 2 lata nikt nie zachorowal, totalna anihilacja miala byc i teraz takie rzeczy??  :shock:
Work Buy Consume Die

renia

Grypa wróciła :shock: I co to będzie? Trzeba się szczepić, nie ma wyjścia...  :? ;-)
Powinni jeszcze zwołać specjalną komisję, która wyjaśni pobyt grypy w czasach "pandemii" covid... 8)

Blackend

To powinno dobrze zadziałać. Znam osobników, którzy szczepią się na grypę i na covid jednocześnie.  :lol:

Zyon

Work Buy Consume Die

Jarek

Do boju narodzie ...

renia

Cytat: Blackend w 2022-11-19, 11:43:40
To powinno dobrze zadziałać. Znam osobników, którzy szczepią się na grypę i na covid jednocześnie.  :lol:

Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna 8) bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... :? ;-)

admin

Jarek

Cytat: renia w 2022-11-19, 13:26:34
Cytat: Blackend w 2022-11-19, 11:43:40

Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna 8) bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... :? ;-)
Farma dorosłych niespodzianka ...

Gavroche

Byłem dzisiaj u gościa pod Warszawą, który uprawia zioła adaptogenne; różne żeńszenie, różeńca górskiego, rozchodniki (nie wiedziałem, że też są adaptogenami  :shock: ), kozłka lekarskiego itp.
Fajna wizyta, ale ja nie o tym, otóż powiedział on, że "surowiec pozyskany z uprawy ma lepsze własności i więcej substancji czynnych, podobnie jak rośliny uprawne", tutaj puścil oczko, bo myślał, że o tym nie wiem. ;-)
Więc nie wszyscy łykają te brednie o wyjałowieniu gleby i niskich wartościach odżywczych roślin i zwierząt. 8)

Blackend

Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne.  :lol:
Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. ;)