Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: renia w 2022-11-19, 13:26:34
Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna 8) bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... :? ;-)

Nie jestem przekonany czy taka 3w1, to było by coś co by przekonało hipochondryków. ;)
Oni są sprytni i zaczęli by podejrzewać, że taka szczepionka na wszystko nie zadziała skutecznie, bo jak do wszystkiego, to do niczego. ;)

Jarek

:lol:
I niemiecka szczepionka,  nie chińska

renia

Cytat: Blackend w 2022-11-19, 14:58:27
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne.  :lol:
Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. ;)

Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. 8) Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni... :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2022-11-19, 14:58:49
Cytat: renia w 2022-11-19, 13:26:34
Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna 8) bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... :? ;-)

Nie jestem przekonany czy taka 3w1, to było by coś co by przekonało hipochondryków. ;)
Oni są sprytni i zaczęli by podejrzewać, że taka szczepionka na wszystko nie zadziała skutecznie, bo jak do wszystkiego, to do niczego. ;)

Wolą co chwilę po jednej... 8) Ciekawiej jest... :lol:

renia

Cytat: Jarek w 2022-11-19, 15:15:11
:lol:
I niemiecka szczepionka,  nie chińska

Koniecznie, za to niemieckie samoloty będą strzec naszego nieba... 8)

Jarek

I niemiecka służba chorób... :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2022-11-19, 15:22:50
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne.  :lol:
Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. ;)

Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. 8) Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni... :lol:
Onegdaj giełda rolna bodajże była około masztu chwaszczyńskiego. Żem popiedralał na jeziorka latem.  8)

renia

Cytat: RafałS w 2022-11-19, 15:49:39

Onegdaj giełda rolna bodajże była około masztu chwaszczyńskiego. Żem popiedralał na jeziorka latem.  8)

Była, ale się "zmyła"... :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2022-11-19, 17:39:26
Cytat: RafałS w 2022-11-19, 15:49:39

Była, ale się "zmyła"... :lol:
O proszę! Co za przypadek w kraju poliniarskim (by $rockefeller co.). 8)

admin

:lol: :lol: :lol:
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/odkryto-jak-powstaje-cukrzyca-nie-do-ko%C5%84ca-chodzi-o-glukoz%C4%99/ar-AA14fPbN?ocid=msedgntp&cvid=7c07f54018514221bd5d0be24b2a8b81 - "dalsze badania są konieczne, bo nie znają podstawowej zasady dietetyki sformułowanej bardzo prosto przez lek.med. Jana Kwaśniewskiego - nie mieszać paliw...
Klasycznym przykładem złamania tej zasady jest dieta korytkowa o proporcji BTW około 20:40:40 wyrażona w procencie energii, co każdy z łatwością może sobie przeliczyć na wagę... ;)
Najwięcej cukrzyków typ II powstaje zaś przy BTW około 1:1,5:4,1, ale "dalsze badania są konieczne", bo naukowcy lubią odkrywać odkryte ...  8)

Blackend

To pojadę tu Einstein'em ;)
Gdyby Doktor się mylił, to aby to udowodnić nie potrzeba aż 30 profesorów, bo gdyby mieli rację wystarczyłby jeden. ;)  8)

renia

Ta komisja składająca się z 30 profesorów, która dała opinię negatywną o DO bez żadnych badań, od początku była dla mnie czymś dziwnym  :shock: i jeszcze bardziej utwierdzało mnie to w przekonaniu o słuszności i ważności tego modelu odżywiania...

Jarek

Nie mogli opiniowac pozytywnie, bo wypadałoby stosowac, a to nie jest takie proste wyzdrowiec z wad... :lol:

Blackend

W tego typu środowisku nie ma mowy o przyznaniu się do błędu.  8)
W ogóle w nauce tak jest, że do przełomu dochodzi dopiero gdy stara gwardia wymrze.  8)

admin

"Zbiorowa mądrość dietetycznej nauki polskiej"...  8)

renia

Jarosz (IŻiŻ) jej przewodzi... 8) :lol:

admin

A tego to nie wiem, bo się nie interesuję...  8)

renia

(https://scontent.fpoz4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/72549740_1824034917741238_328106707953647616_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4YWVW3-_sYwAX-jci0C&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AfCxg2apoFW1r1P2JpQEfOFrgkAGT4DTPWwbYu9dAQF0zA&oe=63A19900)

Blackend

Ale "prawda", to bardzo subiektywne stwierdzenie. ;)

renia

A jak  Doktor Kwaśniewski zdefiniował "prawdę"?