Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

ŻO w kontekście treningu biegowego 50-100km tygodniowo.

Zaczęty przez Apollo1976, 2018-11-04, 19:48:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: admin w 2020-01-12, 08:22:30
Cytat: Stanleyrydel w 2020-01-11, 21:50:33
Dzięki, czytałem wcześniej i wiem od jego dobrego kolegi z którym Michał biegał, że stosowali dietę ketogeniczą, także tłuszczową ale jednak myślę i chciałbym optymalną dostosować ;)

:lol: :lol: :lol:
Nie, nie lepiej stosuj "dietę ketogeniczną", bo optymalna to się nazywało ale pięćdziesiąt lat temu, do tego dieta polega na maszynach jądrowych na pustyni i odrastaniu łysym włosów. Teraz jest "ketogeniczna" w modzie i tego się trzymać.  8)
Wyjaśniłbym o co chodzi, ale już nie potrafię.  :lol:
Ale tu rozprawiają, że nie ma się co podniecać tą "optymalną", bo ketogeniczna to jej plagiat.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3133.msg578863#msg578863 - a nawet ten co zaleca gram białka roślinnego i olej ponoć w latach dwudziestych jest "prekursorem", problem w tym, że to nie Dieta Optymalna, a dieta ketogenna właśnie. Do tego rodzaju zakwaszania ludzi nic nie mam.  8)
Natomiast Doktor dokładnie opisał jak pozbyć się smrodu acetonu w moczu. Tylko pewnie się nie wyczytało niestety dlatego sikanie po palcach odchodzi, choć nic się z tym nie da zrobić, bo tak cuchnąć musi na "diecie ketogennej", póki nie splagiatują od Doktora, jak się tego pozbyć.   :?  :lol:
Tak się zastanawiam, jak przy gramie na kilo białka roślinnego może być 10-15 gramów węglowodanów na dzień? :D

admin

A to zależy czy z marchewki, zboża, motylkowych, czy jeszcze czegoś innego. 

admin

Soja z liwą świetnie się komponuje dla ketogeników.

admin

Perfekcyjne są też wszelkie kiełki, sałatka z pokrzywy, mniszka, idealna jest też sałatka z Lucyny dla pijanych oliwę.

Gavroche

Ja mam nieco inne info, za Wiki:
CytatPosiłki często składają się z czterech składników: ciężkiej bitej śmietany, żywność bogata w białko (zazwyczaj mięso), owoc lub warzywo i tłuszcz, taki jak masło, olej roślinny lub majonez. Dozwolone są tylko owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów, z wyłączeniem bananów, ziemniaków, groszku i kukurydzy
Jest tam też ładna tabelka i też kreśli inną wizję. :D
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ketogenic_diet

Jarek

Wczoraj wyczytałem na tym forum ze Ketogeniczna, to to samo co DO.  :shock:

Jarek

Cytat: renia w 2020-01-11, 22:22:48
Dieta ketogeniczna też jest Dietą Optymalną, mieści się w jej zaleceniach... :roll:
O tutaj

admin

Cytat: Gavroche w 2020-01-12, 09:18:32

No wypisz wymaluj - Dieta Optymalną lekko modyfikowana, to po pierwsze, po drugie, wiesz co proponował gostek w latach dwudziestych poprzedniego wieku?  :lol:

admin

Cytat: Jarek w 2020-01-12, 09:25:53
Cytat: renia w 2020-01-11, 22:22:48
Dieta ketogeniczna też jest Dietą Optymalną, mieści się w jej zaleceniach... :roll:
O tutaj

I to jest to.

Gavroche

Cytat: admin w 2020-01-12, 09:26:58
Cytat: Gavroche w 2020-01-12, 09:18:32

No wypisz wymaluj - Dieta Optymalną lekko modyfikowana, to po pierwsze, po drugie, wiesz co proponował gostek w latach dwudziestych poprzedniego wieku?  :lol:
Nie wiem, nie mogę tej pierwotnej wersji znaleźć.
Ale mniemam, że nie było wtedy takiego strachu przed żywnością odzwierzęcą. 8)

admin

To kto w końcu jako pierwszy zaproponował i opracował?
I dlaczego tak skrzętnie się to ukrywa?

Gavroche

Cytat: admin w 2020-01-12, 09:36:34
To kto w końcu jako pierwszy zaproponował i opracował?
I dlaczego tak skrzętnie się to ukrywa?
To bez znaczenia, ważne, że działa. :D
CytatCzy On jest grzesznikiem, tego nie wiem. Jedno wiem: byłem niewidomy, a teraz widzę.

admin

Jasne, bez znaczenia, nawet jak to własny Rodzic opracował, bo mnie to rybka.  8)

Gavroche

Nic nie poradzę, że się upierasz na DO=keto. :?
Bo keto ewidentnie jest starsza.
Chyba, że Internety kłamią.

admin

Jasne masz rację, Doktor jest do dupy, a wszystko inne oparte na zasadach Doktora, jest super i było wcześniej.  :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk - zadowolony? :roll:
Dla nie to zwykła mentalność której nie nazwę.  :?

admin

Może "podłość" - choć to za delikatnie.  8)

RafałS

Ja to bym mógł przeprowadzić dalsze badania  8) , ale... Np. wątek tego Rollo można zbadać bo to było z kolejny wiek wcześniej. Żeby aby nie wyrollował nikogo. Ale jak cuś to pewnie patenty i tak wygasły już.  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2020-01-12, 09:51:11
Jasne masz rację, Doktor jest do dupy, a wszystko inne oparte na zasadach Doktora, jest super i było wcześniej.  :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk - zadowolony? :roll:
Dla nie to zwykła mentalność której nie nazwę.  :?
Histeryzujesz, ale rozumiem uzasadnione emocjonalne podejście. :)
Twojemu tacie nic nie umniejsza, tylko nie ma co zaklinać rzeczywistości.
Czy twórca pierwszego samolotu jest mniej zasłużony przez to, że użył w nim koła, które wynalazł kto inny, przed nim?

admin

Jasne, paranoję mam na tym punkcie!  :lol:
Nic w życiu nie robię więcej, tylko walczę z wrogami dyetyji.  :lol: :lol: :lol:
Pogięcie kompletne.  8)