Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maniek

Cytat: admin w 2020-07-29, 12:27:38
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ministerstwo-zdrowia-512-nowych-zaka%C5%BCe%C5%84-koronawirusem-w-%C5%82odzi-zmar%C5%82-33-latek-chory-na-covid-19/ar-BB17jwBr?ocid=msedgntp - za wolno to idzie, jakby po milionie dziennie było zakażeń, to w miesiąc problem "pandemii" covid19 by się w Polsce rozwiązał sam z siebie. A tak to się robi "pandemia" chroniczna... 
A za pasem "pandemia" covid20!  :shock: ;)
:D
Kabaret, jednak miałeś 100 procent racji od samego początku.

admin

:lol:
Wiadomo, bo się na tym nie znam w przeciwienstwie do "ekspertow" co mają "ręce zwiazane" "współczesną wiedzą medyczną" i "procedurami", które przewaznie nie slużą zdrowiu publicznemu, a polfarmie.  8)

admin

Napiszę wyraźnie, im bardziej dla przykładu Hiszpanie będę "walczyć" z "pandemią" tym wyższe tylko koszty finansowe i społeczne poniosą. Bezefektywnie.  8)
Pomylilem się zaś, co do temperatury, bo napisalem, że jak wzrośnie- "pandemia" zgaśnie. Nie wiem dlaczego tak się nie stało, ale specjalnie mnie to nie interesuje.

admin

Ale darmowo ostrzegę przejętych "pandemią" co się dezynfekują. Pojawiły się w sprzedaży płyny dezynfekujące na bazie metanolu!  :shock:
Smarowanie się metanolem prowadzi do takich samych skutków jak jego picie, albowiem dosklonale wchłania się przez skórę. Gdzie jest PIH i GIS dla przykladu, że nie zabroniły jeszcze wprowqdzania takich preparatów na rynek!

Jarek

Maski zostaną do końca roku, a potem się zobaczy. 8)

admin

Wiadomo, o robotę dla pneumatologów przy okazji "pandemii" też trzeba zadbać... ;)

Jarek

Psychiatryczny będzie jeszcze bardziej dochodowy jak tak dalej pójdzie 8)

admin

Ci od krwi też będą mieli robotę, bo ludziska się faszerują ponoć "tabletkami cynkowymi", a nadmiar cynku upośledza wchłanianie miedzi, a to z kolei prosta droga do niedokrwistości, bo miedź jest kofaktorem transportera Fe+2 z jelit...  8)

Jarek

No to wóda do tego na dobry humorek idealna. Jakby po tabletkach ulgi nie poczuł

Blackend

Ale jak wóda zacznie drożeć, to humoru nie będzie, a trzeźwy i zezłoszczony lud nie przepuści nawet Ukochanemu Przywódcy. ;)  :lol:

admin

Ale przecież budżet ma być zrównoważony na koniec roku - pierwszy raz w historii PRL-bis, więc obnżki podatków się szykują od stycznia, tak bynajmniej zapowiadali... ;)

Blackend

No ale ponoć akcyza to nie podatek, tak stwierdzili gowinowcy, a podatek od smartfonów, to też nie podatek wg Trzaskowskiego.  :lol:

Blackend

https://www.bankier.pl/wiadomosc/W-Holandii-nie-zaleca-sie-noszenia-maseczek-7934109.html

Najpierw zabronili ludziom pracować, potem nakazali chodzić w kagańcach, by beztrosko odkryć, że to wszystko nie ma sensu.
I nikt, kompletnie nikt za to nie odpowiada!!!!
Rządzenie jest fajne.  :D

admin

To była super składka - bogata północ zatrzymana na kwartał!  :shock:  :?

admin

https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/gis-sprzedawca-mo%C5%BCe-odm%C3%B3wi%C4%87-obs%C5%82ugi-klientowi-bez-maseczki/ar-BB17ms2N?ocid=msedgntp - ależ to mi się zdarzyło kilka razy, szczególnie w Czechach i Hiszpanii, a nawet dwa razy we Włocławku.  :D
Moja stopa nigdy więcej nie trafi do tych miejsc.  8)
Najlepszy był cooleś, co zaraz na początku marca jak wszedłem do niego do sklepu, a ten: "po co tu przyszedłem skoro wracam z Hiszpanii, to lepiej abym do jego sklepu nie zaglądał!" I tak też się stało - nigdy więcej u bydląt kupować nie będę...  :D

RafałS

Napuszczają bydło na ludzi. Art 135 kw.
Do dziś brak dowodów na epidemię.

Blackend

Cytat: admin w 2020-07-30, 15:19:36
...I tak też się stało - nigdy więcej u bydląt kupować nie będę...  :D

Fajny jest przynajmniej częściowy kapitalizm i można sobie wybierać sklep wg swojego widzimisię, żeby to też było takie proste przy wyborze zamieszkania albo prowadzenia firmy jak komu na kark urzędnik wsiądzie.  8)
Najfajniejszy jest pod tym względem internet, gadasz z kim chcesz, oglądasz co chcesz, włączasz kiedy chcesz - super.  8)

admin

Jasne, że net jest super, tylko niektórzy nie potrafią odróżnić wirtualiów od rzeczywistości i męczą się z tym okrótnie! ;)  :lol:
Taka dla przykładu...  :D Albo nie nie będę dawał przykładów, bo się jeszcze kto "obrazi"... ;)  :lol:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/news/other/rzecznik-mz-ta-liczba-pokazuje-co-mo%C5%BCe-by%C4%87-dalej/ar-BB17mu7X?ocid=msedgntp - no proszę, coraz gorzej, ale "mrozić gospodarki" już nie będą, bo pierwsza zrzuta na cwaniaków starczy... ;)  8)