Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Akademia Zdrowia

Zaczęty przez admin, 2025-04-15, 13:46:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

RobSon

Cytat: admin w 2025-09-25, 09:22:03
Cytat: Prymulka5 w 2025-09-24, 19:54:35A tak z innej beczki - czy będzie możliwość zakupu w Fundacji generatora prądów selektywnych?

Prace nad prototypem są zaawansowane, certyfikaty i "pozwolenia" również w toku, ale jest to bardzo kosztowne dla Fundacji przedsięwzięcie, na które w tej chwili Fundacji nie stać. Dlatego postanowiliśmy rozwinąć asortyment w sklepie :https://dr-kwasniewski.pl/kategoria-produktu/zywnosc/ , aby prócz darowizn, za które serdecznie dziękuję pojawił się dochód pozwalający na dalszy harmonijny rozwój Fundacji.

Aparat do prądów selektywnych lek.med. Jana Kwaśniewskiego jest zadaniem priorytetowym, ale na tyle kosztownym, że prace nad nim się "rozwlekają". Miał być już we wrześniu, ale brak funduszy przesuwa termin realizacji o kwartal lub dłużej. Teraz Akademia Zdrowia i sklep internetowy - to priorytety!

Zapraszam do zakupów w sklepie i uczestnictwa w Akademii Zdrowia - dzięki temu może "grosz do grosza..."

No to przerzucam się na "kawę optymalną" co by trochę tego grosza dla Fundacji wpadło 😊

Malgosia

A ja właśnie delektuję się arabiką opty......

renia

A ja właśnie zamówiłam kilo arabiki, w końcu mi się to udało. :)  Z komputera, bo z komórki mi nie wychodziło... 8)  :D

renia

Jeszcze złożyłam zamówienie na 2 kurczaki porcjowane, ale o płatności chyba mnie powiadomią, bo narazie nie wiadomo jaka jest ich waga i w związku z tym nie znana jest jeszcze cena. :)

Zyon

Trza zamowic, tylko nie wiem ktora....
Work Buy Consume Die

renia

Ja zamówiłam 100% arabika i nie wiem czy ta jest najlepsza, czy to jest indywidualne upodobanie... :o  :)

RafałS

Na Zapiecku po 2 latach przerwy zatrzęsienie orzechów. Czy fundacja nie ma w planach maglować masło włoskie tudzież laskowe? Nisza taka  8)  . Oj bo wyprzedzę, przyda się ciut na ochłodzenie/zlodowacenie :wink: .

admin

Dziękuję serdecznie za zamówienia w sklepie Fundacji - https://dr-kwasniewski.pl/kategoria-produktu/zywnosc/  pełnym suplementów diety! Samo zdrowie, na zdrowie!  :D
Podroby z pastwiskowego chowu - ekologiczny rarytas suplementacyjny i to za ułamek ceny chemii polecanej przez wielu w necie!

renia

:)  Jak się ta wieść rozniesie, to więcej ludzi będzie kupować te ekologiczne produkty, nie tylko stosujący Żywienie Optymalne.
Widziałam jak dużo ludzi w Szwajcarii i w Niemczech kupuje produkty EKO czy BIO :)

admin

Warto spróbować i przekonać się osobiście czym różni się żywność dla ludzi od powszechnie dostępnej marketowej paszy - niestety też dla ludzi! Polecam, bo warto swoje zdrowie brać w swoje ręce, a nie powierzać go "fachowcom"... To słowa prof. Aleksandrowicza, a cytat zaczyna się tak: "zdrowie jest zbyt cenne, aby powierzać je fachowcom..."

renia

Już kawę mi doręczono  :)  tak szybko, normalnie ekspres kawowy.  ;-)
Ale najważniejsze, że jest pyszna, świeżo zmielona i świeżo zaparzona...
To jest prawdziwa kawa, taka jak być powinna. Bez tego kwaśnego posmaku, którego nie lubię... :)

admin

:D
Z kawą trudno w gust trafić, bo każdemu co innego w kawie smakuje, dlatego trzeba doskonalić smak.

admin

W zasadzie tego nie robię, ale muszę się pochwalić, że w 10 dni: w jednym przypadku się nic nie poprawiło, bo osoba z marcowej edycji przyjechała zdrowa do Akademii Zdrowia - pochwalić się efektami i ugruntować wiedzę na temat Żywienia Optymalnego, 3 przypadki cukrzycy typ II - glukoza w normie (75-98mg%) po 1-3 dniach po odstawieniu leków, jeden przypadek cukrzycy typ I - wyrównanie krzywej cukrowej z nadzieją na wyleczenie (jeśli poziom peptydu C będzie sukcesywnie wzrastał), ale to nic spektakularnego, spektakularne jest 5 ozdrowień z nietrzymania moczu i jednej astmy oskrzelowej, ustąpienie bółów i wyraźna poprawa ruchomości wszystkich stawów w chorobie Bechterewa, powstrzymanie gwałtownie postępującego SLA z tendencją do cofania objawów, czyli same sukcesy, choć trochę mi przykro, że w 3 przypadkach powinny być lepsze wyniki i czuję niedosyt. Subiektywnie - wszystkim się zdrowie poprawiło. ;)
Masa wjazdowa - 1959kg, masa wyjazdowa - 1851.  RÓŻNICA 108kg. Jedna wychudzona osoba przybrała na wadze 3.5kg! Średnia utrata wagi w Akademii Zdrowia wyniosła 4,154kg/10dni!

Zyon

NIemozliwe, to na pewno sa "ofiary" a nie wyleczeni 8)
Work Buy Consume Die

admin

:lol:  :lol:  :lol:
Zgodnie z założeniami samczyka... ;)

Zyon

Nie mogli wyzdrowiec nie jedzac nalesnikow z cukrem, kisielu z cukrem i nie pijac kawy z cukrem :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2025-10-01, 08:41:03W zasadzie tego nie robię, ale muszę się pochwalić, że w 10 dni: w jednym przypadku się nic nie poprawiło, bo osoba z marcowej edycji przyjechała zdrowa do Akademii Zdrowia - pochwalić się efektami i ugruntować wiedzę na temat Żywienia Optymalnego, 3 przypadki cukrzycy typ II - glukoza w normie (75-98mg%) po 1-3 dniach po odstawieniu leków w pierwszym dniu, jeden przypadek cukrzycy typ I - wyrównanie krzywej cukrowej z nadzieją na wyleczenie (jeśli poziom peptydu C będzie sukcesywnie wzrastał), ale to nic spektakularnego, spektakularne jest 5 ozdrowień z nietrzymania moczu i jednej astmy oskrzelowej, ustąpienie bółów i wyraźna poprawa ruchomości wszystkich stawów w chorobie Bechterewa, powstrzymanie gwałtownie postępującego SLA z tendencją do cofania objawów, czyli same sukcesy, choć trochę mi przykro, że w 3 przypadkach powinny być lepsze wyniki i czuję niedosyt. Subiektywnie - wszystkim się zdrowie poprawiło. ;)

I to wszystko w ciągu 10 dni, na jednym turnusie? :oops:

admin

W Akademii Zdrowia w każdym turnusie się tak dzieje, tylko się tu specjalnie nie chwalę...

renia

:) Chwalić się można, a nawet należy - jak są osiągniecia.
Niech inni też się dowiedzą i może co niektórzy skorzystają. :)

admin

8)
Teraz się zapełnia Akademia Zdrowia "z polecenia" osób, które były i są zachwycone powrotem do zdrowia.