Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

U mojej córki w UK , nad morzem pogoda teraz w kratkę. Narzeka, na wiatr i deszcze. Tak, zima łagodniejsza , ale coś za coś. Temperatury do + 15 st.C.

Anglicy jak i w zimie chodzą z gołymi nogami i w koszulkach z krótkim rękawkiem. Ich skóra jest lekko sinawa tak w lecie jak i w zimie.
No cóż , kiedyś jakaś dziennikarka pisała jak to pięknie Anglicy są zahartowani, bo w grudniu chodzą w szortach. I oczywiście my też powinniśmy z nich brać przykład. Dziękuję, jestem przywiązana do moich "kozaków" (Kozaków  :lol:) i ciepłych rajstop. :lol: O innych częściach garderoby nie wspomnę.

:? Niestety są tez bardzo "pokręceni". Co prawda jest to też wina ich starych , zagrzybionych domów, pamiętających królową Wiktorię, ale sandały w grudniu też mają na to swój wpływ. 

renia

Gdyby takich Anglików przesiedliło się do takiego dajmy na to Wierchojańska, to szybko nauczyliby się kozaki zakładać i futra... :D

Dasna

Ano. :lol:
I futra byłyby prawdziwe a nie ekologiczne typu futro bez futra.

renia

Nawet zwierzątek by nie żałowali... :lol: i słoninkę by zakuszali... :lol:

Dasna

A jak. :D
- 50 st.C i owoce , warzywa , Broń Boże tłuszczu , bo zaszkodzi. :mrgreen:  Buty to też z ekologicznej skóry :mrgreen:

renia

Radzio

O to to. :D
Przyjdzie nam się kąpać w nieco niższych temperaturach- na przykład +15oC.  :lol:

Blackend

Każdy ogrodnik wie, że należy sadzić dopiero po zimnej Zośce  :D

Radzio

renia

Prognoza pogody może być zaskarżona... :? :lol: Kłopotek ma kłopot co z tym fantem zrobić... :roll:  :?
:lol:

http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,15544618,wiadomosc.html?ticaid=110898

Dasna

Wczoraj jak przyjechałam do Lwowa to było + 27 st.C , pod wieczór gwałtownie się ochłodziło a dzisiaj zizizimno. Co prawda w Wierchojańsku w nocy +3 st.C ale w dzień ho, ho ,ho +22 st.W Ojmiakonie - 2 st.C a w dzień +10 st.C.
W 1985 we Lwowie było 26,6 st. C a w 1978 0,1 st.C.
No i good. :D

Dasna

Dzisiaj słońce choć tak rześko. Potem ma być pochmurno. Zobaczymy.

W moich ulubionych miejscach czyli w Wierchojańsku jest teraz + 21 st.C (no, proszę) a w Ojmiakonie +12 st.C  :evil: , ale przynajmniej w nocy mieli  :twisted: - 2 st.C.

U mojej córci w UK 9 st.C. Oni teraz maja gorszą pogodę niż my w Polsce. To jak zwykle nie przeszkadza Anglikom, bo jeśli w zimie chodzili z gołymi nogami i w bluzkach z krótkim rękawkiem to tym bardziej teraz, prawie w kostiumach kąpielowych po ulicach. :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-03-27, 21:43:21
Zabawię się w synoptyka. ;) :D
Otóż proponuję takie rozwiązanie: zima trzyma jeszcze ten "umęczony kraj" przez Święta, najdalej do pierwszej dekady kwietnia-pletnia. Zgoda? Ale potem ... to już tylko maj. 8)
Bo na pierwszej, ustawowej majówce chcę się kąpać w otwartych wodach. :lol:
A co Wy na to? :D

Ok! Pierwsza ustawowa, to było trochę na wyrost- dla zabawy, ale ... na trzeciej będę się kąpał. Co prawda nie na Pojezierzu, a nieco bliżej- lokalnie. :D

Cytat: Dasna w 2013-05-14, 06:27:08
... bo jeśli w zimie chodzili z gołymi nogami i w bluzkach z krótkim rękawkiem to tym bardziej teraz, prawie w kostiumach kąpielowych po ulicach. :lol:

Ja jednak ograniczę obecność kostiumu do pobliża akwenu. Po ulicach, to jakoś tak dziko w czymś takim paradować. ;) :lol:

Dasna

Jest, jest ciepło, bardzo ciepło. Słońce. Ma być gorąco. :P Ptaszęta śpiewają, zieloności przybywa.  :P U córki w UK tylko do 12 st.C  :(.

W Wierchojańsku do 12 st.C ale już w Ojmiakonie ho, ho, ho do 19 st.C. W Nowosybirsku będzie tylko do +11 st.C.

Radzio

Istnieje realne niebezpieczeństwo, że jednak już w drugiej dekadzie skosztuję noworocznej kąpieli. :D
Komary od kilku dni lęgną się nieprzytomnie, chyba za ciepłą wodę mają. :shock:
Macie już komary, czy Państwo je profilaktycznie wybiło? ;) :lol:

fewa

Cytat: Radzio w 2013-05-17, 20:34:48
Istnieje realne niebezpieczeństwo, że jednak już w drugiej dekadzie skosztuję noworocznej kąpieli. :D
Komary od kilku dni lęgną się nieprzytomnie, chyba za ciepłą wodę mają. :shock:
Macie już komary, czy Państwo je profilaktycznie wybiło? ;) :lol:

Na komary najlepszy sposób... nie jeść cukru - zero cukru  :lol:
Jednych kąsają, innych nie  :shock: zależne jest od zapachu (potu), czyli znowu napiszę ZERO cukru

Zyon

Work Buy Consume Die