Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-06-07, 07:55:10
Cytat: Gavroche w 2013-06-07, 07:41:22
Cytat: Dasna w 2013-06-07, 05:05:17
Pogoda dynamicznie zmienia się. Wczoraj śniegu i mrozu nie było. Ale ciemno - jasno i ciepło- zimno (no prawie zimno) oraz sucho- mokro było.
           We Lwowie ma być tak jak u nas ale na dalszym terytorium Ukrainy słonecznie i bardziej sucho. Podobno to Moskwa podsyła cieplejsze powietrze. Tak gadali w telewizorze.

W Ojmiakonie do + 11 st.C, ale już w nocy bez mrozu do + 5 st.C a w Wierchojańsku do + 15 st.C i wieczorem może pokropić. O, to coś nowego  :shock:

Zerknęłam co w Moskwie, eee coś oszukują. Tam ma być nawet chłodniej niż u nas i padać. To od nich taka znowu dobroć nie przychodzi jak u nas w telewizorze gadali.  :? :roll:

A u mojej córki w UK na Wybrzeżu słonecznie i +21 st.C. I ma tak być, bez deszczu. Tylko, żeby zaraz nie ogłaszali stanu klęski żywiołowej jak w zeszłym roku. Za podlewanie wężem ogródka 1000 Funtów kary i wszędzie plakaty" jesteśmy w stanie suszy". Dramat.
No, widziałem, Angole to bździuchy 8)

Bździuchy, ale dobrze płacą. :D Jednak mięso mają śmierdzące. :lol:
Nie jadłem ludzkiego, żadnej narodowości, ale podobno śmierdzące, fakt.

Radzio

Cytat: renia w 2013-06-07, 08:01:08
:lol: :lol: :lol:
A to trzeba jeść, żeby wiedzieć, czy mięso śmierdzi? :lol: W tym ludzkie. :shock:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-06-07, 08:06:13
A to trzeba jeść, żeby wiedzieć, czy mięso śmierdzi? :lol: W tym ludzkie. :shock:
Nie, ale poćwiartować raczej tak :D

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-06-07, 08:07:37

Coś musiałem przegapić. :D
Moje śmierdzi bez poćwiartowania. :lol: 

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-06-07, 08:13:18
Cytat: Gavroche w 2013-06-07, 08:07:37

Coś musiałem przegapić. :D
Moje śmierdzi bez poćwiartowania. :lol: 
Moje nie, mimo żem nie od stóp do głów optymalny :D
Może to kwestia dojrzewania?

Radzio

To kwestia tego... no... bukietu. :D

fewa

Foto - Powodzie w Europie Środkowej

http://www.theatlantic.com/infocus/2013/06/flooding-across-central-europe/100530/

Zgromadzone są tu zdjęcia z ostatnich kilku dni, których dotykają historycznych powodzi, meteorolodzy przewidują więcej deszczu na nadchodzący weekend

renia

Straszne... :? już Wenecja przestanie być dla nich atrakcją, będą ją omijać szerokim łukiem... :roll:

Radzio

Cytat: fewa w 2013-06-07, 20:41:12
Foto - Powodzie w Europie Środkowej

http://www.theatlantic.com/infocus/2013/06/flooding-across-central-europe/100530/

Zgromadzone są tu zdjęcia z ostatnich kilku dni, których dotykają historycznych powodzi, meteorolodzy przewidują więcej deszczu na nadchodzący weekend

Gdzie? :shock: ;) 

Radzio

A! Przypomniałem sobie.  :D
Czemuż to w tym roku "Zośka" i dzielni "Ogrodnicy" zostali pominięci, a do komarów się przywaliliśmy... ;) :lol: ... i pływania. Na przykład. 8)
Ładnie temat zagadałem? :)

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-05-25, 17:45:46
Nie żeby specjalnie, przypadkowo raczej.  :lol:

Pytania wymagają zastanowienia gdyż: "13 Czy jest jakiś człowiek, który może poznać, jaka jest szerokość i długość ziemi? Któremu wszystkie miary zostały pokazane?
14 Lub czy jest jakiś człowiek, który może poznać długość nieba oraz jaka jest jego wysokość i na czym jest ono ustawione i jak wielka jest liczba gwiazd i gdzie wszystkie światła odpoczywają?"

...  :roll: :roll: :roll: :D

Mam! Odpowiedź prosta i właściwie bez zastanowienia. ;)
Nie ma takiej potrzeby żeby był- zaś coś popieprzy. :lol:

Zyon

pieklo , pieklo i pieklo, to to sobie wzialem ksiazke i mysle pojde sie poopalam. no i z godzinke sie popieklem a teraz to burza i pioruny wala i jest piekne powietrze :D cudo pogoda  :D :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-06-08, 16:33:17
pieklo , pieklo i pieklo, to to sobie wzialem ksiazke i mysle pojde sie poopalam. no i z godzinke sie popieklem a teraz to burza i pioruny wala i jest piekne powietrze :D cudo pogoda  :D :D
Dla tych co mają dach nad głową i dla ogródka.

Zyon

och mowie wam alez dziwna pogoda u mienia  :shock: pieklo jak pierun i nagle ni w piec ni w dziesiec tak przylalo, ze jakby kto wiadrem wode lal. schowalem sie w domu, wyszeldem na balkon a tu na balkonie spiekota, ze hej! slonce pieklo deszcz lal i dodatkowo gradu jeszcze ktos dodal. Wiec wygladalo to tak, ze czytalem sobie ksiazke i sie opalalem w ulewna ulewe polaczona z gradobiciem  :lol: :lol: :lol: viva pogoda!
Work Buy Consume Die

renia

...a potem się obudziłeś... :roll: :lol:

Zyon

a potem wyjszla piekna tecza :D a potem znowu spieklo szybko wilgoc a teraz juz gdzies tam grzmi..
Work Buy Consume Die

renia

Coś mi to dziwne... :roll: może jakieś grzybki jadłeś... :roll: :lol: :wink:
Ale wczoraj jak jechałam z Ciechocinka to było w sumie podobnie: raz słońce, raz deszcz, raz burza i znowu piękne słońce, piękny czerwony zachód i piękne chmury. A potem nastała piękna ciemność i piękni policjanci pięknie zatrzymywali pięknym lizakiem... 8)

Zyon

bylo tak dziwnie, ze az zdjecia porobilem hehehe
Work Buy Consume Die

RafałS

Pogoda ostatnio taka że trudno cokolwiek planować.