Autor
|
Wtek: Surowe jedzenie (Przeczytany 145757 razy)
|
administ
Go
|
Raczej głód.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ladne kobiety na " stanie" posiadali
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ladne kobiety na " stanie" posiadali I zdjęcia niezłe, podkolorowane.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pamietam jak ten Pan tlumaczyl mi,ze ma mniejsze zapotrzebowanie na bialko na surowym niz DO o ~50%. To sie zapytalem ile jadles tego moesa na DO,500g? On nie 200-250g. To ile teraz jesz 100-150g surowego? A on,ze stosuje glodowki,wiec.... zapotrzebowanie mu down Nie dziwie sie ,nie dziwe. Potrzeba mu wiecej GH i kortyzolu? m.youtube.com/watch?v=WmGZFNYn6Zo
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam przeciwne obserwacje, surowe przelatuje szybciej i szybciej człowiek głodny, nawet po słusznej porcji... To pewnie przez enzymy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
chill twierdzi podobnie. Ja wole nie sprawdzac Po surowych zoltkach i twarogu szybko glodny sie robie . Podobno twarog wychladza,bo ma malo wody:)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Helena
Go
|
Ja mam przeciwne obserwacje, surowe przelatuje szybciej i szybciej człowiek głodny, nawet po słusznej porcji... To pewnie przez enzymy. To saamo mam po tatarze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam przeciwne obserwacje, surowe przelatuje szybciej i szybciej człowiek głodny, nawet po słusznej porcji... To pewnie przez enzymy. To saamo mam po tatarze. Tak, tak, ma to swoje zalety, człowiek jest bardziej czujny i mniej ociężały po posiłku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Pamietam jak ten Pan tlumaczyl mi,ze ma mniejsze zapotrzebowanie na bialko na surowym niz DO o ~50%. To sie zapytalem ile jadles tego moesa na DO,500g? On nie 200-250g. To ile teraz jesz 100-150g surowego? A on,ze stosuje glodowki,wiec.... zapotrzebowanie mu down Nie dziwie sie ,nie dziwe. Potrzeba mu wiecej GH i kortyzolu? m.youtube.com/watch?v=WmGZFNYn6Zo To ten Hannibalowy Sancho Pansa co przekonywal, ze dr Kwasniewski kaze "obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac...."
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe co Hani je w kafeterii na uczelni? Mały króliczy łebek wyciąga z lunchboxa?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Baranie jaja przegryza galkami ocznymi
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pamietam jak ten Pan tlumaczyl mi,ze ma mniejsze zapotrzebowanie na bialko na surowym niz DO o ~50%. To sie zapytalem ile jadles tego moesa na DO,500g? On nie 200-250g. To ile teraz jesz 100-150g surowego? A on,ze stosuje glodowki,wiec.... zapotrzebowanie mu down Nie dziwie sie ,nie dziwe. Potrzeba mu wiecej GH i kortyzolu? m.youtube.com/watch?v=WmGZFNYn6Zo To ten Hannibalowy Sancho Pansa co przekonywal, ze dr Kwasniewski kaze "obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac,obrabiac...." to ten.co krzyczy akrylamd,ajrylamid,akrylamid jajka i maslo. Zapytalem sie wiec,a w jakiej temp scinaa sie bialko jajka ,zoltka i zonk
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Narzeczone odstrasza!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zdaniem WHO szczególnie dużym problemem jest spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa,WHO: co roku 420 tys. ludzi umiera po spożyciu zakażonej żywności http://stooq.pl/n/?f=1010619&c=3&p=4+22
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jedzenie bez życia przetworzone jest do bani. Pasteryzacja, głębokie mrożenie powoduje nieprzyswajalność składników. Pani mówi. Dietetyk medycyny chińskiej. Jedzenie ma żyć. http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/inne-aktywnosci,3019/skladnik-oliwy-z-oliwek-rozwala-sciany-komorek-nowotworowych-i-usmierca-je,187679,0.html Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno do niedawna była passe. Tytuł "najzdrowszy" przejął olej kokosowy. Jednak ustalenia badaczy mogą zmienić tę sytuację. Okazuje się bowiem, że obecna w oliwie substancja, dosłownie rozwala komórki nowotworowe nie krzywdząc przy okazji pozostałych. Kontynuowane wnikliwe badania nad pozytywnym działaniem oliwy na organizm doprowadziły nie tylko do udowodnienia, że zawarty w niej oleocanthal to postrach komórek rakowych. Uważa się, że ten składnik może być skutecznym narzędziem do spowolnienia rozwoju choroby Alzheimera. Dlaczego? Ponieważ składniki zawarte w oliwie z pierwszego tłoczenia na zimno ograniczają skutki toksycznego działania białka beta-amyloidu, powiązanego ze spadkiem funkcji poznawczych chorych na Alzheime
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, niech tę ropę roślinną propagują, a tłuszcz zwierzęcy niech będzie nadal "niezdrowy"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|