administ
Go
|
Ale na szczęście nikt w to nie wierzy, bo to mleczarskie lobby przecież. Ładnie i ciekawie mówi.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ale na szczęście nikt w to nie wierzy, bo to mleczarskie lobby przecież. Ładnie i ciekawie mówi. To cieszy. Ale tak sobie przekornie kombinuję (niesłusznie), że oglądalność tego klipu filmowego (wyrażona w ilości kliknięć) a zwłaszcza "strawialność" umysłowa przekazywanej treści przez oglądaczy uległa by znaczącemu zwiększeniu gdyby poddano go "liftingowemu" tłumaczeniu z "polskiego na nasze". Ten fenomen skutecznego dotarcia do łbów ludzkich zaprezentował nam Doktor w swoich publikacjach i wypowiedziach. Bo oprócz wiedzy liczy się sposób przekazu czyli aby mógł być jak najbardziej przystępnie zaprezentowany niefachowcom. Brak znajomości terminologii biochemicznej nie przeszkadza ludom pasterskim dożywać w przeszłości i obecnie setki z haczykiem(hakiem), bo żywiąc się praktycznie w określony sposób (wymuszony okolicznościami dostępu do określonej żywności i akurat zgodny z tym przekazem filmowym) udowadniają bez pomocy medycyny a nawet wbrew jej zaleceniom że da się długo żyć w zdrowiu. Czyli lepiej naśladować w jedzeniu starców, niż łykać fachowe "potwory językowe" typu "dehydroepianosterole" i/lub "sfingowaneeeeeeee" lub nie "eikozapentaenowe i dokozaheksaenowe kwasiory"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie. Doktor Kwaśniewski to zrobił doskonale. A i tak sporo osób nie potrafi, a jeszcze więcej nawet nie chce, się z tą Wiedzą zapoznać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
niż łykać fachowe "potwory językowe" typu "dehydroepianosterole" i/lub "sfingowaneeeeeeee" lub nie "eikozapentaenowe i dokozaheksaenowe kwasiory" Jasne, jasne, ostatecznie oksydan, monotlenek diwodoru i tlenek wodoru to to samo, tylko "niezrozumiale".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to już jest bardziej podobne "triglicerydy" i trójglicerydy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Właśnie. Doktor Kwaśniewski to zrobił doskonale. A i tak sporo osób nie potrafi, a jeszcze więcej nawet nie chce, się z tą Wiedzą zapoznać... Na złość Ci pewnie robią
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Strasznie nam tu wodę leją na tym forumie. A i chyba te glicerole nie zasługują na kandydata na trójcę świętą, bo słyszałem, że mogą tworzyć, grzeszne poligamiczne związki partnerskie z kwasami ponoć tłuszczowymi i mogą inspirować podatnych do tworzenia trójkątów, czworokątów (jednopłciowych), znaczy nawet trzy na jednego. Aby sobie nie komplikować komplikacji to zrezygnowałem na początek z lektury "Biochemii Harpera", bo nieopatrznie zauważyłem, że Harper jej nie napisał a jak już pokonałem strach i otworzyłem tą "cegłę" to stwierdziłem na co drugiej stronie jakieś wykresiki i schematy dla wtajemniczonych. Jak żyć w tym świecie chaosu panie Premierze Forum? Śmiech przez łzy. Pocieszam się, że i pierwszorzędni fachowcy od zdrowia w białych kitlach też tego nie kumają.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Cheddar z Biedry ten w plastrach, to chyba najgorszy ser jaki ostatnio jadłęm. Trochę przesadzili z annato. Zresztą "Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii, plastrowano w Republice Czeskiej", o co w tym chodzi? Jutro obadam opcje długodojrzewającą, a potem West Country Farmhouse Cheddar.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie jedz tego sera, bo sie wapniem zawapnujesz i zapchasz. Ser niweluje wszystko ponizej 6mV
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Ale to nienaukowo tak, wiki twierdzi inaczej...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Kolagen typ I" - jako ciekawostkę w uzupełnieniu naprowadzania podaję...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale żeby ten wapń do kości poszedł, to trza D3, a żeby ta D3 wiedziała którędy ten wapń do kości uwieść, to musi być AK47... No zwariować idzie! Chyba sobie zrobię dzień owsiany, potem nic nic, a potem wątróbka i olej z czekoladą gorzką, bo inaczej pęcherzyk pęknie i szyszynka zwapnieje, OMG!
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale IŻiŻ w Warszawie zaleca co innego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięć razy dziennie warzywa i owoce, a w nich jest cała tablica... tego tam Lambacośtam...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak wapn jest bialy to jak zolty ser moze miec duzo wapnia? Raczej twarog ma duzo wapnia a zolty ser to chyba.....zlota?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|