WojciechS
Go
|
"maf" aleś ty naiwniak jest! Przychodzi Poseł Kwaśniewski i każde drzwi się otwierają. Nie wiesz tego jeszcze? A kto może lepiej dopilnować spraw Diety Optymalnej niż Pan Tomasz? Bo chyba nie sądzisz, że Prezydent Komorowski...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
...Gdyby Tomasz został Posłem, byłby to olbrzymi krok na przód... Ja nie wierze, zeby nie zostal poslem. Przy naszym poparciu -musi. Nie wiem ile trzeba glosow na miejsce(22). Bo lista napewno przejdzie. Moze ktos wyjasnic ta ordynacje wyborcza? Czytalem w necie o trendach, zeby nie glosowac na 1 miejsca. Ile trzeba miec glosow, zeby z listy z poz 22 zostac poslem? Praktycznie to mozna to zalatwic. I wiem jak. Nie musimy glosowac w swoich okregach wyborczych. Wystarczy wziasc zaswiadczenie ze glosujemy w innym miejscu np w kujawsko-pomorskim, pojechac tam i glosowac. I nie jest to zadna przewalka. Chcemy Tomasza w sejmie?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
"maf" aleś ty naiwniak jest! Przychodzi Poseł Kwaśniewski i każde drzwi się otwierają. Nie wiesz tego jeszcze? A kto może lepiej dopilnować spraw Diety Optymalnej niż Pan Tomasz? Bo chyba nie sądzisz, że Prezydent Komorowski... To ty jestes naiwniak. Sprawy DO nie beda tematem obrad sejmu.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Naiwniak do sześcianu!
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Naiwniak do sześcianu! Cos wiecej? Rozwiniesz?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Praktycznie to mozna to zalatwic. I wiem jak. Nie musimy glosowac w swoich okregach wyborczych. Wystarczy wziasc zaswiadczenie ze glosujemy w innym miejscu np w kujawsko-pomorskim, pojechac tam i glosowac. I nie jest to zadna przewalka. Chcemy Tomasza w sejmie?
cytat Jak głosować poza miejscem zamieszkania? Aby móc zagłosować podczas urlopu, mamy dwie możliwości. Możemy dopisać się do rejestru w wybranym obwodzie. Wniosek składa się w urzędzie gminy. Musimy pamiętać, że dopisując się do spisu wyborców na własny wniosek, zostaniemy automatycznie skreśleni ze spisu w miejscu stałego zamieszkania. Koniec cytatu. Robimy spotkanie optymalnych w dniu glosowania w wybranym okregu. Dasna przywiezie salo z Kijowa(dzisiaj widzialem w tv), Renia jakies ryby, ja jaja od zielononozek. I idziemy do urny wyborczej.Tomasz zrobi zeberka i bedziemy swietowac zwyciestwo.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Moze w swoim okregu bedziesz mial na liscie TK, moze nie bedziesz mial i olewasz,"zaglosuje w swoim okregu". Jezeli nam zalezy, glosowac na TK to jest to jedyny sposob. Tylko optymalni nie sa tak zorganizowani, mogloby zaglosowac ze 100 tys osob.
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
mogloby zaglosowac ze 100 tys osob. Żebyś zajarzył jakie dyrdymały wypisujesz, to zerknij tu: http://wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W7/5.htmJak widać na załączonym obrazku, aby zostać Posłem z listy SLD należy otrzymać około 10tys. głosów. Co to jest 10tys. głosów? To jest 3/100 głosujących. Skąd weźniesz 3 głosujących Optymalnych na 100 obcych Wyborców?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
mogloby zaglosowac ze 100 tys osob. Żebyś zajarzył jakie dyrdymały wypisujesz, to zerknij tu: http://wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W7/5.htmJak widać na załączonym obrazku, aby zostać Posłem z listy SLD należy otrzymać około 10tys. głosów. Co to jest 10tys. głosów? To jest 3/100 głosujących. Skąd weźniesz 3 głosujących Optymalnych na 100 obcych Wyborców? Czyli nie ma zadnych szans? A coz za problem, zeby 10 tys optymalnych pojechalo do Ciechocinka obejrzec teznie? Ja juz obcykalem polaczenie. Rano na 6 do kosciola, o 10:40 mam pociag do Ciechocinka z przesiadka w Toruniu i Aleksandrowie. Raptem 3 godz. Bilet 27 zl w jedna strone. Ola napewno chcialaby zobaczyc teznie i slynny "deptak w Ciechocinku", Ewa tez. Wycieczka jak kazda. A coz, ze to bedzie w dniu wyborow?. I nie sa to zadne dyrdymaly, bo jak ktos chce to to zrobi. Myslac w Twoj sposob, to Walesa nie przeskoczyl by przez plot, Leper nie wysypal by ziarna na tory, i zaden z nich nie bylby w sejmie, a co dopiero prezydentem. Glosy trzeba zbierac. Niektorzy kupuja. Jak to jest inicjatywa oddolna, "mamy kandydata i na niego chcemy glosowac" to coz za problem. I co z tego ze Ciechocinek moze miec najazd turystów?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... Skąd weźmiesz 3 głosujących Optymalnych na 100 obcych Wyborców? Kandydat wydaje się godny zaufania i nie działa po omacku. Decyzję podjął w czerwcu...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Nie musisz dojeżdżać do Ciechocinka, możesz zagłosować w Toruniu! W Toruniu juz bylem.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
.... Skąd weźmiesz 3 głosujących Optymalnych na 100 obcych Wyborców? Kandydat wydaje się godny zaufania i nie działa po omacku. Decyzję podjął w czerwcu... A ilu jest członków OSO?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
.... Skąd weźmiesz 3 głosujących Optymalnych na 100 obcych Wyborców? Kandydat wydaje się godny zaufania i nie działa po omacku. Decyzję podjął w czerwcu... A ilu jest członków OSO? Ja nie jestem, i wielu na tym forum.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A ilu jest członków OSO?
Nie wiem, ponieważ nie jestem jej członkiem. Ale wiem kto to jest Jan Kwaśniewski i DO.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A kto wie? Może jest akurat 10tys? Do tego znajomi i przyjaciele, do tego... I się może jakoś uciuła z 15- 20tys. tak na wszelki wypadek!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jedno jest pewne niezależnie od tego co myslimy o szansach wyborczych kandydata trzeba jechac i zagłosować. Gdybym tego nie zrobił wszystko co tu wczesniej napisałem było by zwykłą dziecinadą! (wolałbym napisać dobitniej, ale mam włączone samoograniczenie )
|
|
|
|
|
|
|
|