1.Skoro nie ma znaczenia - kwasotworcze czy zasadotworcze, to kiedy org. sie zakwasza?
2.Teraz nie wiem, gdzie to jest, ale było o tym, że żółtka nie zakwaszają, bo dostosowują swoje działanie w zaleznosci od środowiska, regulują pH
3.AZrozumiałam, że piszesz, że LDL mozna zmniejszyć, jesli redukuje sie tłuszcze zwierzęce. B.Proponujesz w zamian oliwe. Ten temat nie jest mi bliski. Generalnie nie mialam problemów.
1. Odpowiedż - by była rzetelna - można udzielić na conajmniej 100 stronach.
2. Nadmiar białka zakwasza. Kiedyś o tym napiszę.
3.A dobrze rozumiesz, B - nie. Słonina jedzona codziennie - nudzi się. Co jeść w zamian? Wiorki kokosowe? Masło - za wiele mam dowodów na to by je jadac co tydzień. Pościć - nie zalecam (jak wyjdzie przez przypadek dzień postu to nie biję pacjenta). Posty to zjadanie własnych tłuszczów. Oliwa służy jako uboższa energetycznie alternatywa wykorzystująca NNKT podobnie zresztą jak majonez...
NNKT (oliwa, majonez) i tak i tak są lepsze (energetycznie) od węglowodanów.