Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2348938 razy)
|
Zyon
|
Chyba, bede musial robic takie "pomiedzy", no chyba, ze dzisiaj slaby bylem rano. Cely weekend w drodze, snadanie zjadlem dopiero wieczorem (troche tawrogu ze smietana) i moze troche bylem taki "wymiety". Ale w kazdym razie podbicie bylo takie delikatne na razie. najwyzej zamienie military w push pressa na dalszym etapie. Choc to w sumie juz przedostatni tydzien planowo.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
a, no chyba, ze cos z kartoflami pokombinuje to moze tej sily przybedzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
a, no chyba, ze cos z kartoflami pokombinuje to moze tej sily przybedzie Gdybyś je zjadł wieczorem to może... A jakiś kolagen to jadasz, prócz tego co w skwarkach?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
a, no chyba, ze cos z kartoflami pokombinuje to moze tej sily przybedzie Gdybyś je zjadł wieczorem to może... myslalem bardziej o dzwiganiu workow A jakiś kolagen to jadasz, prócz tego co w skwarkach? Nic mi nie wiadomo, a dlaczego pytasz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
a, no chyba, ze cos z kartoflami pokombinuje to moze tej sily przybedzie Gdybyś je zjadł wieczorem to może... myslalem bardziej o dzwiganiu workow A jakiś kolagen to jadasz, prócz tego co w skwarkach? Nic mi nie wiadomo, a dlaczego pytasz? Suplementacja kolagenem poprawia siłę statyczną, ale to przy kulturystycznych zmiennych środowiskowych. Rozważyć warto, tym bardziej, że dużo twarogu jadasz i jakieś tam skręcenia Ci się przytrafiają. Jasne, że nie mam pełnego obrazu sytuacji...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie, to nie tak. Skrecenie mi sie zdarzylo podczas biegania, niech sie pokaze biegacz, ktory nigdy zle nie stanal I tyle. A co do zwiekszania sily kolagenem to takie podejscie jest mi calkowicie obce, nie chce jesc czegos jako suplementu zeby sobie sile poprawic czy cokolwiek. Widac taka mam miec na tym co jem i tak niech pozostanie, nie scigam sie z nikim ani o nic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Lubelskie Empiki są zupełnie inaczej zaopatrzone, dopadłem pismo "Metabolism" z ostatniego miesiąca. Przy okazji stwierdziłem, że mój angielski jest do d... Znalazłem dwa badania, które niewiele wnoszą jak zwykle. Jedno z nich sprawdzało dwie diety i związane z nimi tempo metabolizmu. Pierwsza niskotłuszczowa BTW % 20:20:60 vs niskoweglowodanowa odpowiednio 30:60:10. Kontrastem była zwykła dieta mieszana. Ww miała 310 g węgla, T 50 g. Badanie trwało miesiąc, Ww obniżyła zdolność spalania kalorii o 200 względem diety wyjściowej, a T zwiększyła ją o 100 kcal dziennie. Poziom kortyzolu i CRP były podniesione na diecie tłuszczowej i nie wiem co z tym fantem zrobić... Reszta tzw. markerów zdrowia była zdecydowanie na korzyść T. Drugie badanie dotyczyło stosowania suplementu białkowego kazeiny vs serwatki u ludzi przyspieszonym rozpadem tk mięśniowej. Wbrew temu co wmawia nam rynek supli, kazeina zwiększała retencję azotu 30 % lepiej niż serwatka. Nie wiadomo czemu, podejrzewa się stosunek między 3 aminokwasami BCAA, ale to wymaga dalszych badań.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a, no chyba, ze cos z kartoflami pokombinuje to moze tej sily przybedzie Gdybyś je zjadł wieczorem to może... A jakiś kolagen to jadasz, prócz tego co w skwarkach? Kolagen jest w skwarkach? Nawet jeśli są one robione ze słoniny bez skóry?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Lubelskie Empiki są zupełnie inaczej zaopatrzone, dopadłem pismo "Metabolism" z ostatniego miesiąca. A pismo OPTYMALNI nie schowane gdzie tam było na półce? Bo we Włocławku, jak przychodzi 5 numerów, to po tygodniu zostaje jeden, choć trzeba się go naszukać, a za dwa tygodnie nie ma już żadnego egzemplarza! Tak od ponad roku się dzieje!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kolagen jest w skwarkach? Nawet jeśli są one robione ze słoniny bez skóry?
Kolagen występuje we wszystkich tkankach i organellach komórkowych, a białko ciała składa się w około połowie z kolagenu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O kurcze, myślałam, że kolagen jest tylko w chrząstkach, ścięgnach i skórach...jednak Ty trochę lepiej znasz biochemię ode mnie... Ale tylko troche...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O kolagenie byłby ciekawy temat...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O kurcze, myślałam, że kolagen jest tylko w chrząstkach, ścięgnach i skórach...jednak Ty trochę lepiej znasz biochemię ode mnie... Ale tylko troche... Tyciu, tyciu... Jakby było tyciu, tyciu, to kisiel, albo jeszcze jaka rzadsza konsystencja by z tego była!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O kolagenie byłby ciekawy temat... O kolagenie w chorobach pisał tyle Dr Kwaśniewski, że starczy. Ale jako ciekawostkę mogę podać, że kolagen, to około 10% całkowitej masy żywej!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dr Kwaśniewski pisał chyba o wszystkim, ale do czasopisma też trzeba coś pisać... a kto lepiej się na tym zna od Ciebie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|