Gavroche
|
Kazeina świetna! A czasem ktoś używa jako obelgi: "ty pastuchu", nie? Co do hydrolizatów to mam mieszane uczucia, ale sztuczki umio niezłe
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Plaster twarogu z plastrem masła i powidłami śliwkowymi niskosłodzonymi na wierzchu! Rarytas. Prawie to samo dla wielu, co chleb z margaryną i dżemikiem, ale prawie robi wielką różnicę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Plaster twarogu z plastrem masła i powidłami śliwkowymi niskosłodzonymi na wierzchu! Rarytas. Prawie to samo dla wielu, co chleb z margaryną i dżemikiem, ale prawie robi wielką różnicę. Zamiast masła kleks kwaśnej śmietany i wypisz, wymaluj posiłek i deser w jednym mojego dzieciństwa. Te zrolowane skórki z węgierek i dymny aromat powideł!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Plasterek twarogu z masłem i odrobiną dżemu, to jedna z potraw, które robię na wieczornego głoda - wczoraj akurat był taki dzień Taka kanapka została u nas przez dzieci nazwana japonką, ponieważ przypomina japońską flagę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Plaster twarogu z plastrem masła i powidłami śliwkowymi niskosłodzonymi na wierzchu! Rarytas. Prawie to samo dla wielu, co chleb z margaryną i dżemikiem, ale prawie robi wielką różnicę. A jak zamiast powidel swieza sliwka bedzie to ujdzie? Aktualnie jest sezon na seieze
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Da sie, najpierw twarog z maslem a potem, sliwke Sorry za te dziwne literowki ale czasami mnie latpok tak wnerwia, ze hej. Szybko pisze a to talatajstwo za czule jest
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
U nas się miesza często na głowę 100g twarogu i 130-180g śmietanki blenderem z łyżeczką cukru i 2-3 kroplami olejku wanilinowego. Wychodzi taki "serek homogenizowany" z tego. Śmietanki zależnie od wilgotności skrzepu kazeinowego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
taki twarog dobrze tez wchodzi pomieszany z wiorkami kokosowymi
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grenis
Go
|
zblendowany z wiorkami i slodka papryka robi gesty sosik do np. omleta zoltkowego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grenis
Go
|
albo jako farsz - kwestia proporcji
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
zblendowany z wiorkami i slodka papryka robi gesty sosik do np. omleta zoltkowego
Ciekawy pomysł. Trzeba wypróbować!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
zblendowany z wiorkami i slodka papryka robi gesty sosik do np. omleta zoltkowego
Ciekawy pomysł. Trzeba wypróbować! He,he,he, podszedł Cię tą papryką, co?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Ale za to może łatwiej by wychodziły...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
No! Tylko zależy jakiego koloru, żółta i czerwona ujdzie, bo zielone papki mi źle wchodzą! Tak! A w ogóle to potem jeszcze pół dnia się przypomina, niezależnie od koloru. Ja jednak wolę "prawdziwe" wg mnie warzywa jak kapusta, marchew i cebula
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|