Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2383450 razy)
|
Zyon
|
Troche takie " napisze na przekor, bo mnie mody wkurzaja", niektore argumenty bzdurne, np: Pamiętajmy, że post jest stresorem (co, jeśli się nad tym chwilę zastanowimy, wydaje się oczywiste). Długie, ponad dwunastogodzinne okresy niejedzenia to sygnał, że głodujemy i musimy czerpać energię z rezerw - z tkanki tłuszczowej, ale i z białek w procesie glukoneogenezy. Równocześnie, każdy stres będzie powodował wzrost produkcji kortyzolu, hormonu stresu. To logiczny mechanizm. Wychodzi na to, ze jak ktos spi 10 godzin to musi przed snem i zaraz po wstaniu napchac brzuch, bo bedzie zestresowany tym niejedzeniem przez sen A takie kwiatki to juz w ogole, typowo naukowe Niemniej jednak istnieją doniesienia z badań sugerujące Ktos cos tam gdzies slyszal, ze podobno.... Wnoski z artykulu: iF jest nie bardzo.....no bo tak.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Bohaterska walka rządu, który pokonuje wdrożone przez siebie ustawy trwa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale z drożdżówkami to nie tak prosto jak z dopalaczami!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
e? po co wklejasz to samoi w roznych tematach?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Przez pomyłkę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Troche takie " napisze na przekor, bo mnie mody wkurzaja", niektore argumenty bzdurne, np: Pamiętajmy, że post jest stresorem (co, jeśli się nad tym chwilę zastanowimy, wydaje się oczywiste). Długie, ponad dwunastogodzinne okresy niejedzenia to sygnał, że głodujemy i musimy czerpać energię z rezerw - z tkanki tłuszczowej, ale i z białek w procesie glukoneogenezy. Równocześnie, każdy stres będzie powodował wzrost produkcji kortyzolu, hormonu stresu. To logiczny mechanizm. Wychodzi na to, ze jak ktos spi 10 godzin to musi przed snem i zaraz po wstaniu napchac brzuch, bo bedzie zestresowany tym niejedzeniem przez sen A takie kwiatki to juz w ogole, typowo naukowe Niemniej jednak istnieją doniesienia z badań sugerujące Ktos cos tam gdzies slyszal, ze podobno.... Wnoski z artykulu: iF jest nie bardzo.....no bo tak. Dla mnie np. nie bardzo, no bo tak... Lubię jeść kilka razy dziennie. A tutaj słodka buzia, jak na Szwedkę super, ale chyba już trochę przesada z tymi musklami: http://m.youtube.com/watch?v=M4-nmudpPOo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście niespostrzegawczym wyjaśniam, że to w Turcji kręcone, jakby się moja poprzednia wypowiedź bez sensu zdała...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Turcja, Szwecja, same thing.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rasowo nieczysta, mieszaniec, więc łatwiej jej masę robić... A po czym poznałem? Tak mam, rzucę okiem i wiem kto zacz...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Że wybujałość mieszańców czy dolew czarnego koloru?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czarnego na pewno nie.
|