Gavroche
|
Jutro o 14:00 spotykamy się tam gdzie zawsze o godzinie tej co zawsze. Mróz nam nie straszny... Jutro to będzie futro I serniczek! Kurczę, jutro sobie zrobię sernik
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z papryką i pieprzem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z papryką i pieprzem... Ja jestem dewiantem, twaróg tylko na słodko Mariuszowy serniczek z patelni
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To nie mój
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nie mój Mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jutro o 14:00 spotykamy się tam gdzie zawsze o godzinie tej co zawsze. Mróz nam nie straszny... Jutro to będzie futro I serniczek! Kurczę, jutro sobie zrobię sernik Tak, będzie sernik. Poprosiłam, aby tym razem trochę mocniej przypiekli go z dołu, bo ostatnio to taki jasny, trochę mokry spód miał. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie dla odmiany spalony... Ale robią go bardzo puszysty. Pytałam się właścicielki od czego to zależy, czy od rodzaju twarogu? Ona mówiła, że po prostu mają takie miksery, które na bardzo sztywną pianę go ubijają...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale ten sernik to zwykły czy optymalny?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale monotonne macie te spotkania, tylko serniczek, serniczek, serniczek, a czasem zdałby się pierniczek... E, jak trzeba to i piernik się znajdzie... Nie jest monotonnie. Jutro spotykamy się w kilka osób sporo wcześniej, aby sprawy formalne - z zamknięciem roku - dopiąć na ostatni guzik, albo na zamek nawet... Jeszcze będziemy ustalać miejsce i plan zjazdu wiosennego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No wiesz? Teraz jestem obrażona...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zwykły, na grubaśnym podkładzie mącznym i słodki jak na sklerozę... Czyli po maluszku, a dopić śmietanką?
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mariuszowy serniczek z patelni Odsmazony serniczek na masełku jest super, akurat dzisiaj taki mieliśmy na podwieczorek.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zwykły, na grubaśnym podkładzie mącznym i słodki jak na sklerozę... Czyli po maluszku, a dopić śmietanką? Jaką tam śmietanką! Setuchą na wydechu... Bo musi być opty-malnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To przyjedź i sprawdź, Mądralo... Nie da się. Ślisko...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No wiesz? Teraz jestem obrażona... Nie ma się co unosić A jak zamiast tego ksylitolu dadzą cukier, otrąb-mąki, a do sera dokręcą kartofli?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mariuszowy serniczek z patelni Odsmazony serniczek na masełku jest super, akurat dzisiaj taki mieliśmy na podwieczorek. A tego to jeszcze nie próbowałam...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To podstawa naszego podwieczorka, jak narobimy sernika. Dzieci to bardzo lubią.
|
|
|
|
|
|
|
|