Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771853 razy)
|
RafałS
|
No i nie zapominać o tłuszczu, co by dodatkowa woda była przy okazji jego wykorzystania.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Jakieś sprawdzone, domowe sposoby na odwodnienie podczas wysiłku długotrwałego? Oprócz wciągania isostara ofkors Nie dopuszczać? 125 ml wody(pół szklanki)co 30 minut(pół godziny). Gruba sól i kilka ziaren na język. Niewielki posiłek przed marszem pomaga utrzymywać wodę. właśnie pierwszego dnia zapomniałem soli w schronisku - i tak obstawiałem, że to było przyczyną kłopotów
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się łazi po górach trzeba wziąć poprawkę na brak adaptacji do takich warunków. Woda, sól, suszone mięso lub lepiej pemmikan, orzechy, wełniany sweter, nóż i pałatka. Tyle mi zwykle wystarcza na tydzień, ale ja omijam szlaki i schroniska Nie ufam nowoczesnej odzieży, napojom i "meal replacement".
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
To Ty lepszy Bear Grylls jesteś taki vintage
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To Ty lepszy Bear Grylls jesteś taki vintage Duży plecak jest uciążliwy A facet to powinien poradzić sobie nawet nago.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Tyle mi zwykle wystarcza na tydzień, ale ja omijam szlaki i schroniska ... Latem, w górach, u nas? A co z burzami?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Tyle mi zwykle wystarcza na tydzień, ale ja omijam szlaki i schroniska ... Latem, w górach, u nas? A co z burzami? Pałatka z białoruskiej armii i wełniany sweter.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A facet to powinien poradzić sobie nawet nago. Wiadomo, ale jak ma chociaż skarpetki wdziane, to się pewniej czuje...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
I chroni przed piorunami? Rozczarowałeś mnie. Mając w pamięci osobistej przygody burzowe i to z gór niewysokich, spodziewałem się bardziej jakiegoś nura do jaskini czy cuś. A tu tylko pałatka i sweter. P. S. Ja też sobie mam pałatkę ale chyba z jakiej bundeswehry i jeszcze mam sznureczki i mogę sobie zrobić z niej daszek jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A facet to powinien poradzić sobie nawet nago. Wiadomo, ale jak ma chociaż skarpetki wdziane, to się pewniej czuje... ...albo kapelusz...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I chroni przed piorunami? Rozczarowałeś mnie. Mając w pamięci osobistej przygody burzowe i to z gór niewysokich, spodziewałem się bardziej jakiegoś nura do jaskini czy cuś. A tu tylko pałatka i sweter. P. S. Ja też sobie mam pałatkę ale chyba z jakiej bundeswehry i jeszcze mam sznureczki i mogę sobie zrobić z niej daszek jakby co. Właśnie taki daszek, a po co więcej? Wełna grzeje nawet jak jest wilgotna. O to właśnie chodzi, by było inaczej przez ten tydzień, a potem jak smakuje gorąca kąpiel! A burzy to się tylko neurotyczne koty boją
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A facet to powinien poradzić sobie nawet nago. Wiadomo, ale jak ma chociaż skarpetki wdziane, to się pewniej czuje... ...i można stawić czoło mężowi kochanki
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poczekaj, trafisz dobrą burzę to i kota ci popędzi. Niewykluczone, jak na razie mama Natura obchodzi się ze mną łagodnie Burza ma swój smaczek.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A facet to powinien poradzić sobie nawet nago. Wiadomo, ale jak ma chociaż skarpetki wdziane, to się pewniej czuje... ...albo kapelusz... Kapelusz, to jakby był kobietą chyba...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Poczekaj, trafisz dobrą burzę to i kota ci popędzi. Niewykluczone, jak na razie mama Natura obchodzi się ze mną łagodnie Burza ma swój smaczek. też tak myślałem dotąd miałem farta i na burze w górach nie trafiałem, jeśli już to albo na pogodę albo na ulewę. A teraz dwa razy zwiewaliśmy w podskokach i to pod górkę po tym wszystkim już nawet na nizinie jakiś respekt przed burzami czuć zacząłem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poczekaj, trafisz dobrą burzę to i kota ci popędzi. Niewykluczone, jak na razie mama Natura obchodzi się ze mną łagodnie Burza ma swój smaczek. też tak myślałem dotąd miałem farta i na burze w górach nie trafiałem, jeśli już to albo na pogodę albo na ulewę. A teraz dwa razy zwiewaliśmy w podskokach i to pod górkę po tym wszystkim już nawet na nizinie jakiś respekt przed burzami czuć zacząłem He,he Ale zwiewaliście, bo? Jeśli się pogodzisz z tym, że zmokniesz, ubrudzisz się i zmarzniesz, to po co uciekać?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Poczekaj, trafisz dobrą burzę to i kota ci popędzi. Niewykluczone, jak na razie mama Natura obchodzi się ze mną łagodnie Burza ma swój smaczek. też tak myślałem dotąd miałem farta i na burze w górach nie trafiałem, jeśli już to albo na pogodę albo na ulewę. A teraz dwa razy zwiewaliśmy w podskokach i to pod górkę po tym wszystkim już nawet na nizinie jakiś respekt przed burzami czuć zacząłem He,he Ale zwiewaliście, bo? Jeśli się pogodzisz z tym, że zmokniesz, ubrudzisz się i zmarzniesz, to po co uciekać? deszczu się nie boję pioruny w oddali zaczynały strzelać, jak się jest jak na patelni na szczycie, a uciec nie ma za bardzo gdzie, to szczerze mówiąc strach jest. No i respektu stosownego się nabiera góry to nie tylko ładne widoczki
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poczekaj, trafisz dobrą burzę to i kota ci popędzi. Niewykluczone, jak na razie mama Natura obchodzi się ze mną łagodnie Burza ma swój smaczek. też tak myślałem dotąd miałem farta i na burze w górach nie trafiałem, jeśli już to albo na pogodę albo na ulewę. A teraz dwa razy zwiewaliśmy w podskokach i to pod górkę po tym wszystkim już nawet na nizinie jakiś respekt przed burzami czuć zacząłem He,he Ale zwiewaliście, bo? Jeśli się pogodzisz z tym, że zmokniesz, ubrudzisz się i zmarzniesz, to po co uciekać? deszczu się nie boję pioruny w oddali zaczynały strzelać, jak się jest jak na patelni na szczycie, a uciec nie ma za bardzo gdzie, to szczerze mówiąc strach jest. No i respektu stosownego się nabiera góry to nie tylko ładne widoczki Nie tylko widoczki, zgoda.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Burza w górach to co innego jak na nizinach. Odpowiednia "kumulacja" i robi się jak podczas małego bombardowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|