Autor
|
Wtek: Redukcja - problem (Przeczytany 61779 razy)
|
Gavroche
|
Tylko z pozywienia? A z zasobow wlasnych to juz nie da rady? No to ja juz nie wiem, tak do warszawy przez gdansk trza? To Ty próbujesz dłuższą drogą i bardziej wyboistą. Organizm ma robić możliwie mało. Ach no genialne, tylko wlasnie kiedy, jak cyrkiel pokaze czy waga? Bo redukcja ma tez pokazac, uwypuklic te miesnie a jak sie nie cwiczy to co ona ma uwypuklic, chudzielca pod spodem ? Cos krecisz Dzięki. Redukcja ma obniżyć BF, mierzony dowolną techniką, wedle uznania. Uwypuklić mięśnie ma trening hipertroficzny. No w ulubionych nie mam ale poszukam Poczekam
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To siegnac do wlasnych magazynow jest trudniej niz dostarczyc z zewnatrz i przetrawic? Kurcze udajesz? A po co posiłek przedtreningowy? Sam za radą Admina piłeś śmietankę przed i sobie chwaliłeś... Przejaskrawione, ale tak. Elita kulturystów, którzy z tego żyją, tak robi, a to są ludzie wybitnie obdarowani przez naturę nie tylko pod względem proporcji sylwetki i kształtu brzuśca mięśnia, zdolności znoszenia wielkich dawek sterydów przez długi czas, ale też budowania mięśni przy stosunkowo niskim poziomie tłuszczu. Ale skoro Ty wiesz lepiej... Teraz bede sie musial przedzierac przez te tony bzdur.... No ale slowo sie rzeklo... To poszukaj tylko jednego. Zobacz dlaczego niemożliwe jest JEDNOCZESNE budowanie mięsa i palenie tłuszczu, znajdując badanie, w którym FFA-wolne kwasy tłuszczowe, pochodzenia adipocytowego blokują syntezę tkanki mięśniowej na kilkanaście godzin.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ej no @Zyon tylko nie wklejaj takich skrajności Z jednej strony Bale w mechaniku gdzie jadł tylko puszkę tuńczyka i jabłko a z drugiej photoshopaker ? W tym co mówi @Gavro cos jest ... Kiedyś leciałem typowo redukcję na lc przy niskiej podaży ww , tłuszczu mało , biała średnio ... i było ok , ładnie zeszłem , ruchu mało było .... Po jakimś czasie próbowałem , coś w stylu rekompu , trening siłowy , biegi casem , sprinty ... i nic..... Po siłowni ( old school tylko sztanga praktycznie ) do 24h mega apetyt , i co miałem sie głodowac ? Jadłem aż sie uszy trzęły , trzyamjąc sie jakoś tam lc .... W dzień biegów , czy jakiejś innej lajtowej aktywności , jeszcze dało radę obniżyc energię z posiłków ..... Ale pożniej co sie działo w piwnicy to jedna wielka apatia .... Mi się bardziej zgadza to co prawi @Gavro .... Dokładnie ciężej jest robic jednocześnie budowanie czy tam uwypuklenie i palenie fatu .... Ale z kolei nie popadajmy w skrajności , przy hipertrofii zakładając że trenujący nie jest Kononowiczem i wie co nie co o menu lc , nie zapuści się belly fatem aż za nad to .... Po za tym wydaje mi się , że robiąc krótkie cykle typowej siłowki , na przemian z czymś lajtowym i drobną redukcją , róznica procentowa bf stała nie będzie aż taka wielka ... Ale to tyllko moje amatorskie domysły ..
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dodam jeszcze ze z tego mojego "rekompu" czy jak to tam sie teraz na to mówi ... nie wyszła ani większa siła , ani niski bf ... Żałuję tylko że męczyłem zbytnio organizm .... No ale coż uczymy się na błędach...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kurcze udajesz? A po co posiłek przedtreningowy? Nie mam pojecia, bo Weider tak napisal keidys? nigdy nie stosowalem tego podejscia i jest mi ono kompletnie obce Zdaje mi sie niejednokrotnie tutaj jak i tam (DD) nawet ty obalales te pojecia, zarcia okolotreningowego, niedawno nawet pisales, ze potreningowy dla ciebie to zwyczajny posilek gdzies tam w czasie umiesczony po prostu po treningu, nie? Te 10 mitow glodowkowych Berkhama juz milion razy bylo wklejane, ostatnio wklejal to Blade w radach dla Handzola bodajze i tam masz wszystko wyjasnione. Sam za radą Admina piłeś śmietankę przed i sobie chwaliłeś... No pilem to w ramach eksperymentu zamiast kawy z maslem, miesiac niecaly ale teraz nie pije i nie zauwazylem, zebym mial mniej pary, dzisiaj bylo w ogole bez kawy i jak robilem tgu to musialem 2 rekami w gorze lapac bo sam lecial do gory Przejaskrawione, ale tak. Elita kulturystów No to juz kompletnie cie nie rozumiem, milion razy wysmiewales kulturystyke i jej glupowate dogmaty, pisales ze to brednie, a tu nagle okazuje sie ze oni maja racje , sa ok i pogolnie to polecasz ich podejscie nowemu userowi. Jakas dywersja, eksperyment, piata kolumna? Zobacz dlaczego niemożliwe jest JEDNOCZESNE budowanie mięsa i palenie tłuszczu, znajdując badanie, w którym FFA-wolne kwasy tłuszczowe, pochodzenia adipocytowego blokują syntezę tkanki mięśniowej na kilkanaście godzin. Znajdujac badanie..gadasz jak maciek, zaraz mozna znalezc kontrbadanie, zwlaszcza dzisiaj jak sie roi od tego talatajstwa. Tim Ferris dokladnie opisal w swojej ksiazce jak on sam jak i jego klienci spalili smalec i jednoczesnie zrobili miesnie. Czasasmi nawet zbytnio nie tracac wagi ale przy jego dostepie do technologii pomiarowych tkanki tluszczowej wyniki mowily same za siebie, Blade moze potwierdzic, ze tak jest.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
klerwa, ni sprawdzilem przed wyslaniem, tam sa moje odpowiedzi w tym duzym bloku..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli tak to rozumiesz...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak to widze, i tak to widzialem wczesniej ale zdaje mi sie, ze wczesniej to widziales inaczej niz widzisz teraz Poza tym dlaczego zakladasz, ze ktos kto cwiczy sporty walk na silowni robi kulturystyke?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tak to widze, i tak to widzialem wczesniej ale zdaje mi sie, ze wczesniej to widziales inaczej niz widzisz teraz Poza tym dlaczego zakladasz, ze ktos kto cwiczy sporty walk na silowni robi kulturystyke? Zyon, Tobie nie chodzi wcale o to czy tak jest czy nie, ale o to by czasem nie stracić twarzy. Bo przecież Ty się nie możesz mylić Ja mogę. Zawsze uważałem recomp za bzdurę, a Ty mnie nie przekonałeś. Ale oczywiście mogę się mylić, tylko daj jakieś argumenty, a nie przepychasz się jak dzieciak. Co byś nie robił, by poprawić wynik(siła, wytrzymałość, hipertrofia, bieganie, pływanie, seks)zrobisz to lepiej na zwyżce energetycznej, a nie na minusie. Ty zakładasz, a nawet się upierasz, że ludzie są na tyle głupi, by ćwiczyć nieefektywnie czy chudnąć niefektywnie, bo można.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon, Tobie nie chodzi wcale o to czy tak jest czy nie, ale o to by czasem nie stracić twarzy. Bo przecież Ty się nie możesz mylić Ja mogę. Przeciez moje zdanie nie znaczy =mam racje. Pisze swoje zdanie i jednoczesnie zastanawiam sie nad nagla zmiana pogladow u ciebie. Zawsze wysmiewales kulturystyke jako zabawe dla pluszowych pedixow a jak co do czego to okazuje sie wielce ok, dla kolesia trenujacego boks. Zawsze uważałem recomp za bzdurę, a Ty mnie nie przekonałeś. Ale oczywiście mogę się mylić, tylko daj jakieś argumenty, a nie przepychasz się jak dzieciak. No staram sie przypominec gdzie to widzialem ale twoje "sprzeczne sygnaly" kompletnie mnie nie przekonuja, sa identyko jak w opisie dzialania misktury sloneckiego - najpierw do akcji przystepuje oliwa olejac kiszki, potem do akcji wkracza aloes robiac hokus-pokus a na koniec trzeci magiczny skladnik (cytryna czy co tam) robi swoje magiczne akcje". No tylo, ze to trafia do zoladka w jednym kawalku i co, enzymy sobie czekaja w kolejnosci jaka im ustalil slonecki? Ale jezeli mnie przekonasz, ze tak to dziala rzeczywiscie...to sie zastanowie ponownie. Na razie znalazlem to http://kulturystyka.pl/body-recomp/ Obalamy mity: “Nie da sie budowac masy miesniowej jednoczesnie gubiac tluszcz.” Da sie! Co byś nie robił, by poprawić wynik(siła, wytrzymałość, hipertrofia, bieganie, pływanie, seks)zrobisz to lepiej na zwyżce energetycznej, a nie na minusie. Ty zakładasz, a nawet się upierasz, że ludzie są na tyle głupi, by ćwiczyć nieefektywnie czy chudnąć niefektywnie, bo można. Eee, ja mysle, ze teraz to sobie robisz jaja ze mnie, w temacie Taubesa juz poruszalismy te kwestie. No ale nie bede sie sprzeczal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Co byś nie robił, by poprawić wynik(siła, wytrzymałość, hipertrofia, bieganie, pływanie, seks)zrobisz to lepiej na zwyżce energetycznej, a nie na minusie.
Kiedyś napisałem pewnemu koledze,że lepiej jest mieć te kilka % więcej tkanki tłuszczowej i być pierwszym niż 2 czy 3 z "pociętym" brzuchem Każdy ma wybór i wolną drogę. Chyba,że mówimy o minusach dodatnich Wniosek: ta insulina jednak potrzebna jest...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co byś nie robił, by poprawić wynik(siła, wytrzymałość, hipertrofia, bieganie, pływanie, seks)zrobisz to lepiej na zwyżce energetycznej, a nie na minusie.
Kiedyś napisałem pewnemu koledze,że lepiej jest mieć te kilka % więcej tkanki tłuszczowej i być pierwszym niż 2 czy 3 z "pociętym" brzuchem Każdy ma wybór i wolną drogę. Chyba,że mówimy o minusach dodatnich Wniosek: ta insulina jednak potrzebna jest... Moze moje podejscie wynika z tego, ze jem kiedy jestem glodny i kompletnie gdzies mam to czy mam dzien treningowy czy nie i czy jestem na plusie czy minusie. Dojadanie na sile zeby wyrobic nadwyzke dla mnie jest niezrozumiale, ale to juz tez setki razy przerabialismy i to calkiem niedawno
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Na ile wystarczy im tych zapasów? 1 m-ąc,2 ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gdy rośnie siła, wytrzymałość prędkość biegu "nadwyżka" robi się sama... sterowana poczuciem sytości i głodu,np. zwiększenie ilości zjadanych kcal?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A może hamerykanie tak zatuczyli sobie naród specjalnie, bo spodziewają się niespodziewanej klęski głodu? Takie podreczne bunkry przeciwkleskowe? Kto wie, to bardzo sprytny i innowacyjny narod jest Od razu oslona terminczna
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Gdy rośnie siła, wytrzymałość prędkość biegu "nadwyżka" robi się sama... sterowana poczuciem sytości i głodu,np. zwiększenie ilości zjadanych kcal?
No wlasnie chcialem cos takiego napisasc, ze ta nadwyzka to nie jest przyczyna tylko raczej skutek, z tego co gavro pisze jest na odwrot.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Przeciez moje zdanie nie znaczy =mam racje. To oczywiste. Pisze swoje zdanie i jednoczesnie zastanawiam sie nad nagla zmiana pogladow u ciebie. Zawsze wysmiewales kulturystyke jako zabawe dla pluszowych pedixow a jak co do czego to okazuje sie wielce ok, dla kolesia trenujacego boks.
Skąd bierzesz taki wniosek? Zacytuj mnie, gdzie tak napisałem? A to, że wyśmiewam, nie znaczy, że nie znam ich metod. No staram sie przypominec gdzie to widzialem ale twoje "sprzeczne sygnaly" kompletnie mnie nie przekonuja, sa identyko jak w opisie dzialania misktury sloneckiego - najpierw do akcji przystepuje oliwa olejac kiszki, potem do akcji wkracza aloes robiac hokus-pokus a na koniec trzeci magiczny skladnik (cytryna czy co tam) robi swoje magiczne akcje". No tylo, ze to trafia do zoladka w jednym kawalku i co, enzymy sobie czekaja w kolejnosci jaka im ustalil slonecki? Ale jezeli mnie przekonasz, ze tak to dziala rzeczywiscie...to sie zastanowie ponownie . Dałem Ci podpowiedź, FFA adipocytowe. Ja nie pisałem, że się nie da. Tylko, że szkoda czasu. Eee, ja mysle, ze teraz to sobie robisz jaja ze mnie, w temacie Taubesa juz poruszalismy te kwestie. No ale nie bede sie sprzeczal Czyli najlepsze wyniki robi się chudnąc? Stary, nie chce mi się 10 stron znowu przebrnąć, żeby nic nie wynikło. Bo nic nie wyniknie. Początkujący optymalny zapytał, co zrobić, by schudnąć, bo nie odróżnia strat wody od fatu i jego waga też Doradziłem, żeby pozbył się wagi i zrezygnował z siłowni, bo jest pewno jeszcze w przebudowie i szkoda energii. Uważam, zawsze tak było, że odchudzanie to odchudzanie, a siłownia się w tym przydaje jak piąte koło u wozu. Doradziłem, żeby zostawił lekkie SW jako aerobik i obniżył tłuszcze i troszkę węglowodany. Nie pisałem o kulturystyce, diecie rozdzielnej, Taubesie, Ferrisie i wielu innych rzeczach. Kotas już się zdecydował pójść ścieżką tradycyjną. Jak mu nie wyjdzie, będzie na mnie psioczył i pewno spróbuje czego innego. Dajmy już spokój.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No wlasnie chcialem cos takiego napisasc, ze ta nadwyzka to nie jest przyczyna tylko raczej skutek, z tego co gavro pisze jest na odwrot. Tak, tylko, że tytuł wątku to...
|
|
|
|
|
|
|
|
|