Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Pomidor ci do kaszanki nie pasuje, ale śledź już tak?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Niezbadane są wyroki niebios
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na Kaszubach nie takie cuda się zdarzają...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
11 żółtek zrobiłem na wysmażonych skwarkach od topienia (por cienko pokrojony do smaku). Dodałem na talerzu Lurpaka i Cheddara startego. Podzieliłem się. Obiad zmieścił się na talerzyku pod filiżankę. Frytki będą na kolację.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
U mnie był wypas bo pieczona kaczka + kluski śląskie (z dwóch ziemniaków wyszło 6 szt, zjadłam 2) + surówka z kiszonej kapusty. Do popicia woda z kapusty, bardzo mi smakowała, widocznie jakieś braki były do uzupełnienia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kuper! Kaczy kuper najlepszy.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Donek schrupalby szyjke
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na wina to wprowadzą, socjal "akcyza+" ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście, bo po robocie 500+ trzeba się odprężyć.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Walnąłem Optykawę. Na śniadanie polecam sobie i nie tylko żółtka na smalcu z podsmażoną kiełbaską boczkową. Kupiłem normalny chrzan starty. W marketach są tylko domieszki chrzanu. Będzie na obiad do buraczków i ogona świńskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Ja dzisiaj zaczęłam dzień od śniadania. Optykawa będzie na deser, może bitą śmietankę dołożę? Chociaż nie wiem czy zmieszczę, bom najedzona solidnie. Tera spowiedź: było na patelni sporo smalcu po karkówce wczorajszej więc wbiłam tam 3 żółtka (i odrobina gluta wleciała z nimi)! Cudnie się usmażyło, dodałam kilka kostek papryki konserwowej i 2 placki serowo-jajeczne z masłem, uff! Więcej grzechów nie pamiętam, tylko herbata ale ona konieczna była do przepłukania tego tłuszczyku. Jezdem zadowolona (nie powiem moja kulpa, bo bym skłamała)
|
|
|
|
|
|
|
|