Diogenes z Synopy
Go
|
A ja sztućcami. Nie ma innej opcji przy Zosi cztery żółtka, łyżka stołowa masła, ugotowany kartofel, skwarki - wszystko zabełtane lekko na patelni, aby było na ząb. Szczypiorek do posypania. Kawa ze śmietanką i kawałek tortu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wierzę na słowo, chyba nie miałem nigdy kaca.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zależy od punktu widzenia. Brak bacika predysponuje do nadużyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ksiądz proboszcz, wybacz mi Chryste, nie ma władzy nad dehydrogenazą alkoholową.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
śniadanie było zwykłe
zółtka , skwarki , masło, kartofel - zakręcone na patelni . Kawa, śmietanka i tort.
Ale obiad ....mmmmm ...
Cynaderki cielęce. Do wytopionego - z pieczenia boczku - tłuszczu przyprawionego, dodałem usmażonej cebulki i pokrojone ugotowane w lubczyku nereczki. Zosia dodała dwie papryki ugrilowane wcześniej ( z zamrażarki ) . Powstał taki gulaszowo - węgierski sos ( nie chciało mi się iść po pieczarki ) . Zosia usmażyła na łoju z młodych opasów placki ziemniaczane, złociste. Posypałem natką. Słabym punktem była kapusta kiszona, jakaś słona - nie zjadłem. Niebo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie zawsze. Dziś z braku czasu zrobiłem kanapki, w dłoń. Posmarowałem cheddar z jednej strony masłem, przykryłem drugim plasterkiem. Podałem pokrojona paprykę. Do kawy ze śmietanką torcik. 5 min mi to czasu zajęło . Zosia zadowolona. Zuch , powiada do mnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
muszę kupic te faruki , tak się tym opychacie. Oglądałem w Sresco, ale były po ok 80 zł za kg ( mlekovity ) , wybrałem kawior ... ale odłożyłem z powrotem .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Wartość energetyczna 1076kJ/258 kcal, Tłuszcz15g, w tym kwasy tłuszczowe 5g, Węglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, Białko 30g, Sól 3,4g
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
nie zawsze. Dziś z braku czasu zrobiłem kanapki, w dłoń. Posmarowałem cheddar z jednej strony masłem, przykryłem drugim plasterkiem. Podałem pokrojona paprykę. Do kawy ze śmietanką torcik. 5 min mi to czasu zajęło . Zosia zadowolona. Zuch , powiada do mnie Warto było...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
Mix białkowy, czarno, albo czerwono to widzę...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wartość energetyczna 1076kJ/258 kcal, Tłuszcz15g, w tym kwasy tłuszczowe 5g, Węglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, Białko 30g, Sól 3,4g
To do farukow?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go
|