renia
|
Jednak nie jesz trzy po trzy, tylko na trzy cztery... A u nas lodóweczka elegancka, nieprzeładowana po Świętach - nawet z prześwitami część jedzenia rozdałam, dzisiaj już udam się do mięsnego...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Został się nam obiad wczorajszy, rosół na żółtkach, gulasz z podrobów i do wyboru: brukselka lub brokuł na masełku. Nie przepracuję się dziś w kuchni
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kakao robię z cukrem, kto chce? Zosia nie chce. Walnę z 300 ml.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
4 żółtka, kartofel podsmażyłem na skwarku, i łyżkę groszku, na talerzu dodałem łychę masła. Natka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
PiSowcy się mogą obrazić za tego "kartofla"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To jak poprawnie politycznie będzie? Najlepsza skrobia pod Słońcem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kartofla podzieliłem na dwa (Zosi dałem połowę) , pół kostki duńskiego masła, 8 żółtek, łyżka groszku. Podgrzałem na patelni. Zjedliśmy ze smakiem. Z koperkiem. Podjadłem jeszcze pasztetu orzechowego z żurawiną. A Zosia do kawy ,widziałem, ukroiła sobie sernik. Ja zjem śliwki w czekoladzie. Śmietankę UHT podgrzaną po 125 ml/os użyję.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dziś miałam takiego lenia do gotowania, że po powrocie z pracy przygotowałam ..... parówki na usprawiedliwienie powiem tylko, że były z dobrej masarni, bez chemii Na wieczór będzie jeszcze sorbet z mrożonych malin.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak się zasiedzimy w pracy, a głównie moja żona, to parówki podsmażone na masełku z plastrem żółtego sera zawsze są chętnie przez wszystkich zjadane.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I ketchup do tego naturalnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo to sos do wszystkiego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo S.O.S. do wszystkiego...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chleb pełnoziarnisty, posmarowany cieniutko margarynką, dżem truskawkowi i słodziutka herbatka - trzy łyżeczki cukru z cukiernicy - pyszne! A na deser bananek. Mniam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba już wpadłeś w obsesję zdrowego jedzenia...
|
|
|
|
|
|
|
|