renia
|
Właśnie to jest piękne, że w zasadzie można jeść wyłącznie na słodko i jednocześnie pełnowartościowo. Jeśli jesz razem z dziećmi, to wtedy wszystkim pasuje...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26789
|
Ale to kanibalizm, jak dzieci ludzkie są.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na śniadanko pieką się ciasteczka skwarkowo-orzechowe. 250 g skwarek szklanka mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki masła orzechowego łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka ćwierć szklanki cukru 4 łyżki śmietany. Chyba tyle, może jeszcze o olejku migdałowym wspomnę. Już takie kiedyś robiliśmy, fajne, ciężkie i wilgotne, jak takie przaśne brownie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Szklanka mąki pszennej? Zaraz spiskowcy glutenozy się załamią i będą wmawiać migdałową, a niektórzy z rozpędu Goździkową pewnie!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A ja cały gar skwarek wywaliłem do bio pojemnika z wczorajszego przetopu. Wiem ze szkoda
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szklanka mąki pszennej? Zaraz spiskowcy glutenozy się załamią i będą wmawiać migdałową, a niektórzy z rozpędu Goździkową pewnie! No i cukier biały zamiast erytrytolu. U nas nikt nie choruje na glutenozę. Skwarki i masło orzechowe dają już chropowatość, mąka migdałowa tutaj to byłaby przesada.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Przypominam, że białka całych nasion zbóż są pełnowartościowe, czego dowiodła historia... A taka soja dla przykładu ma aż 107% wartości białka jaj - tak bynajmniej twierdzą "naukowcy".
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No mnie juz nie nawrocisz
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam suchary z zaopatrzenia francuskiej armii, bo mnie interesują metody przetrwania w razie apokalipsy zombie. Zrobione są z mąki pełnoziarnistej i soi właśnie i mają przydatność do spożycia 7 lat! Dla nas suszone mięso i orzechy sposobniejsze, ale nie tak trwałe...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No mnie juz nie nawrocisz Ja tylko piszę jak jest...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mam suchary z zaopatrzenia francuskiej armii, bo mnie interesują metody przetrwania w razie apokalipsy zombie. Zrobione są z mąki pełnoziarnistej i soi właśnie i mają przydatność do spożycia 7 lat! Dla nas suszone mięso i orzechy sposobniejsze, ale nie tak trwałe... Suchary SU-2 nie są złe: wartość energetyczna - 386 kcal; tłuszcz 6,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g; węglowodany 72,1 g, w tym cukry 16,9 g; białko 8 g; sól 1,08 g. Do tego konserwa JBB - wartość energetyczna - 195kcal, tłuszcz 16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8g, węglowodany 2,3g, w tym cukry 0,7g, białko 10g... I można wojować...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
słowianska armia - weki, słonina, boczek, na 5 lat spoko...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I mozna sie ukrywac przed doktorami
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam suchary z zaopatrzenia francuskiej armii, bo mnie interesują metody przetrwania w razie apokalipsy zombie. Zrobione są z mąki pełnoziarnistej i soi właśnie i mają przydatność do spożycia 7 lat! Dla nas suszone mięso i orzechy sposobniejsze, ale nie tak trwałe... Suchary SU-2 nie są złe: wartość energetyczna - 386 kcal; tłuszcz 6,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g; węglowodany 72,1 g, w tym cukry 16,9 g; białko 8 g; sól 1,08 g. Do tego konserwa JBB - wartość energetyczna - 195kcal, tłuszcz 16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8g, węglowodany 2,3g, w tym cukry 0,7g, białko 10g... I można wojować... Taka "kanapka" z powyższych składników w żargonie nazywa się gó...m na desce.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
A ja cały gar skwarek wywaliłem do bio pojemnika z wczorajszego przetopu. Wiem ze szkoda
Poprzewracało wam się w tym DE. od dobrobytu ale jeszcze trochę "pandemii" i skończy się wykrajanie skórki z chleba.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
Ser "Mój Ulubiony" plus śmietana plus trochę dżemu. Rosołek na kości ze świnki się gotuje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Poprzewracało wam się w tym DE. od dobrobytu ale jeszcze trochę "pandemii" i skończy się wykrajanie skórki z chleba. Byc moze bede wspominał marnotrawstwo zaistniałe ...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
|