forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 16:38:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669711 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Wędliny własnego wyrobu
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Wędliny własnego wyrobu  (Przeczytany 163027 razy)
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #100 : 2017-12-05, 13:12:12 »

Laughing
Jasne w mielonce turystycznej bardzo mi smakowało. Wink
Obecna mielonka odbija się soją, ale dawniej były faktycznie dobre. Very Happy
A może to człowiek był młody i wybiegany?
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #101 : 2017-12-05, 13:38:35 »

Pewnie tak, bo to było biwakowe jedzenie.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Re: Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #102 : 2017-12-05, 13:40:17 »

Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #103 : 2017-12-05, 13:43:02 »

Pewnie tak, bo to było biwakowe jedzenie.  Cool

Wiadomo, soja wzmaga popęd płciowy u kobiet, więc na biwak idealna... Wink
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #104 : 2017-12-05, 15:09:24 »

Że też wtedy tego nie wiedziałem i musiał mi wystarczyć sam urok osobisty. Wink
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #105 : 2017-12-05, 15:19:00 »

Jak nie urok to sraczka
po konserwie.
 Shocked Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #106 : 2017-12-05, 15:21:55 »

Dlatego się piwko piło, a nie w krzaki chodziło... Wink
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #107 : 2017-12-05, 15:46:44 »

 Laughing
No pewnie, dezynfekcja w warunkach biwakowych jest obowiązkowa. Wink
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #108 : 2017-12-05, 15:48:37 »

Bo pasożyty i jady bakteryjne na każde wyciągnięcie ręki.
Wink
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #109 : 2017-12-05, 15:56:20 »

Wiadomo, na biwaku szczególnie dużo pasożytów i trzeba się szybko odkażać. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #110 : 2019-03-30, 18:14:59 »

O co chodzi? Rolling Eyes O wielkość zdjęcia?

Zgaduję, że o kolory.
Po czym to się widzi na niebiesko, a po czym się niebieskiego nie widzi.



 Shocked

Podobne teraz robimy (właśnie się parzą), ale bez wędzenia. Ciekawa jestem jaki będzie efekt (głównie smakowy)... Rolling Eyes

Teraz jest tylko szynka i schab. Mogłam dać karkówkę jeszcze na baleron... Rolling Eyes
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #111 : 2019-03-30, 18:53:15 »

I koniecznie boczek. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #112 : 2019-03-30, 18:56:54 »

Nie wiem czy boczek by był dobry bez wędzenia - tylko parzony... Rolling Eyes
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #113 : 2019-03-30, 19:22:30 »

Jak nie wiesz, to trudno!  Confused
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #114 : 2019-03-30, 19:24:27 »

Może i nigdy się nie dowiem... Rolling Eyes Confused
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #115 : 2019-03-30, 19:27:09 »

Ja tam lubię wędzony boczek, do jajecznicy albo do żurku - miodzio. Wink  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #116 : 2019-03-30, 19:27:54 »

Znalazłam boczek tylko parzony (bez wędzenia)... Very Happy ale go trzeba jeść z chlebem... Confused Cool

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/boczek-parzony-2
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #117 : 2019-03-30, 19:35:10 »

Może i nigdy się nie dowiem... Rolling Eyes Confused

Mnie to nie wadzi.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #118 : 2019-03-30, 19:37:10 »

Mnie też nie. Nie muszę wszystkiego wiedzieć. Może czasami od tego głowa rozboleć... Cool Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72234


Odp: Wędliny własnego wyrobu
« Odpowiedz #119 : 2019-03-30, 19:39:16 »

Już po parzeniu. Mięso zawinięte w folię aluminiową (aby się nie wysuszyło zbytnio) studzi się teraz.
Zapisane

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 19 zapytaniami.