|
RafałS
|
Miała być laszka...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oj, bo dziwne imioniska mają ci Gruzini.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dzisiaj ostatni dzien rejestracji na Mistrzostwa Europy Masters Raszyn 2022, uff. Trochę kampanii reklamowej zrobilam, pomontowałam video, ściągnełam program do robienia kolaży. Nawet nieźle wyszło, bo i gmina Raszyn udostępniała. He, he. Zreszta z dyr. Centrum Sportu w Raszynie obie nasze Federacje sa zaprzyjażnione z tym , że PZPC to ma ministerialną umowę i dofinansowanie. Ja się zała Ale zrobili fajny filmik na Mistrzostwa Europy U15 i U 17 , to wykorzystałam do promocji obiektu. Oni kończą 18 sierpnia a my wchodzimy 20 sierpnia. https://www.youtube.com/watch?v=J_jmsLZFTRY Zmieniłam trochę trening wykorzystując porady kolegów i koleżanek z MM Polski Masters. Jutro nawet jadę na trening do Serocka do znajomych. Nasi juniorzy młodsi dobrze sobie radza w Meksyku na Mistrzostwach Swiata. Są medale. Bardzo dobrze. Trochę się rusza w polskich ciężarach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie zmiany w treningu, Dasna?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na parę dni przed startem "lenistwo przedstartowe" w celu kompletnej regeneracji...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgodnie z podręcznikiem. Ale może jeszcze coś fajnego się dowiem, Dasna teraz jest na bieżąco z nowinkami.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Ano taki ciąg ( typu podrzutowy, rwaniowy) , że dociągasz na prostych rękach ze wspięciem na palce z odchyleniem do tyłu , trzymasz jak najdłużej a potem typu szrugs, podciągnięcie ramion. Oprócz tego , wszelkie ściągania łopatek. na taśmach, na maszynach, wiiosłowanie. To nie są nowinki , tylko u mnie zmiana bodźca.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
O właśnie! Zmana bodźca przeciwdziała rutynie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
O właśnie! Zmana bodźca przeciwdziała rutynie... Rutyna + wit. C i D i...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Zgodnie z podręcznikiem. Ale może jeszcze coś fajnego się dowiem, Dasna teraz jest na bieżąco z nowinkami. Z nowinek to tylko , że Lasha Talakhadze ma w tej chwili problemy z kolanami i prawym nadgarstkiem. Jak to sie przełoży na starty ? Na razie nie wiadomo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A właśnie, wrzucałem tu filmik, ewidentnie coś go bolało...
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Dzisiaj idę na siłownię (pierwszy raz), obwodowy trening będę robił o ile mają tam jakieś gotowce, bo nic nie pamiętam. I tak z tego nic nie będzie bo mi się nie chce. Co się stało, przez 6-5 lat miałem energię i chęci a teraz aby się zebrać to jest ogromna wojna z samym sobą?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spokojny trening hipertroficzny powinien poprawić chęci. Unikaj dynamicznych, balistycznych ćwiczeń, jak ćwiczenia olimpijskie czy kettlebell, odradzam też obwody, robią chaos u początkującego/powracającego. Jako rozgrzewkę/wprawkę zrób kilka dokładnych serii pompek, przysiadów z masą ciała i wyciskania stojąc lekkich hantli, a potem 3-4 serie wprowadzające do pierwszego oraz 1-2 do każdego następnego ćwiczenia. Weź sobie 3 duże ćwiczenia na całe ciało, jak np. przysiad, podciąganie na drążku i wyciskanie stojąc lub martwy ciąg, wiosłowanie i wyciskanie na ławce i zrób po 3-4 serie robocze każdego, na 8-10 ruchów z poważnym, ale nie zabijającym ciężarem. Na koniec unoszenie nóg na drążku na brzuch lub skłony z lekkim obciązeniem na klacie i starczy. Jeśli jesteś naprawdę wymiętoszony/zagubiony w klubie, znajdź prasę do wyciskania nogami, maszynę do wyciskania siedząc i maszynę do wiosłowania siedząc i zrób analogicznie j/w.
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Więcej zajęło mi rozkminienie co piszesz niż sam trening Zrobiłem Rozgrzewkę jak pisałeś Klatkę i wiosłowanie 6 serii Barki na maszynie i wyciskanie sztangi 6 serii Podciąganie 3 serie Brzuszki na drążku 3 serie Nie robiłem martwego bo nie umiem, a z tego co wiem to można sobie krzywdę zrobić. Trochę ręce mi drżały ale jakoś się nie zmachałem. Następny trening myślę będzie bardziej świadomy. Ile przerwy zrobić ? do piątku ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|