Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3643266 razy)
|
Dasna
|
A jakieś zdjęcia na fejsie?
Tak, tak . Są.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
17kg! To byłaby dopiero kategoria wagowa w tych mastersach! Bravo! Fantastycznie, że 79kg a nie "spalone". Bomba. Oby tak dalej. Dzięki. Kategoria 17 dla anorexia nervosa.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dzieki No , tak moze i fajnie, ale 2 zawodników wylądowało w szpitalu. Koleżanka zerwala mięsień posladkowy a kolego rozwalił kolano., więc to tak nie do końca fajnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Open na 35 zawodniczek w tym i te spoza Masters International jestem 15 . No, mogło by byc lepiej, ale...zobaczymy. Teraz Mistrzostwa Europy Masters w Raszynie 20-28 sierpnia. Czas leci. Pięknie Dasna i GRATULUJĘ... I życzę kolejnych sukcesów...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
17kg! To byłaby dopiero kategoria wagowa w tych mastersach! Bravo! Fantastycznie, że 79kg a nie "spalone". Bomba. Oby tak dalej. Dzięki. Kategoria 17 dla anorexia nervosa. Kościotrup chyba więcej waży...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jakieś zdjęcia na fejsie?
Tak, tak . Są. To lecę...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
W Open na 35 zawodniczek w tym i te spoza Masters International jestem 15 . No, mogło by byc lepiej, ale...zobaczymy. Teraz Mistrzostwa Europy Masters w Raszynie 20-28 sierpnia. Czas leci. Pięknie Dasna i GRATULUJĘ... I życzę kolejnych sukcesów... Dzieki Reniu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Aaaa, jeszcze jestem pod wrażeniem jednego z zawodnikow. Karol od nas Mastersów robi podrzut 164 kg na unik. Boooosze !!!!! Jaki ma podsiad!!! Tylko chyba na świecie Tian Tao ma taki. Dla nie kumających , o czym pisze to wyobrażcie sobie faceta, ktory kucnął na całych stopach a nad głowa na prostych rękach trzyma sztangę z 164 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Jeszcze przeżywam te zawody, Były bardzo szczególne, ze wzgędu na obecność na - wykład POLADA ( w zasadzie wszystko jest dopingiem) o w mordę jeża - prof. Wiesław Pilis ( https://pl.wikipedia.org/wiki/Wies%C5%82aw_Pilis) był obecny z pracownikami naukowymi i prowadzili na nas badania. a przy okazji przeprowadziłam z nim mini wywiad o pożytkach z PC. - był dr n. med. ( oj , gdzieś wsadziłam jego wizytówkę ) i opracował nowe urządzenie do diagnostyki wad kręgosłupa u dzieci i dorosłych . Też zrobilam mini wywiad. - było nas ok. 180 zawodniczek i zawodnikow w tym z klubow, m. in. z I ligi Maks Tytan Oława, WLKS Iganie, Mazovia , WLKS Więcbork itd. - sędziowie głownie klasy międzynarodowej lub krajowej ( lekko nie było i palono podejścia 80 - latków. oj, było zgrzytanie zębami ) - jeden z sędziow to vice-prezes PZPC. - z Niemiec przyjechała przedstawicielka IWF i EWF Masters ( choć w przepisach ogólnoświatowych Mastersi nazywani kategoria : weteran, nie jesteśmy jako oddzielna organizacja) Było na bogato i ostro. Oj, aj juz zapowiedziano, że na ME Masters w Raszynie będzie jeszcze ostrzej.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Aha, mam prościutki, zdrowy kręgosłup. Tkanki tłuszczowej poniżej górnej granicy kurka wodna trzeba troche paszczę zasznurowac. Troszku sie zmniejszyłam i mam teraz 163 cm. Ba, I tam jeszcze różne parametry ok.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
A to się działo!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Super Dasna, czyta się ten wątek z wypiekami na twarzy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To ja już po XXXII Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w Podnoszeniu Ciężarów. Bardzo promuję hasło wymyślone przez rzecznika Polskiego Związku Podnoszenia Ciężarów red. Marka Kaczmarczyka " Pokolenia dźwigają dla zdrowia na...pokolenia". Mam jego zgode na używanie tego hasła i nie waham się go używać. Najstarszy zawodnik Jan Borkowski ma 87 lat i zrobił w dwuboju 94 kg w kat. 81 kg. Ale prawdziwym hitem od lat jest start Witka Szczęsnego, który w kat. 96 kg M 70 , zrobił w dwuboju 208 kg co daje mu prawdopodobnie nr 1 na swiecie. I super wystartował Marcin Żurawski w kat. 96, ale M 30 i zrobił w dwuboju 335 kg. Marcin mogłby z powodzeniem startować teraz w Tiranie na ME. he, he. A ja poszłam w kat. 71 kg W65 ( znieśli 69 kg) i wszystkie moje podejścia były rekordami Polski. Je, je, je. Zrobilam 79 kg w dwuboju i jestem zadowolona. No. Co prawda w listopadzie zrobilam w dwuboju 84 kg, ale teraz tyż piknie. Najlepsza Julita Król, 17 kg F35 zrobiła w dwuboju 189 kg. Suuuper. W Open na 35 zawodniczek w tym i te spoza Masters International jestem 15 . No, mogło by byc lepiej, ale...zobaczymy. Teraz Mistrzostwa Europy Masters w Raszynie 20-28 sierpnia. Czas leci. Szacun matka i graaaaaatsy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
|
To bardzo sie cieszę, bo ja uważam dwubój olimpijski za pasjonujący sport. Jak Marcin Żurawski kat. 96 , były kadrowicz, podchodził na koniec do 185 kg w podrzucie to wszystkich az telepało. Zastygliśmy w oczekiwaniu......podrzuci czy nie? Tym razem nie, ale jaką walke stoczył na pomoście. Zapanowała absolutne cisza. Sam na sam ze soba i ciężarem. A potem szalony aplauz. Brawa dla sportowca, szacunek za walkę. Chapeau bas. No i jest troche satysfakcji, ale nie złośliwej , bo crossfit cenimy bardzo. Z tym, że trzeba naprawdę opanowac dwubój , żeby z crossfitu startowac na naszych zawodach, bo......podwójne tempo, boj niezaliczony, bo zarzucone ponizej obręczy barkowej a potem dociągnięte i bój niezaliczony, bo nieustane, bo docisk, bo łokiec-kolano kontakt, bo podciagniete powyżej kolan i opuszczone aby powtórzyć, bo stopy nie w jednej linii, bo tylek w siadzie dotyka pomostu, bo zrzucona sztanga z prostych rąk a nie prowadzona w dól. I potem jest zdziwienie. Jak to ja rwę 120 z palcem w....oku a tu mi palą ? Ano tak. Bo to nie takie proste. Ale naprawde crossfiterzy dobrze sobie radzą, jesli maja ogarniętego trenera z dwuboju.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
To ja już po XXXII Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w Podnoszeniu Ciężarów. Bardzo promuję hasło wymyślone przez rzecznika Polskiego Związku Podnoszenia Ciężarów red. Marka Kaczmarczyka " Pokolenia dźwigają dla zdrowia na...pokolenia". Mam jego zgode na używanie tego hasła i nie waham się go używać. Najstarszy zawodnik Jan Borkowski ma 87 lat i zrobił w dwuboju 94 kg w kat. 81 kg. Ale prawdziwym hitem od lat jest start Witka Szczęsnego, który w kat. 96 kg M 70 , zrobił w dwuboju 208 kg co daje mu prawdopodobnie nr 1 na swiecie. I super wystartował Marcin Żurawski w kat. 96, ale M 30 i zrobił w dwuboju 335 kg. Marcin mogłby z powodzeniem startować teraz w Tiranie na ME. he, he. A ja poszłam w kat. 71 kg W65 ( znieśli 69 kg) i wszystkie moje podejścia były rekordami Polski. Je, je, je. Zrobilam 79 kg w dwuboju i jestem zadowolona. No. Co prawda w listopadzie zrobilam w dwuboju 84 kg, ale teraz tyż piknie. Najlepsza Julita Król, 17 kg F35 zrobiła w dwuboju 189 kg. Suuuper. W Open na 35 zawodniczek w tym i te spoza Masters International jestem 15 . No, mogło by byc lepiej, ale...zobaczymy. Teraz Mistrzostwa Europy Masters w Raszynie 20-28 sierpnia. Czas leci. Szacun matka i graaaaaatsy Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
I jeszcze całe szczęście ten profesor Pilis normalny człowiek. Pytam go co jeść na przykład? A on, że nie cudować i jeść normalnie. Nie wierzyc w jakieś magiczne receptury. Wszystko to bajka. Opowiedział mi jak kiedyś Ł. Grela , to były kadrowicz, dobry zawodnik, przyszedł do Klubu na trening i stwierdził , wczoraj jadłem wołowinę , ach dzisiaj mam power. I co??? Olaboga ! On tak sobie to rzucił a nastepnego dnia wszyscy rzucili sie na wołowine , że działa cuda.... Suplementy, odżywki to marketing. Kreatyna ( to i ten z POLADA-y mówił ) na jednych działa na drugich nie. BCAA to mit. Itd. , itp.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ano, wiadomo, większośc supli to syf nafaszerowany metalami ciężkimi i różnymi trutkami z procesu produkcyjnego.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
I jeszcze całe szczęście ten profesor Pilis normalny człowiek. Pytam go co jeść na przykład? A on, że nie cudować i jeść normalnie. Nie wierzyc w jakieś magiczne receptury. Wszystko to bajka. Opowiedział mi jak kiedyś Ł. Grela , to były kadrowicz, dobry zawodnik, przyszedł do Klubu na trening i stwierdził , wczoraj jadłem wołowinę , ach dzisiaj mam power. I co??? Olaboga ! On tak sobie to rzucił a nastepnego dnia wszyscy rzucili sie na wołowine , że działa cuda.... Suplementy, odżywki to marketing. Kreatyna ( to i ten z POLADA-y mówił ) na jednych działa na drugich nie. BCAA to mit. Itd. , itp. Mam taki suplement po ,którym czuje siłę w górach i przy tym "cos " z żoną co ma dziś świeto:) a ten produkt to :sernik optymalny.Dla mnie nie ma lepszej odżywki-używki-dopalacza a jak podleje go śmietaną to mogę przenosić te góry po ,których chodzę.Sprawdzone wielokrotnie i przez wieeeele lat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|