|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pogruchotane kości to mój język miłości. Nie ma co. Dobre.
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie, że może, choć ta druga milsza w dotyku Ale nie dodaje 25 kg na ławce
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Kłopot nie w ławce a w mc. Nabyłem okazyjnie gryf, który ma radełkowanie ale niestety kończy się ono właśnie tam gdzie zaczyna się mój uchwyt w mc. Nie polepsza sytuacji też fakt, że gryf ma skromne 32mm w części chwytnej. Na razie jest ok bo resetowałem ciężary i jestem teraz poniżej 120kg ale już czuję, że chwyt słabnie a o rekordowym 145kg pewno mogę zapomnieć. Próbuję też powoli zamek, gdzieś tam jest też zawsze przechwyt w obwodzie ale chciał bym spróbować jeszcze z magnezją.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kłopot nie w ławce a w mc. Nabyłem okazyjnie gryf, który ma radełkowanie ale niestety kończy się ono właśnie tam gdzie zaczyna się mój uchwyt w mc. Nie polepsza sytuacji też fakt, że gryf ma skromne 32mm w części chwytnej. Na razie jest ok bo resetowałem ciężary i jestem teraz poniżej 120kg ale już czuję, że chwyt słabnie a o rekordowym 145kg pewno mogę zapomnieć. Próbuję też powoli zamek, gdzieś tam jest też zawsze przechwyt w obwodzie ale chciał bym spróbować jeszcze z magnezją.
Do gryfu się przyzwyczaisz Zawsze możesz zmienić styl na sumo Przechwyt polecam zamiast zamka, "hook grip" ma kapitalne znaczenie w rwaniu, mniejsze w zarzucie, a w martwym ciągu to raczej głupota i ból kciuka Magnezja polepsza chwyt, który jest pewniejszy, ale lepiej nie używać do wszystkich podejść na każdym treningu. Sprzętu powinno się używać nieregularnie, zachowując go na "bitwy" czy sprawdziany.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Postawię na "się przyzwyczaisz" i zobaczymy co z tego wyjdzie. Sumo próbowałem ale bez jakiegoś głębszego ogarnięcia techniki i ciężar ~90kg ważył dużo więcej niż powinien , może kiedyś spróbuje znowu. Ten przechwyt mi chodzi po głowie ale nie wiem czemu ta niesymetryczność mnie odrzuca. Caculin niby też zaleca wejść na przechwyt gdy chwyt pada a pracować nachwytem na początku cyklu. W sumie mógł bym jeszcze oddać gryf do tokarza co by dołożył trochę radełkowania i było by bez sprzętowo nadal
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Postawię na "się przyzwyczaisz" i zobaczymy co z tego wyjdzie. Sumo próbowałem ale bez jakiegoś głębszego ogarnięcia techniki i ciężar ~90kg ważył dużo więcej niż powinien , może kiedyś spróbuje znowu. Ten przechwyt mi chodzi po głowie ale nie wiem czemu ta niesymetryczność mnie odrzuca. Caculin niby też zaleca wejść na przechwyt gdy chwyt pada a pracować nachwytem na początku cyklu. W sumie mógł bym jeszcze oddać gryf do tokarza co by dołożył trochę radełkowania i było by bez sprzętowo nadal Niesymetryczność? Przecież nasze ciało jest z natury swojej niesymetryczne Aby to zniwelować, co serię zmieniaj sposób przechwytu i gitara Ja już tyle lat robię zawsze tak samo (lewa podchwyt, prawa nachwyt) i nie zauważyłem...no właśnie, czego?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak zwykle rozgrzewka 1.Protiażka na klatkę 4 x 3 30 kg (i znowu żrące energię choć nie dynamiczne ćwiczenie, bardziej na wycisk)robiłam pierwszy raz. 2.Przysiad i wycisko -podrzut w różnej konfiguracji (2- 3, 1-2) 2x 2 30 kg 1 x 2 35 kg 3.Podrzut z klatki na nożyce + przysiady w nożycach z prostymi rękami (uuuuu) 5 x 3 20 kg 4.Uginanie gryfu łamanego (bicepsik) 3 x 10 5.Brzuszki - wyciskuszki 6.Rower 10 min.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Niesymetryczność? Przecież nasze ciało jest z natury swojej niesymetryczne Aby to zniwelować, co serię zmieniaj sposób przechwytu i gitara Ja już tyle lat robię zawsze tak samo (lewa podchwyt, prawa nachwyt) i nie zauważyłem...no właśnie, czego? Widać nie taki diobeł straszny jak mi się wydawało. Spróbuję, dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Nie ograniczać się w jedzeniu, tzn jeść do syta, nie bać się węglowodanów, trzymaj B:W 1:1, chwyt zaraz wróci
|
|
|
|
|
|
|
|