Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3612130 razy)
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Robię hack squaty z odważnikiem trzymanym pod kością ogonową. Mocarna dźwignia. Żeby zrobić hack przysiad z 48kg odważnikiem, trzeba siadać ze 150kg ze sztangą. Musze se luknąć na YT. Może zamiennie będę robiła. Aaaaaaa, poniala. I co ? Bez prostowania pleców. Naturalna krzywizna> Prawda czy fałsz? https://www.youtube.com/watch?v=U5-BK6TpDRI
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tyle, że tłuszczu tez przybyło, bo skoczyłam do 57, 5 kg . To dlamnie monstrualna waga, ale zrzuciłam 2 kg. Miśnie tez mniejsze , ale nie tak bardzo. Przed ostatnim występem w Pucharze Polski za bardzo się odchudziłam. Do 61, 2 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak Ty widzisz Dasnę, skoro nie masz konta na FB...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A widzisz, bo to jest tak: jak Dasna chce abym zobaczył, to zobaczę... A jak nie, to nie... Jest taka funkcja "udostępnij wszystkim" i wtedy widać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A! Tego nie wiedziałam...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wow Też rzuciłem jednym okiem. I aż zaniemówiłem. Dasna świetnie wyglądasz.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wow Też rzuciłem jednym okiem. I aż zaniemówiłem. Dasna świetnie wyglądasz. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tyle, że tłuszczu tez przybyło, bo skoczyłam do 57, 5 kg . To dlamnie monstrualna waga, ale zrzuciłam 2 kg. Miśnie tez mniejsze , ale nie tak bardzo. Przed ostatnim występem w Pucharze Polski za bardzo się odchudziłam. Do 61, 2 kg. Pomyłka . Skoczyłam na wadze do 67, 5 kg. 57, 5 ważyłam kiedyś, ohoho, dawno, dawno , temu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sporo zależy od indywidualnej biomechaniki. Ale trójbojowy przysiad równoległy ze sztangą niżej, tzw. low bar, angażuje mocniej plecy i tyłek, to silniejsze mięśnie, więc więcej można dźwignąć, a to przecież oceniany bój. U ciężarowców siad tylny ze sztangą wysoko, tzw. high bar, i dupskiem do ziemi, wzmacnia siad przedni i wszystkie ciągi (rwanie i podrzut) ze sztangą prowadzoną z przodu ciała oraz uczy wykorzystywać pochłoniętą przez ścięgna energię, do wygenerowania siły przy wstawaniu, dzięki dłuższemu torowi ruchu. Kiedy byłem młodym ciężarowcem trenerzy nie pozwalali mi robić żadnych innych ćwiczeń prócz pełnych bojów ciężarowych, partiali, ciągów pod boje, siadu przedniego i wyciskopodrzutów. Kiedy po kilku latach zrobiłem zwykły martwy ciąg i zwykle wyciskanie stojąc, z miejsca się zakochałem i miłość trwa do dziś. Świetne łapy, Dasna!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Robię hack squaty z odważnikiem trzymanym pod kością ogonową. Mocarna dźwignia. Żeby zrobić hack przysiad z 48kg odważnikiem, trzeba siadać ze 150kg ze sztangą. Musze se luknąć na YT. Może zamiennie będę robiła. Aaaaaaa, poniala. I co ? Bez prostowania pleców. Naturalna krzywizna> Prawda czy fałsz? https://www.youtube.com/watch?v=U5-BK6TpDRITo hacki ze sztangą, trochę inna dźwignia, niektórzy je nazywają ciągiem ze sztangą z tyłu. Hacki z odważnikiem robi się na poduszkach stóp, z pionowym kręgosłupem, udami szeroko i pracując mocno pośladkami. http://youtu.be/G9r6YEytKTITo jest na tyle różne ćwiczenie, że raczej nieprzydatne dla ciężarowca.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Obejrzałam. Spróbować nie zawadzi. Dzięki za łapy. Zrzuciłam 2 kg i łapa też mniejsza. Ale, generalnie powoli buduję trwałą masę mięśniową.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dzisiaj zaważyłem 95,5kg i 12%BF cyrkiel pokazał, to chyba jedna z wyższych moich wag. Po wczorajszym maratoniku, lekka rozruszka: -wyciskanie clean&press z dwoma odważnikami 48kg, pięć setów (jak to przetłumaczyć, zestawów?) po dziesięć repsów (mówmentów, powtórek, ruchów?). I tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ja dzisiaj zaważyłem 95,5kg i 12%BF cyrkiel pokazał, to chyba jedna z wyższych moich wag. Po wczorajszym maratoniku, lekka rozruszka: -wyciskanie clean&press z dwoma odważnikami 48kg, pięć setów (jak to przetłumaczyć, zestawów?) po dziesięć repsów (mówmentów, powtórek, ruchów?). I tyle. I understand.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|