Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3643198 razy)
|
Jarek
Go
|
Albo żyd bo nie pamiętam, przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Zebrałam sie i opublikowałam na swoim profilu FB i w grupach PC i Polmasters rozmowę a w zasadzie taki mini wyklad z prof. dr hab. kierownikiem w Katedrze Nauk o Zdrowiu i Fizjoterapii Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Humanistycznego-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie. Niby mowi rzeczy wiadome dla ludzi podnoszących ciężary , ale jednak zawsze coś nowego wpadnie do ucha , jak np. o Antonio Valsalvie. Wczoraj sie napociłam trenując kolegę mojego syna. Kolega ma 193 cm wzrostu i nazwijmy to, jest sporym wyzwaniem. Odwiedziłam Twój profil na fb, fajnie działasz, podziwiam Cię... A dziekuje Reniu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
5 tygodni. 5-7 sierpnia spotkanie. Treningów zostało na 3,5 tygodnia. Teraz się cofnę z ciężarami, robiąc tylko podstawowe wzorce ruchowe, i dojdę w ciągu tych dwudziestu kilku dni ponownie do maksa treningowego (takiego, co do którego mam pewność, że zaliczę na luzie). Potem całkowity odpoczynek, ale rożny dla różnych ćwiczeń; dla martwego to u mnie 10 dni, dla siadu 7, dla wyciskania na ławce, rwania i podrzutu z odważnikami 5. A gdzie będą te zawody? Przyszłabym pokibicować.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dzisiaj rano było nieco chłodniej, fajny trening siadów zrobiłem, była moc. -zarzut i wyciskanie dwu odważników 8x10@36kg -przysiad ze sztangą z tyłu 8x3 do 200kg plus 4x2 na 205kg plus 6x1 210kg -wyciskanie boczne z odważnikiem 6x10@48kg -podciaganie na drążku z obciążeniem 6x5 do 50kg Wielka objętość siadów, około 20 serii, reszta normalnie, koszulkę zmieniałem dwukrotnie. Ale wychodząc zauważyłem tzw. fatbells, produkt wymyślony przez amerykańskiego powerliftera, Donnie Thompsona, to zrobiłem jeszcze wyciskanie stojąc z takimi dwoma łobuzami: https://www.rogueeurope.eu/rogue-thompson-fatbells-wyciskanie huśtawkowe 6x10@24kg. Człowiek wygląda, jakby założył sobie doniczki, albo, jakby mu wyrosły kopytka. Uch !!!! Ogień !!!!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
5 tygodni. 5-7 sierpnia spotkanie. Treningów zostało na 3,5 tygodnia. Teraz się cofnę z ciężarami, robiąc tylko podstawowe wzorce ruchowe, i dojdę w ciągu tych dwudziestu kilku dni ponownie do maksa treningowego (takiego, co do którego mam pewność, że zaliczę na luzie). Potem całkowity odpoczynek, ale rożny dla różnych ćwiczeń; dla martwego to u mnie 10 dni, dla siadu 7, dla wyciskania na ławce, rwania i podrzutu z odważnikami 5. A gdzie będą te zawody? Przyszłabym pokibicować. Lidzbark Warmiński.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj rano było nieco chłodniej, fajny trening siadów zrobiłem, była moc. -zarzut i wyciskanie dwu odważników 8x10@36kg -przysiad ze sztangą z tyłu 8x3 do 200kg plus 4x2 na 205kg plus 6x1 210kg -wyciskanie boczne z odważnikiem 6x10@48kg -podciaganie na drążku z obciążeniem 6x5 do 50kg Wielka objętość siadów, około 20 serii, reszta normalnie, koszulkę zmieniałem dwukrotnie. Ale wychodząc zauważyłem tzw. fatbells, produkt wymyślony przez amerykańskiego powerliftera, Donnie Thompsona, to zrobiłem jeszcze wyciskanie stojąc z takimi dwoma łobuzami: https://www.rogueeurope.eu/rogue-thompson-fatbells-wyciskanie huśtawkowe 6x10@24kg. Człowiek wygląda, jakby założył sobie doniczki, albo, jakby mu wyrosły kopytka. Uch !!!! Ogień !!!! Czasami są te lepsze dni, sama wiesz, że wszystko mniej waży, staram się takie wykorzystać, ale potem wracam grzecznie do szeregu i kilka sesji znowu jest normalnych.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
We wtorek na treningu zerwało mi sie pierwsze wiązanie buta czyli dziurka. No i teraz problem , bo znależć szewca to wielka sprawa. Znalazłam. Przyjął , jako ostatnie zamowienie. Odbiór na 15 lipca. Poza tym powiedział, że buty już swoje przeszły ( 9 lat tupania) i nie mogę wiele wymagać. OK. Będa jako zapasowe. Zamówiłam i czekam na buty Reebok Legacy , ale model poprzedni. Nie będę wydawała na NIke Romaleos prawie 1 tys. PLN a Reebok podobno ma najwyższą piętę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
5 tygodni. 5-7 sierpnia spotkanie. Treningów zostało na 3,5 tygodnia. Teraz się cofnę z ciężarami, robiąc tylko podstawowe wzorce ruchowe, i dojdę w ciągu tych dwudziestu kilku dni ponownie do maksa treningowego (takiego, co do którego mam pewność, że zaliczę na luzie). Potem całkowity odpoczynek, ale rożny dla różnych ćwiczeń; dla martwego to u mnie 10 dni, dla siadu 7, dla wyciskania na ławce, rwania i podrzutu z odważnikami 5. A gdzie będą te zawody? Przyszłabym pokibicować. Lidzbark Warmiński. Nie pojadę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Buty sa . Mmmm, solidne kopyto. Pędże na trening sprawdzić to.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Buty sa . Mmmm, solidne kopyto. Pędże na trening sprawdzić to. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zimówki czy na lato?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Ba, wielosezonowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Włączyłam do swojego treningu panda pulls i jestem zachwycona jak lekko sztanga idzie do góry.
To taki "niedorobiony" zarzut lub rwanie, do wysokości klatki piersiowej? W teorii ma budować szybkość górnej połowy ruchu (2 i 3 pociągnięcie)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|