Diogenes z Synopy
Gość
|
Kocham go bardzo za to, Ĺźe nie odmieniĹ mojego. Po prostu siÄ nie zainstalowaĹ.Â
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
UĹźywam aktualne trzech systemĂłw XP, 7 i 10 i byÄ moĹźe jestem maĹo wymagajÄ
cym klientem, ale nie widzÄ róşnicy poza logotypem w czasie uruchamiania systemu. Teraz piszÄ z 10-ki, ale jeĹźeli musiaĹbym zmieniÄ na Xpka, to bez Ĺźalu, choÄby od zaraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Gość
|
Używam aktualne trzech systemĂłw XP, 7 i 10 i być może jestem mało wymagajÄ
cym klientem, ale nie widzę rĂłżnicy poza logotypem w czasie uruchamiania systemu. Teraz piszę z 10-ki, ale jeżeli musiałbym zmienić na Xpka, to bez żalu, choćby od zaraz. Nie tyle malo wmagajacym klientem userem, co zwyczajnie nieswiadomym mozliwosci Windows 10. Google: windows wsl bashWindows 10 to pierwszy OS MS nadajacy sie nie tylko to odtwarzania multimediow.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i w tej nieĹwiadomoĹci jest mi bardzo wygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
No i w tej nieĹwiadomoĹci jest mi bardzo wygodnie. Dlatego mnie dziwi, dlaczego ludzie kupujÄ
wyĹcigowe auta, gdy nie mogÄ
wykorzystaÄ ich moĹźliwoĹci. Â
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Gość
|
-> nie tylko do*
Innymi slowy: nadajacy sie do czegos wiecej niz sama konsumpcja tresci i ogladanie multimediow.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
Ĺwiat istnieje nie od dzisiaj.W 2005 roku pracowaĹem na laptopie 1.6GHz jeden rdzeĹ, 512MB Ramu, HDD 60GB 5400RPM i byĹo tam wszystko i dziaĹaĹo bez czekania na komputer. O ile szybciej "to wszystko" moĹźe dziaĹaÄ na 2x2.8GHz 2GB Ramu, SSD 250GB - ja wiem. Ĺťe siÄ coĹ nie da, Ĺźe na coĹ trzeba czekaÄ to tylko jest wina udziwnieĹ implementowanych po to by byĹa sprzedaĹź nowoĹci, tak w sprzÄcie jak i oprogramowaniu. Ĺwiat komputerĂłw w 2005 istniaĹ i miaĹ siÄ doskonale, teraz kupisz laptopa za 2000PLN z 10win i coĹ chcesz zrobiÄ i czekasz i czekasz, tak to wyglÄ
da z punktu widzenia uĹźytkownika, nie konesera udziwnieĹ.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego mnie dziwi, dlaczego ludzie kupujÄ
wyĹcigowe auta, gdy nie mogÄ
wykorzystaÄ ich moĹźliwoĹci.  DokĹadnie, byÄ moĹźe zaawansowani gracze lub uĹźytkownicy programĂłw na ktĂłrych zarabiajÄ
i jest postÄp wydajnoĹci, to nie ma siÄ co zastanawiaÄ, bo czas to pieniÄ
dz.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Gość
|
teraz kupisz laptopa za 2000PLN z 10win i coś chcesz zrobić i czekasz i czekasz, tak to wygląda z punktu widzenia użytkownika, nie konesera udziwnień.
Jesli doswiadczasz takich rzeczy, to na przyszlosc nie kombinuj tylko zakup wydajniejszego laptopa za wyzsza kwote. Bedzie po problemie. To nie wina Windows 10, ze akurat Twoj laptop jest nienajlepszy. Laptop za 2000 PLN, to dosc tanio... Jesli chcesz sprzet uszyty pod Windows 10 (tak jak iOS jest uszyty pod MacBooka i jego uzytkownicy zachwycaja sie jaki to on niezawodny i wydajny), to po prostu szarpnij sie na Microsoft Surface Book... -> https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/productID.325716000Microsoft Surface Book - 1TB / Intel Core i7 $3,199.006th Gen Intel Core i7, 1TB SSD, 16GB RAM / dGPU 13.5-inch PixelSense touchscreen display Surface Pen included Windows 10 Pro W kazdym innym przypadku, kiedy Windows 10 "nie siedzi" na sprzecie zrobionym specjalnie pod niego przez MS trzeba sie liczyc z mozliwymi klopotami. Zwlaszcza na tanim sprzecie o kiepskiej specyfikacji. Pamietaj, ze czasy sie zmienily... aplikacje sa raczej projektowane tak, by wszystko szlo w chmure, bo liczy sie "big data". Z tego powodu istotne jest by sprzet mial sporo RAM.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tyle ile on ma win, to nie jedna winiarnia mogĹaby pozazdroĹciÄ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
ByÄ moĹźe, bo to na tych wysokich stanowiskach od rautu do rautu Ĺźycie mija.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
od rautu do rautu Warto tylko laptopa za$3200 ubezpieczyÄ od zalania przy biesiadzie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jak siÄ (nie)chcÄ
cy zaleje, to nawet lepiej, bo dane znikajÄ
.