Dasna
Go
|
Może "podrasowali" je trochę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na pierwszy rzut oka widać, że szaraki latały...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na pierwszy rzut oka widać, że szaraki latały... Oczywiście, zdradził ich szary kolor chmurzastej pierzyny.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na pierwszy rzut oka widać, że szaraki latały... Oczywiście, zdradził ich szary kolor chmurzastej pierzyny. Z pustego, to i Salomon nie naleje- wyjątek stanowią moje psy i ..."niepsy".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.htmlCzy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś... Przy okazji poczytanki nadziałem się na takie coś... ...6 Biada wam, którzy pijecie wodę cały czas, bo szybko otrzymacie odpłatę i poczujecie wyczerpanie i suchość, bo porzuciliście źródło wody. Znaczy co? Tych paru kawuś żałują, czy wody do nich. @RafałS, specjalnie mi "księgę" podetknąłeś. Jak to zinterpretować... 13 Biada wam, którzy budujecie wasze domy narzędziami innych. Wszelki ich materiał budowlany to cegły i kamienie grzechu. Mówię wam: "Nie zaznacie pokoju!" Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. A może tylko o cały blok.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie żeby specjalnie, przypadkowo raczej. Pytania wymagają zastanowienia gdyż: "13 Czy jest jakiś człowiek, który może poznać, jaka jest szerokość i długość ziemi? Któremu wszystkie miary zostały pokazane? 14 Lub czy jest jakiś człowiek, który może poznać długość nieba oraz jaka jest jego wysokość i na czym jest ono ustawione i jak wielka jest liczba gwiazd i gdzie wszystkie światła odpoczywają?" ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To jeszcze trudniejsze pytanie niż o tych rakach... Bo nie z tej ziemi.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. A może tylko o cały blok. Łapy jako takie zaliczają się raczej do kategorii bio-narzędzi więc chyba nie są ujęte. A duży ten dom budujecie, że w pojedynkę nie dacie rady? O wodzie na kawę to można potem jak już dom będzie, albo jak zima przyjdzie na budowę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czyli jeżeli bio-, to mogą być już cudze. Czyli piramidy- na przykład, są okay? RafałS? Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. A może tylko o cały blok. Łapy jako takie zaliczają się raczej do kategorii bio-narzędzi więc chyba nie są ujęte. A duży ten dom budujecie, że w pojedynkę nie dacie rady? O wodzie na kawę to można potem jak już dom będzie, albo jak zima przyjdzie na budowę. Przymiarki robię, żeby bez grzechu się odbyło. Obawiam się, że za bardzo z gruntu to on nie wylezie. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. A może tylko o cały blok. Łapy jako takie zaliczają się raczej do kategorii bio-narzędzi więc chyba nie są ujęte. A duży ten dom budujecie, że w pojedynkę nie dacie rady? O wodzie na kawę to można potem jak już dom będzie, albo jak zima przyjdzie na budowę. Przymiarki robię, żeby bez grzechu się odbyło. Obawiam się, że za bardzo z gruntu to on nie wylezie. Na przykład. Chociażby jeszcze z tego powodu, że... schody nieźle dają w kość. Na przykład, bo z rakami takie porównanie przyszło mi z łatwością do głowy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił Rozjaśnisz nieco?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tu raczej tendencja do zaciemniania widoczna jest jak na dłoni! Przed chwilą było tu słonecznie, ale zaś się chmurzy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił Rozjaśnisz nieco? A co tu rozjaśniać. Przecież to jasne, że od samodzielnie złożonych słów spocić się nie wypada. Bez względu na to z jakiego słownika zostały zapożyczone. Ale tu raczej tendencja do zaciemniania widoczna jest jak na dłoni! Przed chwilą było tu słonecznie, ale zaś się chmurzy. Widocznie nie każdy odczuwa potrzebę kąpieli- na Kujawach. I wyraził na głos wolę, że podlewać mu się też nie chce. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił Rozjaśnisz nieco? Ech. Słabość taką mam do nieco młodszych Kolegów. A gdzie to było o rakach pisane? A gdzie o schodach? I gdzie o końskich problemach z płodnością- na przykład. Znaczy o frywolnym plumkaniu w wodzie, gdyby poprzedni przykład jednak zbyt wulgarny- był. ... no właśnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił Rozjaśnisz nieco? Ech. Słabość taką mam do nieco młodszych Kolegów. A gdzie to było o rakach pisane? A gdzie o schodach? I gdzie o końskich problemach z płodnością- na przykład. Znaczy o frywolnym plumkaniu w wodzie, gdyby poprzedni przykład jednak zbyt wulgarny- był. ... no właśnie. Stokrotne dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Uwaga! Sentencja będzie. Starość nie przeraża, gdy towarzystwo młodszych miłym będzie. Radzio Pierwszy Lepszy I na to właśnie warto ciężko pracować- w soboty. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uwaga! Sentencja będzie. Starość nie przeraża, gdy towarzystwo młodszych miłym będzie. Radzio Pierwszy Lepszy I na to właśnie warto ciężko pracować- w soboty. Na przykład. Że tylko na kacu lubisz gadać z gołowąsami?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W sobotę? Kac? W moim wieku?
|