Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Chleb, czy zaszkodzi?

Zaczęty przez Kuba, 2007-11-09, 21:54:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

No właśnie coś w tym stylu.  8)

Zyon

Cytat: toan w 2007-11-10, 09:16:49
Cytat: isabelle w 2007-11-10, 09:03:52
...placki serowo-jajeczne...

to podstawa zaleceń JK, ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, "jak to można zajadać chleb nie łamiąc proporcji". Stwierdzę tylko - nie da się pogodzić DO z jedzeniem chleba, ale jak już ktoś musi jeść ten chleb, to niech sobie zjada..., ale nie ma obowiązku... :wink:

PS
I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK.
O wlasnie, a tam za miedza ciagle tluka jak wyrabiac proporcjum na chlebie, o glutenie a kristan w swojej ksiazce nawet piwko zaleca w tej swojej wersji ZO 3x42
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-15, 12:57:06
Cytat: toan w 2007-11-10, 09:16:49
Cytat: isabelle w 2007-11-10, 09:03:52
...placki serowo-jajeczne...

to podstawa zaleceń JK, ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, "jak to można zajadać chleb nie łamiąc proporcji". Stwierdzę tylko - nie da się pogodzić DO z jedzeniem chleba, ale jak już ktoś musi jeść ten chleb, to niech sobie zjada..., ale nie ma obowiązku... :wink:

PS
I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK.
O wlasnie, a tam za miedza ciagle tluka jak wyrabiac proporcjum na chlebie, o glutenie a kristan w swojej ksiazce nawet piwko zaleca w tej swojej wersji ZO 3x42
Czyli Ty jesteś na 3x42? :lol:

administ

A skąd!  :shock:
Piwko to tylko suplementacja krzemowa!  :wink: :lol:

Zyon

No wlasnie, i w upaly najlepszy chlodnik :D A poza tym to napoj dla mlodziezy, szkoda czasu, pieniedzy i brzucha marnowac na piwko ;)
Work Buy Consume Die

administ

W wiekach średnich, piwo było podstawowym napojem uzupełniającym wodę w organizmie wśród mieszczan, albowiem rynsztoki zanieczyszczały wodę w studniach tak, że nie nadawała się do spożycia.  8)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Co za wspaniała wiadomość dla tych wszystkich, co im proporcjium na chlebie wychodzi!  :shock: :lol:

Zyon

OptyZaloga z wesolego autobusa do swiss tez sie pewnie sie cieszy  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

A jak juz bedziecie w Tesco po sok warzywny albo w Lidlu po prozdrowotny olej rafinowany to mozna od razu swiezy chlebek do wyrabiania proporcjum zakupic :D
http://www.interia.tv/wideo-szokujaca-prawda-o-pieczywie-z-supermarketow,vId,1634344
Work Buy Consume Die

renia

Afroamerykanów będą odchudzać dietą afrykańską... :roll:  taki powrót do korzeni... :lol:

http://www.interia.tv/wideo-dieta-afrykanska-robi-furore-jest-skuteczna,vId,1535813

administ

Genialne, GENIALNE!  :wink: :mrgreen:

adampio

Cytat: admin w 2015-01-15, 13:08:00
W wiekach średnich, piwo było podstawowym napojem uzupełniającym wodę w organizmie wśród mieszczan, albowiem rynsztoki zanieczyszczały wodę w studniach tak, że nie nadawała się do spożycia.  8)

To byly czasy :lol:

Ja ostatnio ogladalem program w TV, gdzie pokazywano jak je krolewska para w Danii. Kucharz pokazywal co jedza - masakra!!! Cukier wymieszany z fruktoza i posypany maka!!!
Prawde mowiec myslalem, ze jest zupelnie inaczej.

Zyon

E, ale to musialo byc juz po tym jak wynaleziono cukier z buraka i stal sie tani, bo wczesniej to byl drogi rarytas.
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: adampio w 2015-01-25, 13:59:21
Cytat: admin w 2015-01-15, 13:08:00

To byly czasy :lol:

Ja ostatnio ogladalem program w TV, gdzie pokazywano jak je krolewska para w Danii. Kucharz pokazywal co jedza - masakra!!! Cukier wymieszany z fruktoza i posypany maka!!!
Prawde mowiec myslalem, ze jest zupelnie inaczej.

Na pokaz i przy głupim pytaniu, to ja też jem jabłka, maliny, wiśnie, pomidory, paprykę, marchewkę, kapuchę kwaszoną i ogórki, werterki, pierniczki, śliwki w czekoladzie, czekoladę gorzką, a ostatnio nawet toffi... ;)
Nie pogardzę chipsami, a najbardziej mi smakują pierniczki na smalcu, miodzie i posypane cukrem trzcinowym na karmelizację, własnej roboty!
Kartofli jakoś unikam w zimie, bo gotowane są paskudne w smaku, w przeciwieństwie do pieczonych na ruszcie.
A z tego zestawu wyraźnie widać, co to za dieta dla długowiecznych! A wszystko zgodne z prawdą, choć pewnie kilka najważniejszych frykasów pominąłem... :lol:

Gavroche

Zaś Adaśko będzie miał używanie! :lol:

MariuszM

gdzie paczki,gdzie ponczki siem pytam ? :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-01-25, 14:33:34
gdzie paczki,gdzie ponczki siem pytam ? :lol:
I pizza i tortilla i inne cuda!? :lol:

administ

Oż! Zapomniałem o pączusiach i chlebie, ale to przez to, że pierwsze jadłem sporadycznie w ostatnim dziesięcioleciu, a drugiego kompletnie od czterech z haczykiem dekad!  :D
Ale przepis jest - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97 - przypominam specjalnie dla "vvv", aby o krucjacie nie zapominał...  :lol:

zofijeczka

Z 1kg mąki... to cyba przez miesiąc coddziennie trzebaby jeść by zjeść. To juź wole pizze