Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Ale tam nie ma nic "naukowego" tylko same "teorie spiskowe"... ;)
O! Gdzieś na doktorze.pl jest z nexusa teks o wirusach, może później poszukam, bo tam fajne tezy były...  8)

Zyon

No tak, to przeciez pismo foliarzy :D
Ale teraz tez warto, wyjatkowo, bo pare tematycznych jest artykulow.
Moge pare screenow wrzucic, art o wirusach jest dosc ciekawy.
Work Buy Consume Die

admin

Maniek

Dzisiaj wydałem 180 zł na książki Doktora, bo mi te co miałem się gdzieś rozeszły. W ramach odświeżenia wiedzy tak sobie je powoli czytam... I co?

I to, że znów nie mogę wyjść z podziwu. Jak niesamowicie trafne spostrzeżenia, jak to wszystko się pięknie układa w jedną całość. Od a do z. Genialny człowiek.

W księgarni otyła, zapryszczona kobieta, dziwiła się, że to sie cały czas ładnie sprzedaje. Pewnie zdrowo i naukowo się odżywia. :D

Dziękuję jeszcze raz Doktorze!

Zyon

Work Buy Consume Die

Maniek

Starsze pozycje, bo to w sumie dla kogoś chorego, nie operującego internetem.
Żywienie optymalne, odpowiedzi na listy, no i dieta optymalna.

Trzainacy

Cytat: Maniek w 2021-02-18, 17:53:31
Dzisiaj wydałem 180 zł na książki Doktora, bo mi te co miałem się gdzieś rozeszły. W ramach odświeżenia wiedzy tak sobie je powoli czytam... I co?

I to, że znów nie mogę wyjść z podziwu. Jak niesamowicie trafne spostrzeżenia, jak to wszystko się pięknie układa w jedną całość. Od a do z. Genialny człowiek.

W księgarni otyła, zapryszczona kobieta, dziwiła się, że to sie cały czas ładnie sprzedaje. Pewnie zdrowo i naukowo się odżywia. :D

Dziękuję jeszcze raz Doktorze!
:D
Dobry pomysł z odświeżeniem wiedzy, każdemu potrzebny:)

Maniek

Dokładnie.

Bo to nie jest prosty przekaz, jaki aktualnie serwują w diecie LCHF, czy keto. Jedź tłusto to schudniesz.

W książkach Doktora jest o niebo więcej, obserwacje dotyczące każdego aspektu życia, wpływu na dojrzewanie, postrzeganie rzeczywistości, funkcjonowanie umysłu, ciągach przyczynowo-skutkowych.

Jak dla mnie, niedoścignione pozycje, bijące na głowę wszystkie aktualne publikacje. Bezapelacyjnie :)

Gavroche

Zofia

Ciężkim grzechem jest nie mieć wszystkich książek Doktora. Nie wystarczy je mieć, stale trzeba czytać. :)

Zyon

Work Buy Consume Die

Zofia

Zofia

Madre wyrecytował by je z pamięci, ja podpieram się "oryginałem".
:lol:

Gavroche

Faktycznie część spostrzeżeń Doktora jest bardzo celna i otwiera oczy. 8)
Ale część jest naciągana, a niektórych pomysłów nie ma jak sprawdzić zwyczajnie. :D

Z mojego doświadczenia; ani ŻO/DO nie powoduje u użytkowników poprawy charakteru, ani nie pogrubia portfela, ani nie zapewnia 100% braku chorób.
Fantastyczna dieta, prosta, użyteczna w codziennym życiu i pomocna w utrzymaniu zdrowia, ale bez cudów. ;-)

Gavroche

Cytat: Zofia w 2021-02-19, 10:49:58
Ciężkim grzechem jest nie mieć wszystkich książek Doktora. Nie wystarczy je mieć, stale trzeba czytać. :)
Ja tam wolę thrillery. ;-)

Maniek

Cytat: Gavroche w 2021-02-19, 10:13:27
Dr Ewa już poszła w odstawkę? ;-)
Nie do końca, nie widzę sprzeczności.

Maniek

Cytat: Gavroche w 2021-02-19, 11:26:53
Ale część jest naciągana, a niektórych pomysłów nie ma jak sprawdzić zwyczajnie. :D

Z mojego doświadczenia; ani ŻO/DO nie powoduje u użytkowników poprawy charakteru, ani nie pogrubia portfela, ani nie zapewnia 100% braku chorób.
Fantastyczna dieta, prosta, użyteczna w codziennym życiu i pomocna w utrzymaniu zdrowia, ale bez cudów. ;-)
No wiemy, wiemy. Ty to jak nawet nie przeczytasz, to wiesz cco jest napisane ;)

Gavroche

Cytat: Maniek w 2021-02-19, 11:34:16
Cytat: Gavroche w 2021-02-19, 10:13:27
Dr Ewa już poszła w odstawkę? ;-)
Nie do końca, nie widzę sprzeczności.
I ja nie widzę, zaczepiam Cię tylko. :D

Gavroche

Cytat: Maniek w 2021-02-19, 11:34:59
Cytat: Gavroche w 2021-02-19, 11:26:53

No wiemy, wiemy. Ty to jak nawet nie przeczytasz, to wiesz cco jest napisane ;)
Czytałem większość, ale daleki jestem od sekciarskiego klakierowania. :D