Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Decydentów, którzy narzucają kierunek polityki żywnościowej, pewnie stać na to .. :?

http://www.niam.pl/artykuly/artykul/98-najdrozsza_wolowina_swiata

renia

Dzisiaj w moim mieście (Wejherowie) 26-letni chłopak, odrąbał siekierą swojej matce głowę. Ponoć chłopach miał jakieś zaburzenia psychiczne.. :(

Iga

Cytat: renia w 2010-11-24, 23:16:36

Dzisiaj w moim mieście (Wejherowie) 26-letni chłopak, odrąbał siekierą swojej matce głowę. Ponoć chłopach miał jakieś zaburzenia psychiczne.. :(
Pewnie miał nieszczęśliwe dzieciństwo i gdyby przeczytał Alice Miller,to wtedy by odbił jakąś hamerykankę jakiemuś jankesowi i byłoby cool,a tak tragedia,masakra.No i pewnie pójdzie siedzieć na 5 lat,mniej niż za upadek kota z trzeciego piętra.MASAKRA I JESZCZE RAZ MASAKRA.

renia

No ludzie byli przerażeni.  To było w dzień, cały deptak zamknięty i pełno wozów policyjnych.. Ale po fakcie..Ciekawe czy sąsiedzi nie słyszeli jakiejś wcześniejszej kłótni, awantury..Panuje znieczulica jak nic.. :?

Iga

Najgorzej jest tam,gdzie jest cichutko.  :?

Iga

Szkoda,że nie miał romansu tak jak Tomaszek od Mitów z jankeską żoną,bo by inaczej się losy potoczyły.Odbiłby żonę jankesowi,ta by oskubała jankesa i by przymierzali się do założenia firmy.Tylko,że do formy to trzeba mieć jeszcze łeb na karku,a nie wklejanie pedalskich fotek z książką.  :?

wloczykij

Wejherowo - miasto seksu i hazardu.

renia

Cytat: wloczykij w 2010-12-01, 10:26:18

A skąd takie wiadomości masz.. :roll:

wloczykij

Cytat: renia w 2010-12-01, 10:29:29
Cytat: wloczykij w 2010-12-01, 10:26:18

A skąd takie wiadomości masz.. :roll:

Od ludzi z Wejherowa no i z własnych obserwacji  :D

renia

To co ktoś widzi jest uzależnione od miejsc, w których dana osoba przebywa i od towarzystwa, w którym się obraca. Seks i hazard nie są jakimiś niecodziennymi zjawiskami..

PS. Jesteś z Wejherowa "wloczykij"?

wloczykij

To jest takie powiedzenie renia. Nie przejmuj się tak zbytnio tym. Z drugiej strony macie tam wielką Matkę Boską na bocznej ścianie panelaka i Kalwarię oraz drużynę Gryfa :) Ale i tak najbardziej lubię okolice dworca kolejowego ;)

Nie jestem z Wejherowa ale miałem okazję być tam wielokrotnie.

renia

Dlaczego okolice dworca kolejowego? To jest najbrzydsze miejsce w mieście..
No a w Gryfie dzielnie gra mój synek.. :D

renia

Cytat: wloczykij w 2010-12-01, 10:58:18
..macie tam wielką Matkę Boską na bocznej ścianie panelaka 

Co to znaczy panelaka?

wloczykij

Dworzec to wizytówka miasta, a poza tym centrum.

Zapomniałem o tunelu 8)

Matka Boska to w Nanicach. A jest jeszcze Śmiechowo przecież :D

Acha, no i lasy macie ciekawe.

wloczykij

Panelak to takie zapożyczenie od naszych ziomków z południa. Znaczy się chodzi o blok z wielkiej płyty, czyli budowany z paneli.

renia

Cytat: wloczykij w 2010-12-01, 11:04:58
Dworzec to wizytówka miasta, a poza tym centrum.

Zapomniałem o tunelu 8)

Matka Boska to w Nanicach. A jest jeszcze Śmiechowo przecież :D

Acha, no i lasy macie ciekawe.

Niestety dworce są słabą wizytówką, nie tylko u nas. Ale nie jest to centrum miasta. U nas centrum stanowi ładny, stary rynek.

Mieszkam właśnie w Nanicach i nadal nie wiem gdzie jest ta Maka Boska?

renia

A już wiem, tak zwany wieżowiec przy przystanku PKP...Zgadza się. Ja to widzę tak często, że już prawie tego nie zauważam..

renia

Coraz częściej słyszę tutaj o Optymalnych (często znajome panie w mięsnym mi mówią) ale jakoś nie miałam z nimi styczności. Wczoraj znajoma mówiła mi, ze jej znajomi są już parę lat na DO, pozbyli się różnych chorób i są zdrowi. Mówiła jeszcze, że oni nie jedzą w ogóle warzyw, bo twierdzą, że skoro krowa je trawę, a oni krowę, to mają wszystkich składników dosyć. Mówiła to z dużym przejęciem..Dla ludzi z poza "branży" to jest czarna magia.. :lol:

wloczykij

Jeśli się nie mylę to na Kochanowskiego. Ale może już tego tam nie ma?