Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Jestem za! Miasta znów wrócą do ludzi. Znów trza będzie lokalnie produkować, a nie tylko te importy...  :wink:

Maniek

Blackend

Cytat: jukor w 2014-08-03, 19:08:06
Ta pani lubi co jakiś czas zabłyszczeć. :D

http://www.sfora.pl/polska/Bienkowska-o-A1-Gdzie-sa-bramki-tam-sa-korki-a70606

Ela jest super, tak prosto potrafi tłumaczyć.  :lol:

administ

Oni ponoć radzą każdego dnia, jak zlikwidować korki na bramkach...  :lol:
A radzić potrafią długo i jałowo, bo forsa ekspercka za ględzenie leci...  8)

Jazzman

Cytat: admin w 2014-08-04, 10:32:10
już uradzili. tylko się zapożyczą i za dwa lata gotowe http://natemat.pl/111627,koniec-korkow-na-polskich-autostradach-a1-i-a4-beda-mialy-swoje-obwodnice

administ

Ci jak coś wymyślą... :?

Jazzman

Zyon

Cytat: admin w 2014-08-04, 10:32:10

Od dawna mnie wkurzaja ci "eksperci", ktorych jest pelno nagle. Ale wczoraj w tvn byla dyskusja na temat sitwy i byl Boni co mnie pozytywnie zaskoczylo, bo w koncu kompetennego eksperta zaprosili  :lol:
Work Buy Consume Die

Jazzman

Tak serio, to oni już dawno wiedzą, co zrobić tylko czekają, aż problem będzie dostrzeżony przez opinię publiczną. Warto zauważyć, że gdy mowa o korkach na autostradzie, często pada też informacja o tym, że z viatoll przejeżdża się od razu.
Ludzie załapią, nakupią, potem tylko PYK! i rozszerzenie opłat na ekspresy  :(

administ

Tak na serio, to ma być drogo i nieefektywnie.  8)
A rozwiązań tanich jest kilka i to bez elektroniki i bez zatrudniania "bramkarzy", a nawet bez winiet dla aut rejestrowanych i przeglądanych corocznie w SKP w Polsce.
Na przykład: ...  8)

Gavroche

Cytat: Jazzman w 2014-08-04, 11:57:38
Tak serio, to oni już dawno wiedzą, co zrobić tylko czekają, aż problem będzie dostrzeżony przez opinię publiczną. Warto zauważyć, że gdy mowa o korkach na autostradzie, często pada też informacja o tym, że z viatoll przejeżdża się od razu.
8)
Polecam opowiadanko:
http://zajdel.dzaba.com/zajdel/869113325.htm

Jazzman

Cytat: Gavroche w 2014-08-04, 12:09:14
Cytat: Jazzman w 2014-08-04, 11:57:38
8)
Polecam opowiadanko:
http://zajdel.dzaba.com/zajdel/869113325.htm
Doskonałe.

Blackend

Ale rozwiązaniem nie jest obniżanie kosztów, bo to każda gospodyni potrafi, sztuką jest podniesienie lub wdrożenie kolejnego podatku aby rozwiązać problem.  :lol:  :mrgreen:

anakin

Cytat: admin w 2014-08-04, 12:08:15
Tak na serio, to ma być drogo i nieefektywnie.  8)
A rozwiązań tanich jest kilka i to bez elektroniki i bez zatrudniania "bramkarzy", a nawet bez winiet dla aut rejestrowanych i przeglądanych corocznie w SKP w Polsce.
Na przykład: ...  8)

Ongi T. Drozda zrobił taki film:

https://www.youtube.com/watch?v=EkW5Kv8jWsQ

Polecam. ;)

anakin

Drozda rozum ma. Od zawsze go lubiłem. Kiedyś jak miał program w TV to nawet... oglądałem. );->

Maniek

"Fajny" artykuł wczoraj w Rzeczpospolitej czytałem.
Profesur stwierdza w nim, że trzeba unikać słońca aby być zdrowym. :shock: Na plażę tylko w koszulce i w czapce z daszkiem, oczywiście krem o wysokim faktorze, smarowany PARĘ razy, bo przecież schodzi ze skóry. Paranoja. Zawsze wydawało mi się, że jak blady, to i chory, a to na odwrót :)  :shock:

Co te tłuki nie wymyślą!

administ

Na diecie beztłuszczowej, nadmierna fotoizomeracja pochodnych cholesterolu może być niebezpieczna dla zdrowia, dlatego jeśli już narażać się na promieniowanie cieplne, mając notoryczny, zgodny z normatywem niedobór cholesterolu, to faktycznie - tylko z filtrami.  8)  :wink:

Zyon

Cytat: Maniek w 2014-08-05, 07:32:49
"Fajny" artykuł wczoraj w Rzeczpospolitej czytałem.
Profesur stwierdza w nim, że trzeba unikać słońca aby być zdrowym. :shock: Na plażę tylko w koszulce i w czapce z daszkiem, oczywiście krem o wysokim faktorze, smarowany PARĘ razy, bo przecież schodzi ze skóry. Paranoja. Zawsze wydawało mi się, że jak blady, to i chory, a to na odwrót :)  :shock:

Co te tłuki nie wymyślą!
Linkuj. Taki profesur to wlasnie z tej religijnej nauko gavrowej jest. Zabetonowal sie w swoich pogladach i wie najlepiej, pewnie jest chudy, blady i w okularach :D

Ja pare dni porobilem na budowie i caly brazowy, piekly plecy pare dni ale przeszlo i jest superasnie :D
Work Buy Consume Die

Jazzman

A ja moją ŻOnę wyzywam, jak lata za gangiem z czapkami. Mózgi im się tylko pogotują od nich :)