Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Pytanie - kogo będą głodzić, żeby zwalczać głód. Jak u vateuszka marnowieckiego "jedni będą rowy kopać, a drudzy zasypywać". 8)

Blackend

Ale tylko za michę ryżu, nie więcej. ;)

Jarek

Ten sam gatunek ryżu dla wszystkich to wiem że będzie,  pytanie tylko, czy micha wspólna, czy będzie można mieć swoją?

admin

A to zależy od "koalicji"... ;)
Dla ludu pracującego miast i wsi będzie biały, oczyszczony ryż gmo, natomiast dla wybranych działaczy partyjnych może będzie niełuskany dziki ryż typu bio... ;)
Żeby tak dobrze nie mieli jak lud...  8)

Blackend

A dla psa kiełbasa. ;)

Jarek

A będą  maski podczas jedzenia obowiązywać, czy bez :lol:

admin

Blackend

admin

Wiadomo - kiełbasa bez czosnku, to nie kiełbasa... ;)

Jarek

To jak chleb ze smalcem bez ogórka

admin

I seta na podrasowanie kaloryczne... ;)

Blackend

Jarek

admin

Bez, bo to już byłby wypas! ;)

Gavroche

Dzisiaj wymieniałem (jak co roku, wiosną) wodę, żywność i niektóre leki w moich "torbach ucieczkowych", w domu i w samochodach. :D
Moja połówka zawsze sobie robiła z tego podśmiechujki, nazywając mnie harcerzykiem, ale nie dziś, dziś sprawdziła ważność paszportów i ilość gotówki. :P
A telewizora przecież nie mamy. ;-)
https://zdrowie.sfd.pl/art/Aktualno%C5%9Bci/Pakiet_przetrwania%2C_co_zebra%C4%87_w_razie_wojny%2C_konfliktu_-a6998.html

Jarek

Wekowanego mięsa i słoniny nigdy nie za wiele... 8)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2022-03-10, 12:07:17
Dzisiaj wymieniałem (jak co roku, wiosną) wodę, żywność i niektóre leki w moich "torbach ucieczkowych", w domu i w samochodach. :D
Moja połówka zawsze sobie robiła z tego podśmiechujki, nazywając mnie harcerzykiem, ale nie dziś, dziś sprawdziła ważność paszportów i ilość gotówki. :P
A telewizora przecież nie mamy. ;-)
https://zdrowie.sfd.pl/art/Aktualno%C5%9Bci/Pakiet_przetrwania%2C_co_zebra%C4%87_w_razie_wojny%2C_konfliktu_-a6998.html
Paszporty? Gdzie chcecie zmykac?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Oby nigdzie, ale w okolicy jest niespokojnie, trzeba być gotowym na niespodziewane. :D

admin

No jak nigdzie?  :shock:
Szwajcaria i tyle.  8)

Jarek

Ja odhaczyłem wszystko co jest niemieckie:lol: