Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Nie, nie, najpierw "test buraczany" - bez tego nie ma trafnej diagnozy! ;)  :lol:

Blackend

Zyon

Cytat: admin w 2024-12-20, 19:52:20
Cytat: Zyon w 2024-12-20, 18:50:34
W aptece sa leki i ja wylecza, przestancie sie wymadrzac  :lol: :lol:

W aptece są leki na "zły cholesterol", a nie na szczelność jelit! ;)
Nie ma zadnego lepiszcza? To niedopatrzenie farmacji, to moze plyn do uszczelniania chlodnic ? :D
Work Buy Consume Die

renia

Mogliby ludziom kit wciskać... :lol: ;-)

admin

:lol:
Bez mydła... ;)

Blackend

renia

Stale wszystkim "kit wciskają"... :?

admin

Spokojnie, można odcedzać.  8)

Blackend

Blackend

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zmarla-najstarsza-osoba-na-swiecie-Japonka-miala-116-lat-8869666.html

"Zmarła najstarsza osoba na świecie. Japonka miała 116 lat"
"Nawet po ukończeniu 100 lat często spacerowała do miejscowych świątyń. W jej menu stałe miejsce miały banany i podobny do jogurtu napój z kwasem mlekowym o nazwie Calpis, który piła do późnej starości."

No proszę nawet na "chudo" można dożyć sędziwego wieku i to bez udaru.  :shock: 8)

Prymulka5

Ciekawe, czy ta japonka wiedziała, co to banany i wiedziala, że je chudo? Wątpię.

admin

:lol:
Ostatnio mnie rozbawiła dyskusja na jednym z mediów społecznościowych, że Doktor zaleca wszystko na chudym twarogu - " , bo w książce x na s. yyy Doktor pisze  w podstawach diety - (...) chudy twaróg, (...) - więc tak sobie myślę, że nawet trudne odpowiedzi na łatwe pytania nie pomogą, bo owszem Doktor tak napisał, tylko problem w tym, że w książce x na stronie yyy-1 jest rozpoczęty rozdział "dieta japońska". 
Normalnie tak podchodząc do tematu oczywiste jest, że "książka Łatwe odpowiedzi na trudne pytania jest pełna sprzeczności" jak zamiast 0,5kg się widzi 0,5g -  i to węglowodanów...  :(
Mógłbym rozpisać tę książkę na około 1000s. a tak jest "minimum słów maksimum wiedzy" - doskonale mi to wyszło! Że nieskromnie - no cóż - ja tylko powtarzam, co czytelnicy komentują tu i tam. A Ania mówi, że...  I to jest najważniejsze dla mnie.

renia

:D To dla Ani, że Ciebie docenia, a to dla komentatorów... :lol:

Blackend

Cytat: Prymulka5 w 2025-01-04, 21:48:31
Ciekawe, czy ta japonka wiedziała, co to banany i wiedziala, że je chudo? Wątpię.

Oczywiście że nie.  8)
Ktoś kto nie zapoznał się z wiedzą Doktora nie ma pojęcia jakie znaczenie ma pochłanianie pokarmu oprócz zaspokojenia głodu.  8)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-01-05, 10:31:35
Cytat: Prymulka5 w 2025-01-04, 21:48:31

Oczywiście że nie.  8)
Ktoś kto nie zapoznał się z wiedzą Doktora nie ma pojęcia jakie znaczenie ma pochłanianie pokarmu oprócz zaspokojenia głodu.  8)
Jakto?  :shock:
Nawet dzieci wiedzą że trza chudo-zdrowo itd. A nie tłusto. Lata programowania powszechnego. :mrgreen:

Blackend

Jasne, pytanie czy wiedzą dokładnie co to chudo, bo 5xWIO, to też chudo, a można się zagłodzić prawie na śmierć jak niektóre celebrytki. ;)

RafałS

Faktycznie. Po co pochłaniają to może być za trudne na poziomie powszechnego ogłupienia.

Blackend

https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/zegarki-samsunga-wreszcie-z-pomiarem-cukru-we-krwi

"Wiarygodny pomiar poziomu glukozy we krwi to jeden z elementów smart pomiarów w zegarkach, który może odmienić życie milionów osób na całym świecie. Wygląda na to, że Samsung w końcu jest gotowy na wprowadzenie tej funkcji."

Proszę bardzo, można ćpać cukier do woli, a w razie czego automat wykona pomiar. ;)
I to jest rozwiązanie za które chętnie narkocukrzyki zapłacą, a nie jakieś "drakońskie" nieludzkie metody ograniczania cukru. ;)

admin

Bo to taka "odmiana dla milionów..." US$ naturalnie...  :lol:

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-01-25, 13:30:54
https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/zegarki-samsunga-wreszcie-z-pomiarem-cukru-we-krwi

"Wiarygodny pomiar poziomu glukozy we krwi to jeden z elementów smart pomiarów w zegarkach, który może odmienić życie milionów osób na całym świecie. Wygląda na to, że Samsung w końcu jest gotowy na wprowadzenie tej funkcji."

Proszę bardzo, można ćpać cukier do woli, a w razie czego automat wykona pomiar. ;)
I to jest rozwiązanie za które chętnie narkocukrzyki zapłacą, a nie jakieś "drakońskie" nieludzkie metody ograniczania cukru. ;)
Pomiar w zegarku był nawet na rynku blisko ćwierć wieku temu. Szybko został zawinięty. Wersja współpracy z google to nadal duże prawdopodobieństwo zbugowania, zniewolenia etc. Do tego powszechność = nadużycia i przepis na extra cukierkowych gotowy.  8)