Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Wywar kolagenowy.

Zaczęty przez mania25, 2008-06-04, 13:36:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2009-09-07, 13:53:26
U mnie leci z kranu woda mineralna oligoceńska, czysta bakteriologicznie,
.. i nie ma w niej szkodliwych metali?

admin

Tak, woda jest bardzo szkodliwa, ma pełno metali, trzeba koniecznie zakładać filtry... ;)
Ciekawe dlaczego nawet "naukowcy dietetycy" wiedzą, że picie wody destylowanej jest szkodliwe dla zdrowia, bo przecież to takie proste zrobić destylat wodny ;)

renia

Dzięki, w końcu wiem jaki filtr "kupić" ;-))

admin

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=444 - "Częstość miażdżycy w USA była najmniejsza w miastach posiadających najbardziej twardą wodę. Podobnie stwierdzono mniej miażdżycy u ludzi mieszkających w miastach z twardą wodą w USA, Anglii, Japonii i znacznie większą ilość zachorowań na miażdżycę w miastach z miękką wodą. 
Niektórzy nie znajdowali zależności między twardością wody, a umieralnością na choroby serca i nowotwory." 

PS
lepiej sobie zamontować do sieci magnetyzer (raczej tak dla spokojności) pod warunkiem, że się samodzielnie ogrzewa wodą własne mieszkanie.

admin

http://tiny.pl/hqx9q - tu jest znacznie korzystniejsza oferta...

Daniel

Po przejściu pod takim silnym zmiennym polem magnetycznym woda nabiera takich cech jak w kuchence mikrofalowej. Rośliny więdną podlewane taką wodą. Warto zastanowić się dlaczego i czy przypadkiem nie wpływa negatywnie na ludzi?
Natomiast magnetyzer korzystnie wpływa na wodę, bo porządkuje jej molekuły. Woda jest wtedy jak ze źródła i jest wartościowa biologicznie.

Blackend

Cytat: admin w 2009-09-07, 13:53:26
woda mineralna z butelki PET jest znacznie bardziej szkodliwa, niż przeciętna kranówa, ale picie z wodociągu jest takie niemodne. :)

Bo przed wypiciem trzeba ją dobrze opłukać z tego plastiku ;) :))

admin

Z plastiku bezpieczna jest tylko woda gazowana, bo nie muszą dodawać do niej żadnej sztucznej aseptyki, w przeciwieństwie do niegazowanej "mineralnej" ;)

renia

Już nic nie jest bezpieczne :( Najlepiej pić wywar kolagenowy ;)

adampio

Cytat: renia w 2009-09-07, 18:30:24
Już nic nie jest bezpieczne :( Najlepiej pić wywar kolagenowy ;)

cztery razy w tygodniu basen i po problemie.;)
Czy basenowka lepsza jest od utlenionej? Nie wiem, probowalem tylko ta pierwsza!!!;)

renia

Na cerę, to na pewno lepszy byłby wywar kolagenowy, niż basenówka ;) Nie lubię nawet zapachu chloru. Na niektórych basenach, aż duszno od niego.
A woda utleniona nie kojarzy mi się za dobrze. Na przykład, jeśli coś w organiźmie się utlenia (np.olej roślinny), w wyniku czego powstaje woda utleniona, to jest to zjawisko szkodliwe. Tak samo myślę jest ze spożyciem wody utlenionej...ale co ja tam wiem? Mogę się mylić ;-))

kriss

Cytat: admin w 2009-09-07, 18:15:16
Z plastiku bezpieczna jest tylko woda gazowana, bo nie muszą dodawać do niej żadnej sztucznej aseptyki, w przeciwieństwie do niegazowanej "mineralnej" ;)

Admin a co sądzisz o takim zwykłym dzbanku z filtrem typu np Anna? Filter ten ma bodajże 8 warstw i woda nieżle smakuje , no podobna w smaku do tej z Biedronki Oaza.
Leje do niego kranówkę ? Co Ty na to , czy  można ja powaznie traktować? pytam na serio , bo mam taki filter i oczywiscie pije ta wodę na surowo  8).
Mam nadzieję że jest lepsza niz ta z plastikowych flaszek ? czy nie? .Jeszcze żyję, ale co to za życie  :wink:

Opal

Cytat: kriss w 2009-09-07, 21:24:26
Jeszcze żyję, ale co to za życie :wink:

Kriss nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Pijesz przefiltrowaną wodę i żyjesz :) - sam pozytyw. W domu przefiltrowana, w pracy z dystrybutora, u znajomych kranówa i wszystko się wyrówna. Ja niedawno kupiłam lodówkę, właściwie szafę dwudrzwiową i też ma filtr do (schłodzonej) wody czy kostek lodu całych lub kruszonych. Człowiek nie świnia, do wszystkiego przywyknie ;)

renia

Cytat: adampio w 2009-09-07, 20:59:24
Czy basenowka lepsza jest od utlenionej? Nie wiem, probowalem tylko ta pierwsza!!!;)
A może woda ognista jest czysta? ...bez bakterii.. ;-))

Gwidon

.....tak jest - z wod  najlepsza jest wodka :wink: :lol:...........

renia

..a teraz.. idziemy na jednego...;-))

adampio

CytatCzłowiek nie świnia, do wszystkiego przywyknie ;)

Czasami zastanawiam sie nad logika pewnych powiedzen. Np: "refleks szachisty", powiedzenie ktore ma sugerowac dlugi sposob reagaowania, gdzie wszyscy grajacy w szachy dobrze wiedza, ze w szachach decyzje podejmuje sie bardzo szybko natomiast dlugo mysli o tymco przeciwnik zrobi juz za trzy ruchy.

To samo z "czlowiek nie swinia........" a czy swinia ma inny wybor niz ten, ktory czlowiek jej narzuci?

Albo ten" widzialy galy co braly" ....no co na ten temat moze powiedziec niewidomy. A ja znam kupe widzacych, ktorzy sa niewidomymi;)

Opal

Cytat: adampio w 2009-09-07, 22:05:36
To samo z "czlowiek nie swinia........" a czy swinia ma inny wybor niz ten, ktory czlowiek jej narzuci?

Tutaj nie o narzucanie chodzi, ale o zdolność przystosowawczą, która u człowieka jest znacznie większa niż u świni.

admin

Cytat: kriss w 2009-09-07, 21:24:26
Admin a co sądzisz o takim zwykłym dzbanku z filtrem typu np Anna? Filter ten ma bodajże 8 warstw i woda nieżle smakuje , no podobna w smaku do tej z Biedronki Oaza.
Leje do niego kranówkę ? Co Ty na to , czy  można ja powaznie traktować? pytam na serio , bo mam taki filter i oczywiscie pije ta wodę na surowo  8).
Mam nadzieję że jest lepsza niz ta z plastikowych flaszek ? czy nie? .Jeszcze żyję, ale co to za życie  :wink:

Osobiście nie mam żadnego doświadczenia z wodą filtrowaną przez dodatkowe filtry, więc radzić nie mogę w tym temacie.
Leję kranową, źródlaną oligoceńską wodę minetalną do ekspresu do kawy, pijam również śmietankę 30% (około 0,5l dziennie), a do tego to: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=338 - do woli.
Ale jeśli problem wody jest dla Was tak istotny, to proponuję wybrać się do wodociągów lub Sanepidu i poprosić o wyniki badania wody...
We Włocławku ujęcia wody są tak dobre, że wlewam wodę bez odstania (zalecają 48h kwarantanny - aby chlor odparował), jednorazowo, raz w tygodniu, w ilości 80-120l do naszego akwarium i to bez żadnego chemicznego, czy biologicznego stabilizowania. Mam w akwarium gatunki wskaźnikowe (ślimaki, żaby, krewetki) i gdyby coś było z kranówką nie tak - szybko by to wyszło.
Kranówką też żona podlewa kwiatki donniczkowe i dobrze się mają. To po co mi dodatkowe filtry?. :)

PS
kłopoty z jakością wody mogą występować we wszystkich miastach, w których uzdatniana jest woda czerpana z rzek lub innych otwartych akwenów. Ale mnie ten problem na szczęście nie tyczy, bo mieszkam w Stolicy czytsych ekologicznie Kujaw. :)