Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ta polityka jest denerwująca dla nich, czy bardziej dla nas? :roll:

renia

Cytat: admin w 2012-03-16, 11:36:00
Cytat: jerzy555 w 2012-03-16, 11:33:03
nie czytam tam, a o co chodzi? :)

Ja też nie wnikam w ichnie kompleksy...  :D

Te kompleksy szybko rozgryźli i odpowiednie reklamy im dają... :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-16, 11:45:29
Ta polityka jest denerwująca dla nich, czy bardziej dla nas? :roll:

Renia...sam już nie wiem o co chodzi w tej naszej Polsce...wiele rzeczy mi się nie podoba ale widocznie tak musi być jak jest :) jadę do lasu dzisiaj....łyknąć wiosny :)

renia

Tam zapomnisz przynajmniej o polityce...odżyjesz...Ważne jest żeby nabrać dystansu do tego całego naszego otoczenia... :D

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-16, 12:03:45
Tam zapomnisz przynajmniej o polityce...odżyjesz...Ważne jest żeby nabrać dystansu do tego całego naszego otoczenia... :D

akurat ja sobie doskonale daję radę :) niczego mi nie brakuje i dystans jakiś jest...ja obawiam się tylko o taką sytuację że ludzie którzy nie radzą sobie w życiu wyciągają ręce wprost na ulicy aby im pomóc. Nasze Rządy tego nie dostrzegają i w końcu ten obowiązek spada na społeczeństwo. Społeczeństwo jest wrażliwe na różne trudne sprawy i wzajemna pomoc często ma miejsce. Rządowi i politykom jest tak wygodnie bo mają wtedy więcej kasy dla siebie. Dobra...koniec... :) bo ktoś jeszcze pomyśli że to ja mam jakiś problem  :D :D za parę godzin będę w lesie na łonie :) jutro placki ziemniaczane w/g Blackenda :)

administ

Było.
A do tego jaja są naukowo bardzo niezdrowe, bo zawierają dużo cholesterolu, dużo witamin i minerałów, dużo aminokwasów egzogennych, czyli wszystkiego, co niezbędne do uniezależnienia się od mafii suplementacyjnej. Dlatego są SZKODLIWE. 
W warzywach i owocach nie ma ani dużo witamin z wyjątkiem C, ani minerałów z wyjątkiem Mg, co każdy może sobie sprawdzić w twbelah odżywczych.
Dlatego warzywa i owoce są polecane, bo prędzej, czy później będąc na diecie 5*wio trzeba sięgnąć po suplementy i to nie z żółtek, a ze zdrowych pigułek.
I tak jest dobrze.  :D

Dasna

:shock: o Matko i córko. Reakcyjnym jajom mówimy zdecydowane "nie". Z tymi karłami reakcji należy zrobić porządek.  :evil:   :lol: :lol:

Dasna

A ja dzisiaj sobie "walnę" angielskie śniadanko co by te jaja zniszczyć w zarodku.  :lol: :lol: Ja się im przeciwstawię.

administ

Teraz ponoć zdrowe angielskie śniadanie, to muesli jest!
Jajka smażone na maśle podają na zamówienie, dla "samobójców"  :wink:  :D

administ

Trzeba mieć nadzieję, że za tydzień ceny jaj wrócą do normy, a ludziska od aptek nie odwykną!  8)

renia

Nie ma problemu. Mięso podrożeje ale owoce potanieją. Zamiast schabowego będziemy jeść jabłka... 8)

renia

Zaczne już rodzinkę przyzwyczająć do obiadów ziemniaczano-owocowych... Początek już zrobiłam przy zapiekance ziemniaczanej... 8) :lol: :lol: :lol:

renia

...ciekawe jaki będzie konic... :roll: oby tylko nie rozwód... :shock: :lol: :lol: :lol: :wink:

administ

Tak dla ścisłości, to zapamniałem dodać, że warzywa i owoce są zasobnym źródłem mikroelementów: kadmu, niklu, rtęci i ołowiu.
Zasobne też są w azotyny i dioksyny. Czyli - samo zdrowie!  :wink:

renia

Właśnie już Ci chciałam zwracać uwagę na to zaniedbanie... 8)