Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Placki serowo-jajeczne

Zaczęty przez Blackend, 2012-02-07, 18:15:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

W takim razie: nie za dużo mąki jak na dietę optymalną? :P

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-31, 20:39:49

tyle co przepisie, admin układał.  Mnie smakuje.  ;-)

Gavroche

Przepisy są dla młodych żon, stary chłop wymyśla własne. ;)

administ

Blackend

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-08-31, 20:39:49
Całkiem jak w tym żarcie, co żyrafa śmiała się za późno, może w końcu dotrze.
Cytat: vvv w 2015-08-31, 19:14:38
600 to klasa mąki, a nie jej masa Gavrochu.
:wink:

Gavroche

Adasiu kochany, czy Ty udajesz, czy naprawdę lubisz być traktowany jak przygłup? :?

Zyon

koduj teksty tagami [zart], [ironia], [dowcip] etc, niektorzy po prostu sa tak sztywni i fanatyczni, ze nie trybia zarcikow
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-31, 20:44:02

no, ale ja mam młoda żonę    :shock:

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-01, 09:02:03
Cytat: Gavroche w 2015-08-31, 20:44:02

no, ale ja mam młoda żonę    :shock:

Ok.
Tera na serio. 8)
KK jak każda podobna książka jest tylko na początek, potem każdy obiera własną drogę. ;)
I nie chodzi tylko o przepisy.
Chłopaki Kwaśniewscy umieścili w książce przepisy z mąką tylko dla uzależnionych od chleba i trawy ogólnie.
W starszych przepisach Doktora był nawet chleb (tort śliwkowy) i kostki bułki smażone w maśle.
Młodszy Kwaśniewski interesuje się biotą jelitową i mówi, że zboża na DO są niejadalne, bo do ich dotrawiania są inne bakterie niż do mięsa i sera.
Warzywa są neutralne w niewielkich ilościach, choć człowiek jest drapieżnikiem i lepiej pasują tu cukry proste, IMHO. :D

Konkluzja jest następująca: potrawy z mąką na początek ok, potem be, jak to Zyon mówi "chleb to stan umysłu".
Oczywiście "dawka czyni truciznę" więc minimalnie i sporadycznie mąki są do przyjęcia, ale lepiej zostawić to na okazję typu podróż, gości, nic nie ma w sklepie itp. ;)

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-09-01, 07:47:27być traktowany jak przygłup? :?
No cóż, Twój wybór, skoro tak czujesz się bardziej spełniony.
:?

Gavroche

Cytat: vvv w 2015-09-01, 09:49:36
Cytat: Gavroche w 2015-09-01, 07:47:27być traktowany jak przygłup? :?
No cóż, Twój wybór, skoro tak czujesz się bardziej spełniony.
Namówiłeś mnie. :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-09-01, 09:46:36
KK jak każda podobna książka jest tylko na początek, potem każdy obiera własną drogę. ;)
Gav...ro......jak mozesz? :?: :shock: :shock:
Toz to Ksiega Ksiag 700, Modlitewnik i Biblia w jednym! Jak mozesz sie tak wyrazac o niej bez naboznego SZACUNKU?  :shock:
Nie wolnoi obierac drogi, nalezy patrzec w KSIEGE i zyc wg niej, NIE WOLNO samodzielnie myslec, bo doktor zakazal!
Tylko formuly 30 z KSIEGI nalezy stosowac i nigdy nie odstepowac ich chocby na gram!  :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Mam odmienne zdanie. :D
Książki Doktora były umiejscowione w specyficznym czasie i skierowane do specyficznego odbiorcy; przeciętnego, schorowanego człowieka, któremu chleb z margaryną, tabletki z krzyżykiem i kortykosterydy wypaliły mózg, więc forma i treść są proste i stanowcze. :P
Ale to nie jest takie proste, jak się wydaje, co udowadnia Tomasz od jakiegoś czasu.
Dlatego warto tu kopać i czytać stare czytanki, bo Admin już coraz mniej pisze, a po nim raczej nikt już nie będzie drążył tematu. ;)

vvv

Admin się ostatnio przejął moim cytatem,
bo co to będzie jak ktoś z zewnątrz szybko zajrzy i odniesie pierwsze wrażenie
i nie będzie drążył dalej.

Otóż pierwsze wrażenie z dwóch powyższych postów w kolejności jest takie:
- sekta
- wymierająca

Taką mitologię Tworzycie, że to niby w ramach zabawy z dobrego serca.

administ

A dla takich jest właśnie pani Witoszek, ukryte terapie, tajemnice diety, dziurawe jelita i co tam jeszcze sobie zapragną.  8)
I nie dla zabawy i z dobrego serca, ale dla Doktora Kwaśniewskiego i tych, którzy potrafią skorzystać z tego co przekazał...  :D
Bo chodzi nie o takich, co rybki żądają, a takich, co z wziętej sobie tu wędki samodzielnie potrafią nałowić.

Zyon

Panie amin, samodzielne myslenie? No jako tak, bez rozpiski i pomocy?  :?
Bez mierzenia, liczenia i wazenia?  :?

@ ja oczywiscie z checia cos zacytuje z rozdzialu cukrzyca, moge zaczac od cukrogennych zoltek, smietan i majonezow :D
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Szwedzki mąż koleżanki wyszedł z cukrzycy (i insuliny) na diecie którą ułożył sobie sam: białka 20%, warzywa 60 %, kasze 20 %. Zabrakło czasu bym mogła się dowiedzieć o rodzaj (jakość) białek, ale się dowiem. Ma problem bo mięśniom jego dieta niezbyt odpowiada.

Teresa Stachurska

A, i jeszcze na powyższej diecie schudł, obecnie waży 88 kg przy 198 cm wzrostu.

administ

Brak obżarstwa i podstawowa zasada dietetyczna Doktora Kwaśniewskiego, czyli niemieszanie paliw.  :D
Innymi słowy zdrowa dieta wysokowęglowodanowa, jeśli białko jest stosownej jakości, a jeśli nie - to - "Ma problem bo mięśniom jego dieta niezbyt odpowiada."  8)