Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2012-12-19, 10:09:30
Cytat: Blade w 2012-12-19, 09:52:12
Cytat: Zyon w 2012-12-19, 08:26:17
Ja tez oscyluje obok tego co mariusz proponuje chyba. Wegle raqczej dobijam ciezko tak do tego ,08/kg ale bialko tluszcz to tak 1:3 gdzies mam spokojnie

ja spróbuję dobić tyle tłuszczu testowo. jak na razie było pi razy oko 1:1,5.  może podświadomie ograniczałem?
np wczoraj pierwszy posilek to bylo 250g twarog tlusty+200ml smietany president 30%, 50-70g masla, ogorek kiszony, papryka czerwona. Czyli wegle to same warzywa. 2 posilek to tlusty rosol plus cwierc kostki masla +50 g smietany 25% i 100 ml smietank 36i po tym, a na kolacje 2 ziemniaki 40g masla i pare lyzek smietany 24%. wychodzi ze wegli chyba za malo

Gavroche

renia

Też zwróciłam na to uwagę, że ani żółtek, ani mięsa...tylko twarożek - jako źródło białka na cały dzień - i to dla kulturysty? :shock:

grenis

Cytat: Zyon w 2012-12-19, 10:09:30
np wczoraj pierwszy posilek to bylo 250g twarog tlusty+200ml smietany president 30%, 50-70g masla, ogorek kiszony, papryka czerwona. Czyli wegle to same warzywa. 2 posilek to tlusty rosol plus cwierc kostki masla +50 g smietany 25% i 100 ml smietank 36i po tym, a na kolacje 2 ziemniaki 40g masla i pare lyzek smietany 24%. wychodzi ze wegli chyba za malo

ja tu na szybko widze BTW 1:5:1,1 bez liczenia warzyw jesli waga z ziemniakow = 2x125g :)

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-19, 10:28:18
Też zwróciłam na to uwagę, że ani żółtek, ani mięsa...tylko twarożek - jako źródło białka na cały dzień - i to dla kulturysty? :shock:
a no zapomnialem 4 zoltka byly do pierwszego.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Zyon w 2012-12-19, 10:39:28
a no zapomnialem 4 zoltka byly do pierwszego.
znaczy sie 4 cale jajka :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2012-12-19, 10:15:33
A żurawina i cebula gdzie?  :shock: :wink:
Zapomnialem  :oops: To pewnie dlatego osiagi spadly  :(  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Za chwile jeszcze stejk się pojawi.
Kiepsko z pamięcią?
Od cholesterolu pewno...

Zyon

No nie przywiazuje az takiej uwagi, nie robie tabelek, nie zyje wg planu lekcji wiec rozne szczegoly mi umykaja czasami :)

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:23:20
A białka też jak dla starszej pani :lol:
a na co wiecej?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dawniej bycie kulturysta to był powód do dumy.
Teraz to go obrazilas tym epitetem :lol:

MariuszM

ja tam wole 'na oko'
100g sera zoltego z lidl'a
50g masla
lyzka majonezu
ogorek kiszony
cebula
herbata na sniadanie :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:45:09

Kulturysta to ten co jest kulturalny czy moze to jest spoko czyli "cool" turysta?? :D

Ten moj kolega co byl pare razy mistrzem polski teraz zyje inaczej. W pewnym sensie to jest ciekawe doswiadczenie, wiekszosc cwiczy zeby wygladac a on teraz chodzi na silke rekreacyjnie i w ogole nie dba o wyglad. Mowi, ze juz swoje "wyrzezbil", teraz robi jakies dowolne cwiczenia, nawet bez konkretnego planu, nie robi martwego i siadow, bo mowi, ze nie chce sobie psuc ciala i opowiada rozne historie jak to sie koksowali.

Po tym wszystkim przychodzi do glowy taka mysl, ze inaczej sie powinno jednak cel rozlozyc, wyglad to jakis tam poboczny element, wazny jest sam ruch, nawet nie wyscig ze samym soba.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2012-12-19, 10:44:22
No nie przywiazuje az takiej uwagi, nie robie tabelek, nie zyje wg planu lekcji wiec rozne szczegoly mi umykaja czasami :)

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:23:20
A białka też jak dla starszej pani :lol:
a na co wiecej?
Od tego mamy Adasia...
Na co?
Na regeneracje zum beispiel, cale jaja i twaróg to słabo trochę w takiej ilości...
Może Ci jednak wystarcza?
Mi się najbardziej podobają dwa stwierdzenia z książek dr Kwaśniewskiego.
Że należy myśleć samodzielnie oraz, że każdy jest inny.
Howgh!

Zyon

Cytat: MariuszM w 2012-12-19, 10:47:07
ja tam wole 'na oko'
100g sera zoltego z lidl'a
50g masla
lyzka majonezu
ogorek kiszony
cebula
herbata na sniadanie :D
Nie ma u mnie drogiego sera, same takie do 25/za kg czyli jakis szajs chyba. A majonez to tez chyba szkola "Morgano' zdaje sie?
Czasami kupuje te plesniaki z "Sekret mnicha"
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:45:09

Sorry... :oops: to wszystko przez tego "optyprofa" :? :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:51:34
Na co?
Na regeneracje zum beispiel, cale jaja i twaróg to słabo trochę w takiej ilości...
Może Ci jednak wystarcza?
Nie czuje potrzeby wiecej choc mam swiadomosc, ze mozna by wiecej i moze by tak "dojesc" ale wtedy to jest bez sensu z kolei, bo jesc na sile.... :roll:
Dlatego robie cale jajka, bo jednak tego bialka troche tam jest w tym bialku.

Cytat: Gavroche w 2012-12-19, 10:51:34
Mi się najbardziej podobają dwa stwierdzenia z książek dr Kwaśniewskiego.
Że należy myśleć samodzielnie oraz, że każdy jest inny.
Howgh!
No wlasnie, za to zupelnie bez oporu wchodzi mi tluszcz, ochote na 200ml smietany mam praktycznie zawsze.
Work Buy Consume Die

MariuszM

ser zolty z lidla 400g/9.99zł
majonez lubie czasem,gdy najdzie na niego ochota smak sobie przypomniec :lol:
szkola sliwki na N z olejem roslinnym lecytyna sojowa etc made in...? :lol:

administ

Zyon

Cytat: admin w 2012-12-19, 11:05:54
http://www.youtube.com/watch?v=CTrCUNquwW8 - jak majonez to tylko od scyzorylów!  :wink:
Ketrzynski tez jeszcze jest stary, polski tradycyjny.

A ja wlasnie zakupilem sobi 90 swiezutkich jaj, sprobuje sie przez tydzien  "dobialczyc" choc to chyba drugi biegun "niedobialczenia"  :? :? :lol:
I zobacze jak wplynie to na efekty, no jak juz mi gavro kaze nie byc starsza pania... wczoraj zrugal balde'a dzisiaj mnie wysmial :(

:lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2012-12-19, 11:41:02
Cytat: admin w 2012-12-19, 11:05:54
http://www.youtube.com/watch?v=CTrCUNquwW8 - jak majonez to tylko od scyzorylów!  :wink:
Ketrzynski tez jeszcze jest stary, polski tradycyjny.

A ja wlasnie zakupilem sobi 90 swiezutkich jaj, sprobuje sie przez tydzien  "dobialczyc" choc to chyba drugi biegun "niedobialczenia"  :? :? :lol:
I zobacze jak wplynie to na efekty, no jak juz mi gavro kaze nie byc starsza pania... wczoraj zrugal balde'a dzisiaj mnie wysmial :(

:lol:

Far from it !
Nawet Ci zazdroszczę.
Ja to bez bielkowiny nie mogę.
Wcinam właśnie jaja sadzone, wątróbkę i ser żółty.
Śmietanki juz nie wleje...