Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

No dzisiaj sobie podzwonkowalem. To dziwne ale 20 minut dzwonkowania zalewa mnie potem i dysze jak ranny los :D A jak robie normalny silowy to zero zadyszki, spoce sie moze przy ciezkich cwiczeniach typu siad czy martwy ciag. Choc i tak staram sie robic treningi dosc intensywne, miunta przerwy tylko miedzy seriami i ze 2 miedzy cwiczeniami
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-10, 08:17:52
No dzisiaj sobie podzwonkowalem. To dziwne ale 20 minut dzwonkowania zalewa mnie potem i dysze jak ranny los :D A jak robie normalny silowy to zero zadyszki, spoce sie moze przy ciezkich cwiczeniach typu siad czy martwy ciag. Choc i tak staram sie robic treningi dosc intensywne, miunta przerwy tylko miedzy seriami i ze 2 miedzy cwiczeniami
Inny poziom "tlenowy".
Dlatego na starość ogólnorozwojowe dzwonki!

Zyon

Ale TGU wchodzi juz elegancko, a pamietam, ze pierwszy raz to ...hehe
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-01-10, 08:28:39
Cytat: Zyon w 2013-01-10, 08:17:52
Inny poziom "tlenowy".
Dlatego na starość ogólnorozwojowe dzwonki!
mam to samo. 15-20 minut "dzwonienia" wykańcza bardziej, niż 45 minut siłki.  Chociaż na razie tylko lajtowo 16stkami działam, widać, że nogę naruszały większe ciężary, od tygodnia spokój pomino biegania i rolek. Muszę trx'a odkurzyć, jakoś tak ostatnio go zarzuciłem, bo wygodniej i szybciej i fajniej czajnikami się ćwiczy ;) jakiś nałóg normalnie ;)

Blade

Ciekawe, czy gdzieś w forumowych kątach można sobie dziennik treningowy założyć? Nie wiem, jak to się ma do polityki forum. A do tego na DD nie chcę wracać, mam obawy o stabilność nowej polityki ;)

administ

Polityka forumowa jest następująca: jeśli "admin" zauważy nieobyczajne zachowanie, to grzecznie prosi o zmianę postawy.
Ale od długiego czasu nic takiego się tu nie wydarzyło.
Najprościej więc jest założyć sobie własny wątek i ...  8)
Ciekawie pisać.  :D

Zyon

Hoho, czyzby wiater zmian zawial? Idzie nowe? 8)
Work Buy Consume Die

Blade

Blade

Cytat: admin w 2013-01-10, 09:16:44
Polityka forumowa jest następująca: jeśli "admin" zauważy nieobyczajne zachowanie, to grzecznie prosi o zmianę postawy.
Ale od długiego czasu nic takiego się tu nie wydarzyło.
Najprościej więc jest założyć sobie własny wątek i ...  8)
Ciekawie pisać.  :D
Cieszę się zatem. A gdzie?

Zyon

Cytat: Blade w 2013-01-10, 09:01:33
do tego na DD nie chcę wracać, mam obawy o stabilność nowej polityki ;)
Dobrze powiedziane, no wlasnie tez mam takie obawy. Z totalnego luzu teraz sie zrobil totalny niemal terror. Jakos tak inaczej sie zrobilo.

Tak przy okazji to po dzisiejszych swingach bardziej czuje uda niz po wczorajszych siadach  :shock:
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-01-10, 10:06:45

Tak przy okazji to po dzisiejszych swingach bardziej czuje uda niz po wczorajszych siadach  :shock:
zarzuć sobie film "enter the kettlebell" Caculina, fajnie technikę objaśnia

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-10, 10:06:45

Przy okazji to po dzisiejszych swingach bardziej czuje uda niz po wczorajszych siadach  :shock:
Bo to dziś czujesz wczorajsze siady :lol:

Gavroche

Zyon

Moze i do biegania, przy okazji do podciagania. Dlaczego ta drozsza? Wydaje mi sie, ze trudnie ja dociazyc, w tej tanszej mozna zastpic ciezarki wlasnymi z zelaz.
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-01-10, 10:22:32
Cytat: Zyon w 2013-01-10, 10:00:27
Ej chopaki, ktora byscie wybrali? Drozsza czy tansza?

http://allegro.pl/kamizelka-obciazeniowa-z-obciazeniem-10-kg-hit-i2900904658.html
http://allegro.pl/oryginalna-kamizelka-do-biegania-z-obciazeniem10kg-i2920375224.html
Ta droższa, zdecydowanie.
Tylko po co do biegania?
Za to do dzwonkowania fajna sprawa, odważnik wydaje się lżejszy.
biegać to nie, ale chodzić i ćwiczyć. Chodziłem z kettlem 16 kg w plecaku, nie za ciężko ale niewygodnie. ciężar się nierówno rozkłada

Zyon

O kurde nowy dzial  :shock: :shock: 
No teraz beda rozterki, "no jak to, przeciez Kwasniewski mowil, zeby nie cwiczyc" a optyprof zaraz skoczy z mostu, przeca "kulturystyka to zlo"   :shock: :shock:  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-10, 10:31:21
Moze i do biegania, przy okazji do podciagania. Dlaczego ta drozsza? Wydaje mi sie, ze trudnie ja dociazyc, w tej tanszej mozna zastpic ciezarki wlasnymi z zelaz.
Mam tej firmy i sobie chwalę.
Próbowałem innych i nie siedzą tak dobrze i nie są takie wygodne.
Pamiętaj, że ja chodzę w tym dwie godziny.

administ

Cytat: Zyon w 2013-01-10, 09:26:10
Hoho, czyzby wiater zmian zawial? Idzie nowe? 8)

No przecie, że nie! :shock:
Tu zawsze było, jest i będzie tak samo! 
Trzy grzeczne prośby o poprawę i http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=16566:?

:D