Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Poczułem się przez chwilę jak ... ten...nooo... sześćdziesięciokilogramowy kettel. :lol:

MariuszM

Cytat: Radzio w 2013-03-24, 21:25:11
Poczułem się przez chwilę jak ... ten...nooo... sześćdziesięciokilogramowy kettel. :lol:
A do tyłu sie nie obejrzałeś ;)  :lol:

P.S Mogę co najwyżej po-pom-ponować czytaj kibicować :D

Gavroche

Jestem facetem, przedmiotowe traktowanie mam w mitochondriach :D

Radzio

Aaaa! No czuję właśnie, że mnie coś z boku uwiera, a to ... te... mitochondria. :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-03-24, 21:33:20
A do tyłu sie nie obejrzałeś ;)  :lol:

P.S Mogę co najwyżej po-pom-ponować czytaj kibicować :D

To tak jak ja!  :D
A czasami to tak jest, że nie ma jak się już obejrzeć. :lol:

Zyon

Forko macka chyba oficjalnie zdechlo, opuscil je juz moderator zun, ktory nie ma pojecia co z mackiem. Jak przypominam macek we wresniu zapowiedzial, ze pisze ksiazke o IF i w zwiazku z tym ograniczy swoja aktywnosc. Widac pisanie go tak zaabsorbowalo, ze kompletnie zapomnial o swym internetowym dziecku, nie wspominajac o fotach i filmach instruktazowych, ktore obiecal  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-25, 12:57:30
Forko macka chyba oficjalnie zdechlo, opuscil je juz moderator zun, ktory nie ma pojecia co z mackiem. Jak przypominam macek we wresniu zapowiedzial, ze pisze ksiazke o IF i w zwiazku z tym ograniczy swoja aktywnosc. Widac pisanie go tak zaabsorbowalo, ze kompletnie zapomnial o swym internetowym dziecku, nie wspominajac o fotach i filmach instruktazowych, ktore obiecal  :lol:
Miałem takie wrażenie, że o coś mu chodzi, ale sam nie wie o co...
No i charyzmy nie miał żadnej :D

Zyon

Work Buy Consume Die

chill

A miałem ostatnio sprawdzić jak sie miewa ....

Mówiono o nim jeden z bardzo niewielu kulturystów endomorfików ... ( jeśli w ogóle taki podział istnieje ;) )

BTW

Robi ktos jakieś wygibasy z ABWheel ? Czy juz kettle wyżarły Wam mózg... ;)  :lol:

Zyon

Ja od czasu do czasu jak sobie przypomne....jest tyle skuteczniejszych cwiczen, ze jakos sie na nim nie skupiam
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: chill w 2013-03-27, 09:07:04
A miałem ostatnio sprawdzić jak sie miewa ....

Mówiono o nim jeden z bardzo niewielu kulturystów endomorfików ... ( jeśli w ogóle taki podział istnieje ;) )

BTW

Robi ktos jakieś wygibasy z ABWheel ? Czy juz kettle wyżarły Wam mózg... ;)  :lol:
Prawie nie ćwiczę brzucha bezpośrednio :lol:

Zyon

no wlasnie, tgu, side/bent pressy i wiatrak zalatwiaja sprawe  :lol:
Work Buy Consume Die

chill

Ale bez obciażenia to chyba najlepsza opcja na korpus . Nie jest wg mnie typowo izolowane ćwiczenie jak spiecia , czy co tam jeszcze . bardziej mi przypomina podciągania- na plecy ...
Bo pracuje przede wszystkim beben i korpus ale tez wiele innych mięśni :

http://www.superstock.com/stock-photos-images/1832R-11265

Gavroche

Cytat: chill w 2013-03-27, 10:14:58
Ale bez obciażenia to chyba najlepsza opcja na korpus . Nie jest wg mnie typowo izolowane ćwiczenie jak spiecia , czy co tam jeszcze . bardziej mi przypomina podciągania- na plecy ...

Dużo lepsze, moim zdaniem oczywiście, jest Full Contact Twist.
No i nie musisz się kulać po podłodze :lol:

Zyon

imho unoszenie nog w zwisie duzo lepsze, imho to chyba najlepsze cwiczenie
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-27, 10:23:42

imho unoszenie nog w zwisie duzo lepsze, imho to chyba najlepsze cwiczenie
To i brzuszki Jandy z jakimś śmiesznym talerzykiem, to moje ulubione :lol:

Zyon

Ja dzisiaj probowalem situpow z odwaznikiem, czyli w sumie taki wycinek tgu ale tez niezle daje. Bez podporki reka trzeba sie naprawde sprezyc. Jande robie sporadycznie, bo nie chce mi sie drazka odkrecac i nizej przykrecac
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-27, 10:42:50
Ja dzisiaj probowalem situpow z odwaznikiem, czyli w sumie taki wycinek tgu ale tez niezle daje. Bez podporki reka trzeba sie naprawde sprezyc. Jande robie sporadycznie, bo nie chce mi sie drazka odkrecac i nizej przykrecac
Widziałem to na filmiku.
To samo zastrzeżenie co do skłonów, zbyt łatwo można włączyć zginacze bioder.
Ja jednak wolę TGU, jakoś partiale do mnie słabo przemawiają, ale czasem...