Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

te situpy robilem pod katem przygotowania sie do tego planu
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-27, 11:42:53
te situpy robilem pod katem przygotowania sie do tego planu
Przez kilka tygodni to nawet ostre picie nie zaszkodzi :lol:
Sam robię ławkę dwa razy do roku po parę tygodni i zauważam pewne pozytywy, a przecież to gówniane ćwiczenie :lol:

Zyon

no wlasnie rozwazam zastapienie situpow tgu, bo robienie 1/2 czy 1/3 maxa sutupow  kiedy widze, ze za wiele tego sie nie da zrobic z 24kg i nigdy wczesniej nie robilem. tylko wtedy chyba ustawic to jak wiatraka na 2x5
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dwie serie są uważane za najmniejszą ilość mającą wpływ ma ścieżki nerwowo-mięśniowe.
Przy ćwiczeniach wymagających szczególnej koordynacji to w zupełności wystarczy, jedno powtórzenie trwa kilkanaście sekund...

Zyon

dwie serie w wypadku cwiczen typu tgu, wiatrak czy side to 2razy po 2 na kazda reke?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-27, 12:15:49
dwie serie w wypadku cwiczen typu tgu, wiatrak czy side to 2razy po 2 na kazda reke?
Zależy o stopnia trudności.
Zapis 2x5 to w domyśle dwie serie po pięć na każdą rękę.
Zwyczajowo pisze się tak: 2x5(l,p)
Twoja wersja to: 2x2(l,p)

Zyon

Przejrzalem na razie nowego "SkazanegO", co ciekawe zaleca on znaczne ograniczenie bialka w stosunku do dzisiejszych zalecen  :shock: Nie wiadomo czy to sam Pavel czy sztab ale cos sie powoli przedziera do swiadomosci?

Z innej manki, sprobowalem twojego standardowego podejsca "duzo bialka - duzo sily" i ciezko bylo sie mi zmusic do takiej ilosci. Globalne ocieplenie tez troche na tym ucierpialo i zeby miec pewnosc ograniczylem do zera drogocenny i prozdrowotny, zywy blonnik.
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-03-29, 10:36:11
Przejrzalem na razie nowego "SkazanegO", co ciekawe zaleca on znaczne ograniczenie bialka w stosunku do dzisiejszych zalecen  :shock: Nie wiadomo czy to sam Pavel czy sztab ale cos sie powoli przedziera do swiadomosci?

Z innej manki, sprobowalem twojego standardowego podejsca "duzo bialka - duzo sily" i ciezko bylo sie mi zmusic do takiej ilosci. Globalne ocieplenie tez troche na tym ucierpialo i zeby miec pewnosc ograniczylem do zera drogocenny i prozdrowotny, zywy blonnik.
tez próbowałem przybiałkowac i na mój gust jedyny efekt to wzrastająca waga ;) inna inszość że gdzie mi tam do wyników Gavro

Gavroche

Cytat: Blade w 2013-03-29, 11:04:11
Cytat: Zyon w 2013-03-29, 10:36:11

tez próbowałem przybiałkowac i na mój gust jedyny efekt to wzrastająca waga ;) inna inszość że gdzie mi tam do wyników Gavro
Bo to, panowie, musi samo przyjść, brzuch jest tak pusty, że wydaje się, że niczym i w żadnej ilości nie da się zapchać...
Inna sprawa, że nawet dwukrotne kettle w ciągu dnia, sześć razy na tydzień, nie robią tak pusto.
A może mięso i twaróg tak nakręcają głoda?
Sam już nie wiem...
Teraz do 120 g B zszedłem samoistnie, ale to są tylko, żółtka, podroby i ser żółty, mocna rzecz :lol:
I kettle wytrzymałościowe, leciutkie :D

Zyon

No ja dlatego zaczalem jesc jajecznice z calych jajek zeby tego bialka nadgonic i dorzucic nieco wiecej (zeby nie byc na tej straszliwej rakotworczej i degeneracyjnej "formule 30g") ale po prostu u mnie sie to sie chyba nie sprawdza. Od razu zapach metanu o poranku sie pojawil  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Uważaj komu wciskasz ten "zapach metanu"!  :shock:
Niektórzy tu wiedzą, że metan jest bezwonny!  :wink:  :lol:

Zyon

To z jakiegos filmu wzialem  :shock: Bohater powiedzial "uwielbiam zapach metanu o poranku"  :lol: To jakis oskarowy film byl ponoc  :shock:  :lol:

A moze to byl zapach porazki??  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

administ

Ten gaz (mieszanka czterech pierwszych węglowodorów), co Gazprom do domów dostarcza jest specjalnie nawaniany, aby natychmiast było czuć nieszczelności.  :D

Zyon

Niestety porzucilem proby wyjscia poza formule 30g wlasnie z powodu tych gazow technicznych. Ograniczylem blonnik do minimum coby wykluczyc, ze to przez ten blonnik te gazowanie techniczne i doszedlem, ze to za duzo bialka bylo. Prawda to moze byc? Przepaly gazowocieplarniane robilem?  :lol:
Work Buy Consume Die

MariuszM

"Nadmiarem" nabijaj turystyczną butlę gazową, szkoda marnować taki potencjał.  :) Na czasy kryzysu będzie jak znalazł .  :D

administ

Przepały białkowe dają zapach siarkowodoru i to jest możliwe, gdy zyskają przewagę w jelitkowie bakterie gnilne, ale czosnkiem można je przepędzić, jakby co ...  :wink:
W takim przypadku dalsze przepały białkowe cuchną jak organiczne sole kwasu azotowego.  8)

Możliwe jest to także przy nadmiernym namnożeniu protista, ale to raczej mało prawdopodobne.  :?

Zyon

No czosnek to ja jem codziennie niemal, wiec do jajecznicy tez dodawalem i ale jednak zaprzestalem bo siarkowodor jednak byl i to chyba byly przepaly. Wiec choc to straszliwie niebezpieczne dla zdrowia to jednak zmniejsze to bialko. Moze dodam tego cudownego zywego blonnika to mnie on choc troche uratuje.....  :?
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: admin w 2013-03-29, 13:19:45
...zapach siarkowodoru...
O właśnie! Siarkowodór. Tak mówiła Pani na chemii, w szkole. Toteż dziwowałem się w duchu ilekroć o tym smrodzie metanu przyszło mi gdzieś słyszeć.  :)