Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-07, 11:00:11
Cytat: GavrocheBędę celował w DL-325 kg i Military-177,5 kg... i pewno się uda Laughing

Powiem tylko tyle że jak tak dalej pójdzie to sie zniechęcę doprzekraczania we wszystkich swoich bojach 100 kg :D

Nie no tak na poważnie to całkiem ok taki progres . Co rok ? Extra
Drapieżniki są bardzo cierpliwe, a podobno człowiek to superdrapieżnik :lol:
Dawniej dokładałem więcej, teraz się nigdzie nie spieszę.
Pamiętam dwa lata w których nie dodałem ani grama, ale to młodość buzowała...
Nigdy nie miałem kontuzji, nie chorowałem poważniej od grypy, i chyba od ponad dwudziestu lat nie było tygodnia bym choć raz nie wziął żelaza do ręki, poza planowymi roztrenowaniami :D
Biorąc to wszystko pod uwagę, nie są to jakieś wielkie osiągnięcia.
Ale jeszcze ze 20 lat potrenuję :lol:

chill

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-07, 11:32:49
No co Ty a pózniej co ? Maratony ? :D
Dali zamazali :lol:
Kto wie co Stwórca wyznaczył... :D
Stado wnuków, wypadek samochodowy, demencja, wojna czy kaniec filma?
Jedyne czego się należy spodziewać, to niespodziewane  8)

chill

No Ty nie dusisz do kolejnych zawodów tylko masz rozkład w skali życia :) a tak zdrowiej a efekty moim zdaniem imponujące .. jak na "amatorskie" hobby ;)

Ja tam się jaram , mógłbym też tak co 5 kg co rok do 50 tki poprawiac :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-07, 11:53:24
No Ty nie dusisz do kolejnych zawodów tylko masz rozkład w skali życia :) a tak zdrowiej a efekty moim zdaniem imponujące .. jak na "amatorskie" hobby ;)

Ja tam się jaram , mógłbym też tak co 5 kg co rok do 50 tki poprawiac :D
Możesz, każdy może.
Tylko trzeba zmienić perspektywę, przy 20-30 letnim planie, pojedyńcza jednostka treningowa niemal nie istnieje, czyli nie ma znaczenia.
Czy ją pociśniesz na maksa czy opuścisz, niewiele to zmieni, prawda?
Pojedyńczej klatki w dwugodzinnym filmie nikt nie zapamięta...
Dlatego trzeba rozłożyć siły na lata, wpleść w codzienność treningi, dobrać pod siebie technikę ćwiczeń i ich rodzaj, nie wahać się zrobić przerwy, gdy jest potrzeba, ale nie częściej, zadbać o zdrowie fizyczne i psychiczne, bo inaczej drepcze się w kółko i całe życie ciśnie setkę na klatę :lol:

chill

Cytat: Gavrochebo inaczej drepcze się w kółko i całe życie ciśnie setkę na klatę Laughing
Mam nadzieję że to przenośnia bo jeszcze tam nike dotarłem :D stanęło na 92 kg :D ...

Bardziej to pasuje do mojego martwego :D ..

Zmotywowałeś - zdrowo !

Gavroche

Oglądam Arnold Strongman Classics 2012 i bardzo podoba mi się forma Krzysztofa Radzikowskiego:
http://www.strongman.org/athletes/krzysztof-radzikowski/
Chłopak w moim wieku, 145 kg wagi i siła spokoju, lepiej się go ogląda niż Pudziana :D

anakin

Cytat: Gavroche w 2013-11-07, 14:12:21
Oglądam Arnold Strongman Classics 2012 i bardzo podoba mi się forma Krzysztofa Radzikowskiego:
Chłopak w moim wieku, 145 kg wagi i siła spokoju, lepiej się go ogląda niż Pudziana :D

Mam nadzieję, że tylko jego "forma", bo to jakiego zmutowanego "golema" z siebie ulepił... na to ciężko patrzeć. Fuuj, ohyda.

Gavroche

Cytat: anakin w 2013-11-07, 14:42:49
Cytat: Gavroche w 2013-11-07, 14:12:21

Mam nadzieję, że tylko jego "forma", bo to jakiego zmutowanego "golema" z siebie ulepił... na to ciężko patrzeć. Fuuj, ohyda.
Ciężko to pojąć z kulturystycznym sposobem myślenia, ale w tym sporcie patrzy się na wynik, nie na wygląd zawodnika.

MariuszM

Tak,facet ma zarabiac,a nie wygladac...;)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-07, 16:17:13
Tak,facet ma zarabiac,a nie wygladac...;)
Takie czasy, panie, że funkcjonalność zastąpiono estetyką.
Samochód-eee, brzydki.
Kulomiot-eee, gruby.
Maratończyk-eee, chudzina.
Kowal-eee, blizny.
Kobieta-eee, krzywe nogi.
Pies-eee, źle ukątowany.
Wracasz do domu, nie pozmywane, nie posprzątane, nie ugotowane, dzieci latają zasmarkane, ale żona piękna.
Niestety sam jesteś niski, miętki i z garbatym nosem, musisz to znosić :D

A koniarze mają mądre powiedzenie:
"Dobry koń nie ma maści"...

chill

:lol:  :lol:  :lol:

Hah dobre panie G

Nie no ten Radzikowski niczego sobie silny chłop , przynajmniej nie jest tak upasiony w bebechu jak niektórzy na tych zawodach strongmana , po prostu chop jak dąb :D

Wiadomo że sylwetki nigdy nie robił ale silny jest i nie gruby , bez przesady ... Akurat tu nie patrzymy na 8 pak poszczególne głowy naramiennego :D

MariuszM

Cytat: chill w 2013-11-07, 16:46:28
Wiadomo że sylwetki nigdy nie robił ale silny jest i nie gruby , bez przesady ... Akurat tu nie patrzymy na 8 pak poszczególne głowy naramiennego :D
On ma ciężki trening, który nie oznacza  2000-2400kcal i wycisku 80kg na barki  :lol: :lol: ,bo organizm "wytrenowany" potrzebuje mniej kcal na przykład 8) ;)

chill

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-07, 18:16:19
Cytat: chill w 2013-11-07, 16:46:28
On ma ciężki trening, który nie oznacza  2000-2400kcal i wycisku 80kg na barki  :lol: :lol: ,bo organizm "wytrenowany" potrzebuje mniej kcal na przykład 8) ;)
To prawda, że mniej, ale niewytrenowany zawodnik nie jest w stanie osiągnąć takiej intensywności w jednostce czasu(bieżące zużycie kalorii) oraz dokonać takich uszkodzeń w tkankach, wybujałych zresztą(regeneracja)...
Prawie 150 kg rozpędzonego mięsa pali jak dziurawy diesel :lol:

Radzio

Ale z turbiną, czy wolnossący- ten dziurawy diesel? I gdzie on jest dziurawy?

Blackend

Przepały pewnie ma mocne, choć w innych dyscyplinach też nie próżnują. Gdzieś tu jest link, w którym jest podany dzienny bilans Michaela Phelpsa - ja chyba nawet w tydzień, albo dwa tyle nie zjem.  :?  8)

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-06, 17:57:23

Podciąganie na drążku 6x max
Trening 2
Przysiad 6x6
Wiosłowanie z podpartą klatką 6x6
Nada się
Podciąganie nachwytem
szerokie x2
mniej więcej "na wysokości" rozstawu barków  x2
podchwytem x2

Przysiad sztanga na karku ,czy na klatce,ATG ?

Wiosłowanie sztangą? http://static.potreningu.pl/exercises/2012/0205/157_8d510a2569a5edfa218e8aa88868e768_atlas_exe.jpg