Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

W "K-Paxie" Prout odpowiada pytaniem na pytanie swojego psycho, dlaczego wygląda jak człowiek, skoro nim nie jest:
"A dlaczego bańka mydlana jest kulista? Bo to jej optimum energetyczne." :D

Bardzo lubię to zdanie bo wiele wyjaśnia; od tego, dlaczego mamy nagie ciała pionowej konstrukcji, do tego, dlaczego tłuszcz ma przewagę nad cukrem. ;)


Gavroche

Prot przecież, i to prot, z małej litery. :D
A Tomasz zwykle wie co mówi.  8)

administ

Cytat: MariuszM w 2015-04-15, 20:46:58
Tomek również daje radę :D
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3844.msg65939#msg65939

Przestało mi sprawiać przyjemność pisanie takich tekstów.  :?
Bo nie lubię cytować biochemii.   8)

RafałS

To nudne. Wystarczyłby schemat szlaków na całą ścianę, choć nie wszystko by opisał, a do tego też nudny.  :wink:

administ

Problem w tym, że wszyscy te szlaki widzą i znają, tylko większość w genach ma zakodowanie, że jak glukoza - to 38 moli ATP...  8) ;)

Radzio

Cytat: Gavroche w 2015-04-15, 21:14:36
Prot przecież, i to prot, z małej litery. :D
A Tomasz zwykle wie co mówi.  8)

Ach, ten Tomasz. :D


Gavroche

Cytat: Radzio w 2015-04-16, 09:15:19
Cytat: Gavroche w 2015-04-15, 21:14:36
Prot przecież, i to prot, z małej litery. :D
A Tomasz zwykle wie co mówi.  8)

Ach, ten Tomasz. :D
Och, Karol. ;)
No chyba, że mu Antek ne stroi...

Radzio

Słabość ma, bo porządne z Niego chłopisko. :D :lol:

Tyle, że ja nie o tym! :lol: :lol: :lol:


MariuszM

Dieta wysokotluszczowa "mila Panu" w wydaniu polskiej szkoly dietetycznej ;)
smacznego
Breakfast:  soft-boiled eggs, breakfast cereal: Ingredients: eggs, soy milk, rolled oats, honey, hazelnuts, berries, raspberries

Midmorning snack:  salmon tartare: Ingredients: fresh salmon, onions, brined pickles, pickled capers, egg yolk, green pepper, lemon

Lunch: sirloin steak, steamed vegetables, rice: Ingredients: sirloin steak, green pepper, vegetables: broccoli, cauliflower, olive oil, wild rice

Snack: mix of nuts Ingredients: hazelnuts, walnuts, cashew nuts High tea:  shrimp salad with olives and mozzarella Ingredients: cooked or grilled shrimp, lettuce, cherry tomatoes, mozzarella cheese, green olives, lemon juice, spices, olive oil

Supper: mackerel and vegetables with low GI:

Ingredients: smoked mackerel, radishes, brined pickles

www.tss.awf.poznan.pl/files/3_Trends_Vol_21_no_4_2014_207.pdf

administ

Ja pindolę, co za postęp, bo już im nie tylko glukoza daje ATP na wysiłek tlenowy!  :shock:  :lol: :lol: :lol:

Gavroche

Ale to LC a nie LCHF. ;)
To już bardziejsze jest ichnie HC.

MariuszM


Gavroche

Ropniak to nie to samo co benzyniak.  8)


Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-04-29, 16:07:23
Ale dzik!
http://www.sportowiec.org/mistrz-wyciskania
Na FB jest film jak Kirył trenuje kopnięcie. To dopiero jest numer. Uśmiałam się. Może znajdę.