Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Leki nowej generacji...

Zaczęty przez RG, 2012-11-06, 10:54:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Może to są leki nowej generacji... :roll: :wink:

Dasna

:lol: :lol: Tak. Ale i tak teraz cały czas słoninkę wsuwam. A krewetki z masłem. :P

renia

No mi z masłem to może by jakoś przeszły (w obydwie strony)  :lol: 8) :wink:

Teresa Stachurska

RG,

w sklepie można pytać o skład np parówkowej, bo taką informację mają i na życzenie czytają z kartki. Moze w niej więcej soi niz miesa?

RG

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-02-13, 21:49:32
RG,

w sklepie można pytać o skład np parówkowej, bo taką informację mają i na życzenie czytają z kartki. Moze w niej więcej soi niz miesa?

Już i tak po fakcie, to była jednorazowa akcja :)

RG

Właśnie wróciłem od ortopedy... no i kiszka, jestem zdrowy :)

Zalecenie to wkładki ortopedyczne, szybki kurs na ćwiczenia rehabilitacyjne i mam jeść dużo żółtego sera... Czyli wszystko w porzadku, żeby jeszcze nie bolało to byłoby fantastycznie :)

Medycyna powoli zaczyna mi się podobać, bo im więcej chodzę po lekarzach to okazuje się, że jestem zdrowszy a nie tak jak kiedyś, że za samo wejscie do gabinetu już była wypisana cała recepta leków :)

renia

Cytat: RG w 2013-02-14, 08:40:59
RG,

Akcja pod kryptonimem "parówka"... 8) :lol: Jako tester brałeś w niej udział... 8) :lol:

renia

Cytat: RG w 2013-02-14, 08:45:32

Zalecenie to wkładki ortopedyczne, szybki kurs na ćwiczenia rehabilitacyjne i mam jeść dużo żółtego sera...

Dlaczego żółtego sera? Ze względu na wapń? Wapniaka chcą z Ciebie zrobić? :shock: :wink:

RG

Cytat: renia w 2013-02-14, 08:48:06
Cytat: RG w 2013-02-14, 08:45:32

Zalecenie to wkładki ortopedyczne, szybki kurs na ćwiczenia rehabilitacyjne i mam jeść dużo żółtego sera...

Dlaczego żółtego sera? Ze względu na wapń? Wapniaka chcą z Ciebie zrobić? :shock: :wink:

TAk, coś było o przyswajalnym wapniu :) Ale zapamiętałem tylko "żółty ser" :)

Zyon

Cytat: renia w 2013-02-14, 08:46:27
Cytat: RG w 2013-02-14, 08:40:59
RG,

Akcja pod kryptonimem "parówka"... 8) :lol: Jako tester brałeś w niej udział... 8) :lol:
skrytozerczym parowkozercom mowimy stanowcze NIE  :lol:
Work Buy Consume Die

RG

Tak wyszło bo codziennie zjadam 10 żóltek i nie chciałem aby ktoś zarzucił, żę to przez jedzenie takie wyniki, dlatego poleciałem po parówkowej :) Ale z musztardą :)

RG

W "ferworze walki" z kaszanką zapomniałem się pochwalić :)

Po mimo, że zdrowy to jednak trochę tą stopę mam skrzywiona (nabytą) i wyczytałem dzisiaj w necie, że muszę ćwiczyć chodzenie na zewnętrznej stronie stopy, więc tak dzisiaj cały dzień robiłem i okazało się, że 520 kroków przeskoczyłem bez problemu... to kolejny rekord, z 200 kroków na 440 a teraz 520... i nie było tragedii... myślę, że jeszcze dwadzieścia bym zrobił ale samochód stał za blisko :D

RG

A... właśnie sobie przypomniałem, że podczas USG stopy lekarz stwierdził tętno w tętnicy grzbietowej stopy a wiem na 100%, że ona stała (była zatkana)... cuda, cuda panie :D

renia

Masz dowody na to? Jakąś dokumentację medyczną? Badania przed o po? Jeśli nie ma papierów to nie ma zdrowienia... 8)

RG

Cytat: renia w 2013-03-14, 19:40:53
Masz dowody na to? Jakąś dokumentację medyczną? Badania przed o po? Jeśli nie ma papierów to nie ma zdrowienia... 8)

Na to akurat nie mam, bo byłem badany pod kontem stawu skokowego a nie tętnic, po prostu lekarz mi powiedział, że jest przepływ na tętnicy a go nie było, już 10 lat temu podczas pierwszego badania.

Na USG przeprowadzone przez chirurga naczyniowego jeszcze jest za wcześnie, jeszcze z pół roku i się wybiorę, wtedy porównam wynik z całą resztą dokumentacji :)

Na dzień dzisiejszy mogę tylko potwierdzić słowa lekarza, że już mnie boli gdzie indziej niż wcześniej, zaczynam szybciej chodzić i dystans się wydłużył o ponad 100% od kiedy przeszedłem na DO i przestałem brać statyny... 8 miesięcy DO to niezły rekord dla kogoś takiego jak ja... o bólach spoczynkowych już nawet zapomniałem, że takie maiłem :D

Zyon

No wlasnie, wystarczy pokazać liczbowy ,zbadany dowód. Gdzie i kto zmierzył ową zdrowielalność  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: RG w 2013-03-14, 19:51:45

Na to akurat nie mam, bo byłem badany pod kontem stawu skokowego a nie tętnic, po prostu lekarz mi powiedział, że jest przepływ na tętnicy a go nie było, już 10 lat temu podczas pierwszego badania.

Na USG przeprowadzone przez chirurga naczyniowego jeszcze jest za wcześnie, jeszcze z pół roku i się wybiorę, wtedy porównam wynik z całą resztą dokumentacji :)

Na dzień dzisiejszy mogę tylko potwierdzić słowa lekarza, że już mnie boli gdzie indziej niż wcześniej, zaczynam szybciej chodzić i dystans się wydłużył o ponad 100% od kiedy przeszedłem na DO i przestałem brać statyny... 8 miesięcy DO to niezły rekord dla kogoś takiego jak ja... o bólach spoczynkowych już nawet zapomniałem, że takie maiłem :D

Ja Ci wierzę na słowo. Po co miałbyś kłamać? Ale sporo osób nie wierzy nawet jeśli jest dokumentacja. Można zawsze powiedzieć, że wyniki były błędnie zrobione - (tak mi powiedziała endokrynolog), że wyleczenie jest niemożliwe.

administ

Nie ma znaczenia, bo jak krążenie wróci, to dr pacebo stwierdzi, że miażdżyca była omyłkowo zdiagnozowana.  :D
Szkoda czasu na udawadnianie czegokolwiek takim zicotargetom.  8)

renia

Cytat: Zyon w 2013-03-14, 19:54:22
No wlasnie, wystarczy pokazać liczbowy ,zbadany dowód. Gdzie i kto zmierzył ową zdrowielalność  :lol: :lol:

Papier najważniejszy, a pacjent może "wykitować"... :lol:

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-03-14, 19:54:22
Gdyby za takie coś płacili $ OSO byłoby bogate ;) :)