Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Blade - dziennik treningowy

Zaczęty przez Blade, 2013-01-10, 10:40:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blade

zaczynamy :)

dzisiaj lekki trening, bo niedługo pakuję się i wyjeżdżam na narty :) i to jeszcze fundowane, więc jestem podwójnie szczęśliwy ;)

Trening parą kettli 16 kg, na siedząco:
clean 5 x 5
press 5 x 5
clean & press 5 x 5

Bez napinki, przyjemny i lekki. Organizm wypoczęty, bo tętno ładnie zjeżdżało w ciągu minuty od zakończenia serii. O dziwo brzuch też czuję, oprócz miło napiętych mięśni pleców.

Trening na czczo, od 2-3 dni jakoś tak naturalnie zaczynam jeść po południu. BTW dzienne i jego wpływ na wagę zacznę pisać od powrotu z nart, nie będę latał z wagą kuchenną po hotelu ;)

Noga nie boli.  Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, bo wpływ na kondycję nogi ma parę czynników, ale zakupiłem ostatnio w lidlu stabilizatorek na kolano i mam wrażenie, że pomaga. A może to po prostu efekt placebo? ;)

Blade

dzień dobry :)

dzisiaj kolejny wpis, od jutra powinno być już regularnie. Wyjeździłem się w piątek na nartach, odpukać zakwasów brak. Sobota wolna, dzisiaj aktywna regeneracja: morsowanie, do tego koło 3 km biegu, no i oczywiście odśnieżanie ;) Motywujące było oglądanie człowieka, który do jeziora schodził z wózka inwalidzkiego... Od razu człowiek przewartościowuje swoje problemy.

Ależ pięknie jest na dworze :) testowo pojadę sobie jutro do pracy rowerem, noga odpukać bez sygnałów ostrzegawczych.

Zabieram się za robienie sylwetki plażowej. Chodzi mi po głowie pewien biznes fitnessowy ;) dlatego też daję sobie 3 miesiące na zrobienie rzeźby. Przez ten czas zero alkoholu, kontrola wagi oraz dokładne liczenie BTW. Przypuszczalnie też IF, do popołudnia totalnie głodu nie czuję. Do biegu, gotowi... start ;)

MariuszM

Dajesz, dajesz nie ma lipy :P :D
Nie przesadź z tą wycinką, w tym wieku nie wypada ;)  :P :lol:

Blade

Cytat: MariuszM w 2013-01-13, 13:56:27
W tym wieku jak najbardziej wypada ;) słyszałeś takie określenie jak "midlife crisis" ?;)

MariuszM

Cytat: Blade w 2013-01-13, 14:17:58
W tym wieku jak najbardziej wypada ;) słyszałeś takie określenie jak "midlife crisis" ?;)

Pierwsze słyszę  :shock: :)

Gavroche

Nie kokietuj, nikt Ci nie uwierzy.
Ale zgadzam się z Mariuszem, że taka wyżyłowana sylwetka piękna nie jest.

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-01-13, 14:28:18
Zobaczymy, co z tego wyjdzie ;) jak będzie miłość własna zaspokojona, to się pochwalę i podyskutujemy o naszych kanonach piękna ;)

Zyon

A wlasnie ze jest! Blade nie sluchaj tych tetrykow, trzeba miec jakies cele a nie tak sobie my-tu-tego-a-potem zobaczymy jak wyjdzie ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-13, 20:26:12
A wlasnie ze jest! Blade nie sluchaj tych tetrykow, trzeba miec jakies cele a nie tak sobie my-tu-tego-a-potem zobaczymy jak wyjdzie ;)
Jak się komuś Iggy Pop podoba...

Zyon

bez przesady, wystarcza tacy filmowi wyrobnicy jak Bruce Lee, Jason Statham, Brad Pitt... 8)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-13, 20:50:06
bez przesady, wystarcza tacy filmowi wyrobnicy jak Bruce Lee, Jason Statham, Brad Pitt... 8)
Oni też nie chodzą z "wywalonymi batami" cały rok, tylko dla potrzeb filmu.
Bruce nie chodzi, bo nie może, a ciekaw jestem jakby się starzał...

Zyon

Ale Jason raczej chodzi :D poza tym Blade wyraznie pisal o sezonie plazowym wiec o co chodzi? 8)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-13, 21:02:24
Ale Jason raczej chodzi :D poza tym Blade wyraznie pisal o sezonie plazowym wiec o co chodzi? 8)
Zabijać się w siłowni dla paru tygodni na plaży?
Jeśli to nie Twoje słowa, to Twoje brzmiały bardzo podobnie :lol:

Zyon

Owszem calkiem mozliwe, ciagle tak uwazam  :D Najlepiej miec forme caly czas a nie szlifowac na jakis "sezon" ale jezeli Blade nie ma to dobrze, ze jakis cel sobie wyznacza. Z drugiej strony swiadczy to o tym, ze formy nie trzyma caly czas a powinien.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-13, 21:23:27
Owszem calkiem mozliwe, ciagle tak uwazam  :D Najlepiej miec forme caly czas a nie szlifowac na jakis "sezon" ale jezeli Blade nie ma to dobrze, ze jakis cel sobie wyznacza. Z drugiej strony swiadczy to o tym, ze formy nie trzyma caly czas a powinien.
To z Caculina:
"Tylko miernoty są cały czas w formie".

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-01-13, 21:37:37
To z Caculina:

:lol: :lol:
Gdy nie jesteś kulturyst(om)  :lol:, poziom 1o% tkanki tłuszczowej nie jest potrzebny, a na pewno nie jest zdrowy  :)
Se tak myślę,że 13-15% are ołkej :D co by "atrakcyjnie wyglądać". Mam na myśli ćwiczących :P

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-01-13, 21:37:37
To z Caculina:

:D
No tak, tylko, ze caculin jedzie caly czas po kulturystach czesto nie rozumiejac tego, co przeciez napisal stefan na blogu. Cel Blade'a jest typowo kulturystyczny :D
Work Buy Consume Die

Blade

dzień dobry :)

podsumowanie wczorajszego dnia: BTW: 87.3, 155.3, 50.6 -  1:1.78:0.58. Spadek wagi 0,2 kg.

Dzisiaj z rana trening:
kettle 2 x 16
Dzień dobry 3 x 5
Clean 3 x 5
Press 3 x 5
Clean & press 3 x 5
Swing 1 x 16 kg, 3 x 15

Blade

tak - a może dokłądniej: osiągnąłem połowę tego co sobie zamierzyłem i stanąłem w miejscu :( może nadmiar stresorów w życiu, może za dużo ludzi mówi Ci że fajnie wyglądasz a kobietki spoglądają łaskawym okiem ;) ale fakt faktem że się rozleniwiłem ;) Więc najwyższy czas zacząć dalej robić postępy, iść dalej w życiu, poukładać je trochę bardziej, o ile to możliwe.

Czy cel kulturystyczny - na pewno tak, jeśli chodzi o kształtowanie sylwetki. Nie - jeśli chodzi o powiększanie masy mięśniowej. Stawiam na rzeźbę, spadek masy ogólnej, wzrost siły i wydolność. A na ilu procentach skończę, to nie wiem ;) jak  będę zadowolony to się pochwalę ;)