Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Pięknie. :D
Ja tak mam, gdy zasypiam- do dziś. ;) :lol: Ale najpierw tracę słuch. Zawsze. ;) 8)

Dasna

:shock: Baszanowski w takim wykroku pod sztangą. Ależ nacisk na kolana, na staw skokowy. W mordę jeża. :?

No, to ładnie odjechałeś. :? Widziałam już sztangistów schodzących z podestu i ewidentnie zamroczonych. Dla postronnego widza wygląda to nieprzyjemnie ponieważ widać , że człowiek nie ma kontaktu ze światem.
Wczoraj , już nie pamiętam , który zawodnik przerzucił sztangę i salwował się ucieczką, ponieważ pogruchotałaby mu ( jak na mój gust) kręgosłup. :?

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-10-24, 08:46:30
Pięknie. :D
Ja tak mam, gdy zasypiam- do dziś. ;) :lol: Ale najpierw tracę słuch. Zawsze. ;) 8)
:lol:

administ

Ło matko!
Zaś będziecie mieli koszmary nocne przez to dźwiganie ciężarów!  :shock:  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2013-10-24, 08:52:10
Ło matko!
Zaś będziecie mieli koszmary nocne przez to dźwiganie ciężarów!  :shock:  :wink:
Oj tam, oj tam. Byle się nie moczyć. 8) :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-10-24, 08:49:12
:shock: Baszanowski w takim wykroku pod sztangą. Ależ nacisk na kolana, na staw skokowy. W mordę jeża. :?

No, to ładnie odjechałeś. :? Widziałam już sztangistów schodzących z podestu i ewidentnie zamroczonych. Dla postronnego widza wygląda to nieprzyjemnie ponieważ widać , że człowiek nie ma kontaktu ze światem.
Wczoraj , już nie pamiętam , który zawodnik przerzucił sztangę i salwował się ucieczką, ponieważ pogruchotałaby mu ( jak na mój gust) kręgosłup. :?
Wypadki się czasem zdarzają, to jednak sport ekstremalny.
Zwykle jednak zawodnik jest na tyle szybki i "czuje" sztangę, że nic się nie dzieje.
Trzeba pamiętać, że oni wszyscy mają za sobą lata treningów, niemal śpią na pomoście, a jak coś nie ma kształtu sztangi, to dziwnie się to trzyma :D
Jeszcze bez magnezji?!

Gavroche

Ło matko!
I głowa zaczyna mnie boleć :?

Dasna

A magnezja nie wysusza skóry za bardzo? jakie to uczucie tak się wypaćkać?  :roll: I co skóra chyba taka"tępa " się robi?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-10-24, 08:57:51
Ło matko!
Bylebyś przez sen żony nie zaczął rwać i podrzucać. :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-10-24, 08:59:43
A magnezja nie wysusza skóry za bardzo? jakie to uczucie tak się wypaćkać?  :roll: I co skóra chyba taka"tępa " się robi?
Trochę jak talk, zasypka dla niemowląt, Pabiamid czy mąka ziemniaczana :lol:
Sztanga olimpijska jest sprężysta i jej tuleje bardzo łatwo się obracają, więc by to wykorzystać, gryf musi być nieruchomy w dłoniach.
Ciężarowcy jeszcze stosują chwyt "zamkowy", tj. palec wskazujący i środkowy obejmują kciuk, tu też się magnezja przydaje, zwiększając tarcie.
Czasami jeszcze jest skrzyneczka z pyłem, w którą się wchodzi butami.
To kalafonia, zwiększa przyczepność, choć te nowe powłoki pomostów podobno lepsze są :D

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-10-24, 09:02:07
Cytat: Gavroche w 2013-10-24, 08:57:51
Ło matko!
Bylebyś przez sen żony nie zaczął rwać i podrzucać. :lol: :lol:
Przez sen to podobno inne rzeczy próbuję robić :D

administ

Całe szczęście, że wyciskAnie zlikwidowano!

Gavroche

Cytat: admin w 2013-10-24, 09:11:53
Całe szczęście, że wyciskAnie zlikwidowano!
Bo kontuzjogenne było :wink:

MariuszM

20 wybiła  8) :D :lol:

Dasna

MariuszM

Słowak ładnie technicznie wyrywa sztangę w powietrze i szybko schodzi w dół  :D

Dasna

Jest rekord świata. Ale Chińczyk mocny.
A co to się Zwaryczowi stało?