Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Trzainacy

Cytat: admin w 2020-02-28, 23:18:27
Ależ naturalnie, ta "misja", to pokuta pięcioletnia, którą sobie zadałem za to, że nie wykazałem się umiejętnościami na tyle, na ile mi się zdawało, że potrafię!  :?
A potrafię, jak rzadko kto, ale jeszcze za mało na moją miarę!  :(
Kiedyś czyli wczasach ,które nie pamietam za przypadkowe i niezamierzone zabójstwo wymierzano pokutę pięcioletnią, w tym trzy lata o chlebie i wodzie.
Admin nie sądzę byś temu podołał :)

Jarek

O wodzie tak, ale z chlebem będzie problem :wink:

admin

Cytat: Jarek w 2020-02-29, 09:10:07
Cytat: admin w 2020-02-28, 22:59:07
:lol: :lol: :lol:
Ale ja nie znam się na odżywianiu!  :( ;)
:lol:
Wiem, dlatego nigdy nie pytałem. :lol:

I dobrze, bo jeszcze bym zaszkodził, a tak to jest ok! ;)

Jarek

admin

Najlepsza jest "Formuła 4es"- spróbuj spieprzyć sobie sam(a) - klarowne, jasne i winnego nie ma. ;)  8)

Jarek

A najlepsze co można dla samego siebie zrobić, i nie szkodzić innym, to omijać tematy chorób.
Na FB  pewna osoba fajnie komuś radziła jak wyleczyć raka. Rady są dobre, ale tylko te, które na sobie skutecznie zadziałały, bez owijania w sreberko, i bohaterskich zachowań. 8) :lol:

admin

Dla mnie każda metoda sprawdzająca się w praktyce jest godna uwagi, bo o własne zdrowie trzeba dbać, a nie latać po lekarzach z byle zadrapaniem.  8)

vvv

Cytat: admin w 2020-02-29, 11:31:50
Najlepsza jest "Formuła 4es"- spróbuj spieprzyć sobie sam(a) - klarowne, jasne i winnego nie ma. ;)  8)

//z przykazań człowieka szczęśliwego//
Jeśli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.

//wykładnia szczegółowa szklanka w połowie pusta//
Jeśli spieprzenie czegoś sprawia ci trudność, pozwól spieprzyć to innym.

//wykładnia szczegółowa szklanka w połowie pełna//
Jeśli naprawa czegoś sprawia ci trudność, pozwól naprawić to innym.

//wykładnia skutkowa szklanka w połowie pełna//
Jeśli coś działa to zawsze to popieraliśmy.

//wykładnia skutkowa szklanka w połowie pusta//
Jeśli coś nie działa to zawsze tego nie popieraliśmy.

:mrgreen:

RafałS

...Nie ma na to naszej zgody!  :lol:

admin

Jarek

Jarek

Dobrze nasi w Lahti nie wygrali, hymnu za wygraną  nie było. :lol: 

Blackend

Ale u Niemiaszków to już jest richtich dobrobyt jak im miliarder inwestujący w mały klub niemiecki przeszkadza.  :lol:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/kibice-bayernu-monachium-wydali-oswiadczenie-w-sprawie-transparentu/hgjeqcr

Jarek

Może gostek komuś przeszkadza. Bo nigdy nikt nic nie mówił. :lol:

Blackend

Bo to amator jest. ;)
Podstawowa zasada jest taka, że inwestuje się cudze pieniądze, nigdy nie swoje, wtedy lud jest zachwycony.  :lol:
Np. buduje się stadion i mówi się - patrzcie, to jest nasz stadion, na miarę naszych możliwości i to nie jest nasze ostatnie słowo, a imię jego Narodowy. ;)

Jarek

:lol:
Pewnie ma wielkie serce, i chciał sprawiedliwie :lol:

Blackend

No właśnie pomieszało mu się, bo zainwestował swoje, a sprawiedliwie to się wydaje państwowe czyli niczyje. ;)

vvv

Cytat: Blackend w 2020-03-02, 17:38:00
Podstawowa zasada jest taka, że inwestuje się cudze pieniądze

Banki pieniężne, giełda papierów ...

Oczywiście trzeba spojrzeć z drugiej strony, od strony systemu,
nie od strony trybika co niby trybi ale systemu nie ogarnia.

:mrgreen: :wink:

Blackend

Banki, giełdy, własna działalność, to dla naiwnych - cudzą kasę trzeba wydawać, czym więcej tym lepiej, wtedy jest się szanowanym Kartoflem Umiłowanym Przywódcą, który w końcu coś robi.  :lol:

Jarek

Dokładnie tak, i krótko za mordę trzymać, to mniej problemów stwarzają, bo z wolności i tak nie potrafią korzystać. :lol: