Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Wilson odpadał :?

admin

Kilka meczy było wyrównanych w pierwszej sesji, a później do jednej łuzy!  :shock:
Ciekawe jak się potoczy Robertson:Lisowski dziś.  :D

Blackend

Cytat: Jarek w 2022-04-25, 12:32:33
A widziałeś żeby świni jadła karkowkę z grilla?  :lol:

Przy korycie, to dochodzi do różnych dewiacji, nawet się mogą sami grillować. ;)

RafałS

Cytat: renia w 2022-04-25, 12:43:24
Jak będzie startowała na prezydenta czy prezydentkę :lol: , to będę na nią głoso(wała)... 8)
...
A ja to se też zagłosuję na ten spurek. 8)

admin

Cytat: Blackend w 2022-04-25, 18:28:29
Cytat: Jarek w 2022-04-25, 12:32:33
A widziałeś żeby świni jadła karkowkę z grilla?  :lol:

Przy korycie, to dochodzi do różnych dewiacji, nawet się mogą sami grillować. ;)

:lol: :lol: :lol:

Jarek

Ale Lisowski szopki odwala  :shock:

admin

A wegetarianin maznął 147!  :shock: :D
I to optymalnie! ;)

Jarek

:lol:
Nadpobudliwy - Optymalnemu by się nie  chciało :lol:

admin

Kierowca testowy - no też dobrze.  :D

admin

Czyli jednak Lisowski -  8)

admin

Ale nie twierdzę, że to dlatego, że Robertson rośliny tylko je! ;)  :lol:

Jarek

Kibicowałem lisowskiemu -strategicznie dla RO lepiej. Kangur go denerwuje...

admin

Bo człowiek jest  pantofagiem niestety! ;)
Jednakże fitofagia, przestrzegająca podstawową zasadę dietetyczną Doktora  (nie mieszać paliw), a szczególnie zalecenie 5, a nawet 8*wio na dobę ma uzasadnienie, ponieważ u odżywiających się i trawiących w sposób ciągły nie ma rzutów insuliny, a także występuje dość stały i niski poziom wolnych kwasów tłuszczowych (FFA) w surowicy krwi, co należy uznać za czynnik antyotyłościowy. FFA łączy się w surowicy z albuminą osocza (nie wymaga lipazy do wchłonięcia i w wątrobie i na obwodzie - dlatego szybkość wychwytu przez tkanki jest bardzo duża!), w przeciwieństwie do innych lipidów zdatnych do transportu w organizmie jedynie po połączeniu się z apolipoproteiną w formie lipoprotein. Zagadnienie ciekawe, wymagające osobnego opracowania i to nie w tym wątku, ale tak mnie tu naszło w temacie wege-Robertsona.

Blackend

Fajnie, widzę że tematów na książkę Ci nie braknie.  :D

admin

Tylko kto to będzie czytał?
W bestsellerze wystarczy tylko zalecić cudowną pigułkę i podać najlepiej ketojadłospis na tydzień, aby się sprzedawała książka na pniu, a takie tam rozważania biochemiczne - nie mają żadnych szans na "popularność". ;)

Blackend

Dokładnie, popularność będzie bliska zeru.  :(
Pozostaje tylko satysfakcja zostawienia czegoś wartościowego po sobie dla potomnych, nic więcej, a może aż tyle?  8)

admin

RO z Maguirem się właśnie zaczęło!  :D
Kibicujemy.  8)

admin

Cytat: Blackend w 2022-04-26, 11:01:32
Dokładnie, popularność będzie bliska zeru.  :(
Rozmawiałem z wydawcą - zainteresowanie książkami przez ostatnie 2 lata spadło od 50 do 80% - zależnie od tematyki. Jedyne co mogłoby się przebić jest "Niemowlę optymalne" (tytuł roboczy), ale ta tematyka "pieluchowo-alergiczna" mnie kompletnie nie interesuje.  :?

admin

3:1, ale kiepsko im idzie.  :?
Jak RO nie odpali, to kto wie...